eller for å delta i diskusjonen. Det tar kun 3 sekunder og er helt gratis!

Havrekaker

En tråd i 'Matlaging og oppskrifter' startet av Oddis, 7 Jan 2012.

  1. Oddis

    • Moderator
    Postet denne på myrevolution forumet også, men ble så gode at jeg deler den med dere også :)

    [IMG]

    100 g - Bjørn Havregryn Store Glutenfrie, AXA
    30 g - Biona Organic Peanøttsmør uten sukker
    15 g - Cocosa extra virgin, Grønn
    10 g - Honning
    30 g - Mandelmel økologisk, Funksjonell mat
    70 g - myoprotein Strawberry, Myrevolution
    1 g - Johannesbrødkjernemel
    0.5 g - Salt, bordsalt
    1 g - Zeylonkanel
    stevia søtemiddel

    Havregrynene kokes opp i litt vann først. Så røres bare alt sammen til en seig masse som smures ut over stekebrettet. Stekes i 10-15 minutt på 160 grader. Ha gjerne vifta på deler av tiden. Jeg snudde "kaken" siste 5 minuttene.

    Skjærer en det opp i 10 småkaker så blir det følgende energifordeling i hver:
    Energi: 107
    Fett: 4.19
    Karbohydrat: 7.63
    Protein: 9.52

    Smakte veldig godt [IMG]

    Vil en ha mindre fett kan en droppe cocosa. Peanøttsmøret er viktig for smaken her. Honning kan droppes om en vil ha mindre karbs, og mengden proteinpulver kan sikkert økes litt uten at oppskriften ødelegges (mer proteinpulver så blir de mykere)
  2. T-bone

    1.102 / 1.227
    Loggbok
    Oj, det så godt ut! (y)