Speilblankt

Medlemmer
 • Innholdsteller

  250
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Speilblankt last won the day on Mars 31

Speilblankt had the most liked content!

Om Speilblankt

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 16. feb. 1980

Kontaktmetoder

 • Website URL
  https://treningonline.no/

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann

Converted

 • Facebook
  https://www.facebook.com/treningonline.no/?ref=aymt_homepage_panel

Nylige profilbesøk

1 162 profilvisninger
 1. Du stiller spørsmål rundt de emnene DU er opptatt av, som DU er usikker på og som DU ønsker svar på Umulig for oss å sette sammen et spørreskjema basert på din kunnskap eller mangel på den
 2. Store tunge øvelser først - øvelser som krever maks styrke, teknikk/koordinasjon og full konsentrasjon. Hvis du har 2 baseøvelser i starten av økta velger du bein-øvelsen først. Avslutt med iso-øvelser ja - start med de øvelsene/musklene som er viktigst for deg. Her har man også enkelte alternativer: Hvis du har 2 ryggøvelser og 2 brystøvelser kan du velge å kjøre annenhver muskel slik at respektive muskel får restituert mellom øvelsene.
 3. Lol @arnoldmann, hvis det er en diskusjon du er ute etter kunne du jo ha formulert deg litt annerledes i TS. Slik du fremstiller TS kommer du med en ren påstand om at "slik er det" - "jeg har funnet ut at alle har tatt feil hele tiden" Derfor har du blitt latterliggjort - fra min side beklager jeg det. Jeg kunne bare latt være å svare. Helt greit å diskutere slike grunnleggende temaer om man er uvitende om hvordan ting fungerer, men ikke kom med påstander om at jorda er flat og at all annen forskning på planeten er rent tullball
 4. Neida, det er riktig. Folk er forskjellige, og enkelte "reagerer" på div. kosthold. Men i en slik "diskusjon" tenker jeg det er greit å skyve div. sykdommer/tilstander til side siden det ikke står noen ting om dette i TS. Kalorier er kalorier likt for alle. TEF av macroer er likt for alle. Greia er at du (@arnoldmann) mest sannsynligvis ikke "KAN" telle. Samtidig har du ikke latt tidens tann få sette sine spor. Du slenger ut denne tråden som en "påstand" om at jorda plutselig er flat igjen, og livets syklus og regler gjelder ikke for deg. Deretter klager du på svarene du får - hadde du i realiteten forventet deg andre svar enn de du har fått, eller visste du innerst inne...allerede før du postet? Tipper du visste.
 5. Hva legger du i det?
 6. Lol
 7. Asså...jeg synes det blir en del kverulering i denne tråden - ikke uvanlig i disse dag hos Fitnessbloggen. Et forum som har klappa totalt sammen kvalitetsmessig. Det er ingen som påstår her at lav-reps (1-3) ikke stimulerer til muskelvekst. Det er bare ikke optimalt, hvis hypertrofi er det eneste fokus, grunnet i det jeg nevnte tidlig i tråden og noe som stadig andre også nevner her - man får ikke nok volum med kvalitet. Eksentrisk fase stimulerer til muskelvekst fordi det er her man rakner bindevev og skader muskelfibre. Konsentrisk fase er kun for å kunne slippe ned igjen, sakte. Man stimulerer først å fremst nervesystemet når man "løfter" - hvilket er noe man gjør i høy grad med 1-3reppere. Eksentrisk fase er inkludert i mye høyere grad i iso-øvelser i høyrep. Begge deler er viktig, enten man ønsker hypertrofi eller styrke: Tung trening i lav-rep den ene dagen gir en boost til nervesystemet, en boost som kan øke belastningene man vil benytte i høy-repsøvelsene den neste dagen som igjen gir bedre hypertrofi iform av at man kan benytte tyngre vekter. Trening med lette vekter potensierer i sin tur nervesystemet til å gjøre tunge løft igjen den tredje dagen. En større muskel er en potensielt sterkere muskel, og det samme gjelder motsatt. Til TS, som sikkert ikke fikk så veldig mye ut av denne tråden, vil jeg legge ut noen lett-forståelige skjemaer hentet fra AFPT`s studier. AFPT er godt oppdater på vordan man kan trene for å nå de målene man har. Når man etterhvert blir en erfaren gym-råtte er man riktignok nødt til å tre ut av disse skjemaene for å kunne inkludere andre stimuli. Jeg vil tipse TS om å starte her, da dette er helt annerkjent og beviselig forsket på informasjon, og heller ikke veldig komplisert. Spis rikelig med mat og sov godt, så er mye gjort
 8. Godt poeng det der. Så godt at man fort burde glemme diskusjonen/den eventuelle uenigheten.
 9. Jeg forstår poenget ditt, men slike skjemaer er jeg lite glad i uten å vite bakgrunnen for testene. Lå alle deltakerne i overskudd hele perioden? Hvem passet på dette? Hvordan var progresjonen i alle gruppene osv? Alt for mange faktorer til at jeg tar slikt for god fisk - men jeg ser helt klart poenget ditt. Som jeg skrev lenger oppe her må man ha et visst treningsvolum, en viss mengde påkjenning multiplisert med tid på muskelaturen for å trigge en mer optimalisert muskelvekst (+ mat). Man får ikke denne effekten av å kjøre et enkelt løft 2 ganger i uka (1RM) for å sette det på spissen. For en nybegynner er det ingenting galt i å veilede i den retning av at "skal man bli sterk, kjør tungt og få repetisjoner. Vil du bli stor, kjør lettere vekter og mange repetisjoner, bruk tid og spis deg i overskudd". Myo-reps er jo et prakteksempel på en treningsmetode som beviselig trigger muskelvekst i høy grad med veldig lette vekter og mange repetisjoner.
 10. Helt feil er det ikke, det du nevner i TS ang. rep.antall i forhold til muskelvekst - men det er litt mer nyansert enn som så. Legg merke til at det du spør om har vært et spørsmål som har skapt STOR diskusjon i mange år, så her vil du ikke få noe fasitsvar. En ting som gjør "påstanden" din korrekt ang. muskelvekst i forhold til rep.antall er "det totale volumet musklene påføres" gjennom ukens treningsøkter. Det dreier seg ikke nødvendigvis om utmattelse. 3 sett med 1-2 repetisjoner på maksvekter i markløft kan sende hvem som helst i bakken av utmattelse. Her er det riktignok nervesystemet som slites i første omgang, og bindevev/skading av muskelfibre "tar tid" som i høyrep. Du vil her ha 3-6 repetisjoner totalt i løpet av treningsøkten. Deler du opp markløften i 3 forskjellige øvelser og trener de separat i 8-12reps x3 sett vil du naturlig prioritere muskelvekst fremfor styrke(nervesystem). For nybegynnere vil jeg si du har helt rett. Høyere antall repetisjoner gir økt hypertrofi siden du ikke vil kunne nå det samme volumet i en 1-2 reps pr. sett øvelse. Tren begge deler - nervesystem (blytunggt og lavreps i baseøvelser) og hypertrofi (lettere vekter og høyreps i isolasjonsøvelser). Det er riktignok altfor mange faktorer inni bildet til å kunne gi et krystallklart svar. Det er en "mal" du sikter til i TS.
 11. Mulig du har den erfaringen og vèt at det er slik det foregår? Tviler ikke på at det er litt for enkelt å bli PT via visse foretak. Jeg tok det gjennom AFPT og har et veldig positivt bilde av dem. De "studentene" som ikke var egnet fikk tidlig klar beskjed om det og hoppet av. Mange av de som "lå og vippet" strøk på eksamensdagen. Det var ikke hvem som helst som slapp gjennom der.
 12. Beklager, mente motsatt. Kroppsvekt x2.5g Fettfri kropp x3g
 13. Kroppsvekt x3g Uten å måle fett% - Kroppsvekt x2.5g hvis du tipper rundt 20% fett. Dette er bare faktatallene - et normalt kosthold med fokus på proteinrike matvarer er mer enn godt nok. Fettklype kan brukes, og er vel det måleredskapet som anses som det mest nøyaktige. Det krever riktignok en del trening å bruke den. Du finner fettklype til en 2-300-lapp i norske nettbutikker.
 14. Du må ikke miste styrke, men det er vanlig å gjøre det. Planlegger du oppi hodet at du kommer til å miste - da mister du. Problemet for mange er at de deffer for hardt. Mange legger seg desverre på 12-1300kcal og tror det er "bra" og at det går fortere. Da er man dømt til å miste styrke siden man har null energi til å trene. Benkpress er den vanskeligste å beholde styrke i da det er den øvelsen som er mest relatert til kroppsvekt av de 3. Regn proteininntak ut ifra fettfri kroppsvekt mener jeg. De fleste bruker kroppsvekt, men her vil da inntaket variere sterkt mellom to jevntunge personer sett at den ene er veltrent og den andre feit. Tipper de fleste regner slik fordi det er enklere, og "det er godt nok". x2.5-3g på deff er ok ja.
 15. teknikk

  Veldig mye bra her til å være første gangen Det er viktig at du fokuserer på å styrke, samt blir kjent med kjernemuskelaturen din slik at du lærer å stive opp kroppen når du kjører øvelser som dette. Legg inn plankeøvelser i forskjellige varianter som en start, og inkluder dette i alle treningsøktene dine. Èn enkel teknikkting du kan fokusere på til å begynne med er knærne dine. De går "rett frem" på vei ned og dette gir en unødvendig stor påkjenning på de. Vinkle føttene dine litt utover og før knærne utover mot sidene på vei ned. I bunnposisjon kan du jobbe mot illustrasjonen under. Fokuser på en ting av gangen. Ikke fokuser på å legge på masse vekter før du føler deg komfertabel med øvelsen.