Gå til innhold
t_ae

Forstuet ankel - smerter gått til kneet

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg tråkket over og forstuet ankelen under en basketballkamp for ca 3 uker siden, jeg klarte ikke å ta det med ro etter og fortsatte med vanlig trening (men med litt mindre vekter og kuttet til 1 intervall løpe økt i uken). I dag er ankelen fortsatt stiv og moderat hoven, på trening har jeg bandasjert og tapet opp foten og følte det gikk ganske greit.

Problemet er at nå virker det som belastningen har gått til kneet, og jeg klarer ikke å bøye det uten "skytende" smerter over hele fremsiden, og blir ganske stiv etter å ha sittet lenge i ro (litt upraktisk under eksamenslesing). Noen som har erfaringer fra lignende, bør jeg ta helt treningsfri, hvordan eventuelt behandle/trene opp ankel/kneet? Jeg har ikke vært til lege enda, er det nødvendig..?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tar tid slikt..Totalt ødelagt ankle pga basketen selv...tråkka over utallige ganger. 1. Ta det med roooooo..Ikke belaste den noe særlig, vondt å gå så skaffe deg ei krykke. Sitt og roter foten/ankeln med klokka MANGE ganger, og så mot klokka. Gjør dette maaange ganger daglig. Unngå all smerte, deter som regel ett tegn på at ting ikke er som det skal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjedelig, men langt verre om du skader deg mer enn nødvendig. Det fører bare til at du må ta det HELT med ro enda lenger. Og det vil du vel ikke?

t_ae liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om det er tre uker siden du tråkket over og nå har begynt å få problemer med kneet er det ikke sikkert at det er relatert, men det kan være det. Vi ser ofte en del kompensasjoner grunnet stive ankler, og det gir ofte trøbbel lengre opp. Treningen bør ta sikte på å få opp både bevegelse og stabilitet (øvelser på balansebrett, balansepute og mer idrettsspesifikke øvelser på sikt). Inntil du har kontroll på ankelen bør du benytte støtte under trening, fortrinnsvis tape. Husk at du har svært stor risiko for å tråkke over igjen i maaange måneder fremover - og for alltid om du ikke trener det opp skikkelig.

Hva du skal gjøre for å få kneet i orden igjen er helt umulig å si, da vi ikke aner hva som er galt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar. Jeg tenker å få noen til å se på både ankel og kne når jeg er tilbake i Norge til jul! Usikker selv på hva som har skjedd med kneet, men har ikke har hatt noen forandringer i treningsprogrammet mitt.

Ankelen er fortsatt hoven og stiv, noen dager sånn at jeg ikke får på meg type støvler og boots.. Men jeg får forsette å ta det med ro + komme igang med noen balanseøvelser :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Dette er peroneus nevralgi. Dette kan oppstå enten pga. muskelbetnnelse i peroneus longus (hvor peroneusnerven kommer i klem), eller pga brudd langs nervepassasjen. Ville prøvd opptrening av peroneus longus først. Dersom det ikke hjelper inne 6-8 uker, ta MR av fot og legg for å se etter brudd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her