Gå til innhold

Kalorier i laksefilet 100g?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

På pakken står det 100g 225 kcal så blir det også 225 kcal når den er laksen er ferdig laget uten smør og matolje? Jeg skal putte den i ovnen uten matolje og sånt

Den kan jo ikke plutselig ha mer kalorier etter å ha vært i ovnen... Du kan ikke øke kalorimengden uten å tilsette noe med nettopp kalorier..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg trodde man får mer kalorier vis man putter den i ovnen selv om man ikke bruker matolje. Takk for svar (y)

En lærer så lenge en lever :-)

men om du tenker litt på det så er det egentlig veldig logisk. Laksen kan ikke plutselig øke kaloriene den inneholder uten at noe blir tilført. Husk at kalorier = energi. Og mengden energi i fisken kan ikke endre seg på egen hånd. Kanskje har du lest noe før om at f.eks 100g rå spagetti inneholder flere kcal enn 100 g kokt spagetti - og det stemmer. men det er ikke fordi kokingen har redusert kalorimengden. Årsaken er at kokt spagetti veier mer enn rå spagetti (fordi den suger til seg vann) - og dermed vil 100g rå spagetti veie med etter at den er kokt, men næringsinnholdet endres ikke. Om det gir mening?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laksen blir faktisk mer energitett av å være i ovnen, men fortsatt samme mengde kalorier.

Hiver du inn 100g laks, så er den kanskje 95g når den er ferdigstekt.

Begge inneholder uansett 225kcal.

Når du regner kalorier, benytt altid vekten på råvaren før du tilbereder det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laksen blir faktisk mer energitett av å være i ovnen, men fortsatt samme mengde kalorier.

Hiver du inn 100g laks, så er den kanskje 95g når den er ferdigstekt.

Begge inneholder uansett 225kcal.

Når du regner kalorier, benytt altid vekten på råvaren før du tilbereder det

All mat blir jo mer energitett etter varmebehandling, da det er umulig å beholde på veskenivået. Er man dum nok kan man jo tørrsteke karbonadedeig skikkelig mye og få økt proteininnholdet per 100g vesentlig mye.

Og sånn btw 02-snapper, enkelte matvarer vil etter varmebehandling tilføre kroppen mer energi, da vi ikke tar opp så mye av energien i en del ikke-varmebehandlet mat. Poteten feks :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All mat blir jo mer energitett etter varmebehandling, da det er umulig å beholde på veskenivået. Er man dum nok kan man jo tørrsteke karbonadedeig skikkelig mye og få økt proteininnholdet per 100g vesentlig mye.

Og sånn btw 02-snapper, enkelte matvarer vil etter varmebehandling tilføre kroppen mer energi, da vi ikke tar opp så mye av energien i en del ikke-varmebehandlet mat. Poteten feks :)

Jau... Men tenkte gi et lett svar her da det normalt ikke vil ha særlig mye å si at maten varmes opp. Men poteten...er det ikke bare GI'en som blir lavere når de serveres kalde

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 3 år senere...

100g laks, som kanskje har blitt 85g etter varmebehandling (ovnsbaking) vil såklart ha mindre enn de originale 225kaloriene pr. 100g, pga. det renner av noen gram fett, og det skal ikke mange grammene bort før kalorimengden har falt drastisk.

Dessuten så er de 225kaloriene medregner alt bukfettet, noe de fleste skjærer vekk.

Spiser man haleparti eller "midtstripa" med rød muskel får man betraktelig mindre fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...