1. Forumet blir nede for oppgradering fra mandag ettermiddag til tirsdag formiddag. Vi ser frem til å få oppgradert forumet med en helt ny mobilversjon.

eller for å delta i diskusjonen. Det tar kun 3 sekunder og er helt gratis!

Hvor sunt er pepsi max og coca cola zero?

En tråd i 'Kosthold' startet av asianface, 4 Jul 2012.

 1. Nei, men det er mulig å ha intoleransereaksjoner (fenylketonuri er bare en av dem) mot mange tilsetningsstoffer. Vannretensjon er såvidt jeg vet et mulig symptom på dette.
 2. Litt OT but still... Jeg tror/føler selv at jeg holder mye vann, konstant.. Grunnen til dette er at jeg alltid er litt "slaskete" + har tydelige merker etter klær daglig. Drikker rundt 1 L med Pepsi Max daglig:oops: + en del tyggis tygging. Min "redning" på diett..
  Men kan det tenkes, at jeg ikke tåler tilsetningsstoffene? Dog kan jeg huske å bestandig ha sokke - merker ol..:unsure: Men da var kostholdet basert på junk...
 3. Vil tro fleste folk har sokkemerker til et visst nivå, og hvis man bruker strammer klær så får man jo selvsagt merker.
 4. En ting er i alle fall sikkert; Pepsi Max er ekstremt godt ! :D

  Og, sunt? Nei. Men, det kommer an på hva man legger i sunt og usunt. Definerer man sukker som 'verstingen' er det jo klart at Pepsi Max kommer mye bedre ut, men er man anti på tilsetningsstoffer og kunstig søtning er jo Pepsi Max selve synderen. Vil man være übersunn kan man vel en gang for alle bare kutte all brus. :)

  Vil jeg være sunn?
  Stortsett; Unntaket er Pepsi Max ! NAM !
  Gleden jeg får ut av det gjør er større enn den eventuelle skaden :D
  CaraMella liker dette.
 5. Men hva er vitsen med å være anti-tilsetningsstoffer når det i utgangspunktet ikke er farlig?

  CaraMella hvor mye vann drikker du daglig?
  Liz liker dette.
 6. Spør du meg, så spør jeg deg :)
  Men.. Man skal være redd alt nå til dags.. Alt som kan fremkalle kreft, sukker, tilsetningsstoffer, fedme, spiseforstyrrelser på den ene siden, ortoreksi på den andre, å bli påkjørt av trikken, falle ned trappen.. Ja, det å leve er generelt en veldig farlig greie ;-)
 7. Vel, skal ikke juge her altså... ikke mer enn 1,5 L. Tipper jeg ligger på 1L daglig..
 8. Det hele kommer ned til hva man legger i begrepet sunt og i hvilken kontekst vi snakker om. Har du drukket lite, og du har valget mellom lettbrus eller ingenting, så vil lettbrusen i dette tilfellet være veldig sunt for deg. Har du drukket mye, så er det ikke sikkert at lettbrusen er et spesielt sunt valg der og da.

  Det vil også avhenge av hva du sammenligner med. Har du valget mellom et glass vann eller et glass pepsi max, så er ikke pepsi max bedre for deg enn vannet, men det er heller ikke nødvendigvis et mye dårligere valg rent helsemessig (annet enn for tennene, der det helt klart er et mye dårligere valg).
 9. Hvordan kan lettbrusen være et veldig sunt alternativ hvis man drikker lite av det i forhold til ingenting? :S (Jeg forstår virkelig ikke det du mener her, og ikke minst hvorfor).
 10. Ok, da ser jeg meg enig med utsagnet. Jeg trodde vi snakket om å drikke brus i en ikke-tørst(hydrert i dette tilfelle) tilstand; ikke spør. Og det stemmer forøvrig ganske bra det du sier mtp at jeg nettopp våknet :p(y)
  Asle Bøe liker dette.
 11. Dette!
  WHEYcant liker dette.
 12. S-G

  137 / 56
  Oslo
  Vel, jeg drikker iallefall noe sukkerholdig, og holder meg til zero-varianten, og det er iallefall sunnere enn de sukkerholdige brusene om ikke annet.. Så får man heller spekulere i ditten og datten med' zero, som man gjør med alt annet :)
  .. Men godt, det er det iallefall!
 13. Andy

  • Moderator
  3.127 / 3.088
  Trondheim
  Jeg vil ikke si lettbrus er sunt, men det kommer an på hvordan man definerer det begrepet. Det gir deg ingen ting som kroppen trenger. Ingen vitaminer, mineraler, antioksidanter, næringsstoffer, ditten eller datten. Ingen ting med den brusen som er bra for kroppen eller som kroppen har nytte av.

  Så, usunt? Nope, ikke det heller... Bare å passe på så det ikke går for mye utover tenna og lommeboka.
 14. Det gir væske da, det er rimelig viktig :) Ellers enig i alt du skrev!
 15. Andy

  • Moderator
  3.127 / 3.088
  Trondheim
  True. Følte ikke jeg trengte å nevne det etter det Asle skrev, men burde kanskje presisert det i teksten :p