Speilblankt

Medlemmer
 • Innholdsteller

  242
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Speilblankt last won the day on Mars 31

Speilblankt had the most liked content!

Om Speilblankt

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 16. feb. 1980

Kontaktmetoder

 • Website URL
  https://treningonline.no/

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann

Converted

 • Facebook
  https://www.facebook.com/treningonline.no/?ref=aymt_homepage_panel

Nylige profilbesøk

1 015 profilvisninger
 1. Jeg forstår poenget ditt, men slike skjemaer er jeg lite glad i uten å vite bakgrunnen for testene. Lå alle deltakerne i overskudd hele perioden? Hvem passet på dette? Hvordan var progresjonen i alle gruppene osv? Alt for mange faktorer til at jeg tar slikt for god fisk - men jeg ser helt klart poenget ditt. Som jeg skrev lenger oppe her må man ha et visst treningsvolum, en viss mengde påkjenning multiplisert med tid på muskelaturen for å trigge en mer optimalisert muskelvekst (+ mat). Man får ikke denne effekten av å kjøre et enkelt løft 2 ganger i uka (1RM) for å sette det på spissen. For en nybegynner er det ingenting galt i å veilede i den retning av at "skal man bli sterk, kjør tungt og få repetisjoner. Vil du bli stor, kjør lettere vekter og mange repetisjoner, bruk tid og spis deg i overskudd". Myo-reps er jo et prakteksempel på en treningsmetode som beviselig trigger muskelvekst i høy grad med veldig lette vekter og mange repetisjoner.
 2. Helt feil er det ikke, det du nevner i TS ang. rep.antall i forhold til muskelvekst - men det er litt mer nyansert enn som så. Legg merke til at det du spør om har vært et spørsmål som har skapt STOR diskusjon i mange år, så her vil du ikke få noe fasitsvar. En ting som gjør "påstanden" din korrekt ang. muskelvekst i forhold til rep.antall er "det totale volumet musklene påføres" gjennom ukens treningsøkter. Det dreier seg ikke nødvendigvis om utmattelse. 3 sett med 1-2 repetisjoner på maksvekter i markløft kan sende hvem som helst i bakken av utmattelse. Her er det riktignok nervesystemet som slites i første omgang, og bindevev/skading av muskelfibre "tar tid" som i høyrep. Du vil her ha 3-6 repetisjoner totalt i løpet av treningsøkten. Deler du opp markløften i 3 forskjellige øvelser og trener de separat i 8-12reps x3 sett vil du naturlig prioritere muskelvekst fremfor styrke(nervesystem). For nybegynnere vil jeg si du har helt rett. Høyere antall repetisjoner gir økt hypertrofi siden du ikke vil kunne nå det samme volumet i en 1-2 reps pr. sett øvelse. Tren begge deler - nervesystem (blytunggt og lavreps i baseøvelser) og hypertrofi (lettere vekter og høyreps i isolasjonsøvelser). Det er riktignok altfor mange faktorer inni bildet til å kunne gi et krystallklart svar. Det er en "mal" du sikter til i TS.
 3. Mulig du har den erfaringen og vèt at det er slik det foregår? Tviler ikke på at det er litt for enkelt å bli PT via visse foretak. Jeg tok det gjennom AFPT og har et veldig positivt bilde av dem. De "studentene" som ikke var egnet fikk tidlig klar beskjed om det og hoppet av. Mange av de som "lå og vippet" strøk på eksamensdagen. Det var ikke hvem som helst som slapp gjennom der.
 4. Beklager, mente motsatt. Kroppsvekt x2.5g Fettfri kropp x3g
 5. Kroppsvekt x3g Uten å måle fett% - Kroppsvekt x2.5g hvis du tipper rundt 20% fett. Dette er bare faktatallene - et normalt kosthold med fokus på proteinrike matvarer er mer enn godt nok. Fettklype kan brukes, og er vel det måleredskapet som anses som det mest nøyaktige. Det krever riktignok en del trening å bruke den. Du finner fettklype til en 2-300-lapp i norske nettbutikker.
 6. Du må ikke miste styrke, men det er vanlig å gjøre det. Planlegger du oppi hodet at du kommer til å miste - da mister du. Problemet for mange er at de deffer for hardt. Mange legger seg desverre på 12-1300kcal og tror det er "bra" og at det går fortere. Da er man dømt til å miste styrke siden man har null energi til å trene. Benkpress er den vanskeligste å beholde styrke i da det er den øvelsen som er mest relatert til kroppsvekt av de 3. Regn proteininntak ut ifra fettfri kroppsvekt mener jeg. De fleste bruker kroppsvekt, men her vil da inntaket variere sterkt mellom to jevntunge personer sett at den ene er veltrent og den andre feit. Tipper de fleste regner slik fordi det er enklere, og "det er godt nok". x2.5-3g på deff er ok ja.
 7. teknikk

  Veldig mye bra her til å være første gangen Det er viktig at du fokuserer på å styrke, samt blir kjent med kjernemuskelaturen din slik at du lærer å stive opp kroppen når du kjører øvelser som dette. Legg inn plankeøvelser i forskjellige varianter som en start, og inkluder dette i alle treningsøktene dine. Èn enkel teknikkting du kan fokusere på til å begynne med er knærne dine. De går "rett frem" på vei ned og dette gir en unødvendig stor påkjenning på de. Vinkle føttene dine litt utover og før knærne utover mot sidene på vei ned. I bunnposisjon kan du jobbe mot illustrasjonen under. Fokuser på en ting av gangen. Ikke fokuser på å legge på masse vekter før du føler deg komfertabel med øvelsen.
 8. teknikk

  Last opp i youtube under "ikke oppført" og link videoene hit. Vi lever i 2017 - uaktuelt å laste ned videofiler fra folk man ikke kjenner
 9. Tråden heter altså "Patetisk knebøy - Please advice". Da bør bjellene kime rimelig hardt på at teknikken IKKE er på plass her eller..
 10. 5x5 på 80% av din 5RM er ikke en LETT treningsøkt. Det er en GOD økt som du greit klarer å gjennomføre, inkludert teknisk. Dette bør riktignok være din letteste økt. Hvis man har 5RM på 80kg vil jeg estimere din 1RM til 100-105kg. Hvis du skal kjøre 5x5 på 80-90% av din 1RM sier det seg selv at du vil møte veggen allerede på første sett. DET var poenget mitt med forrige innlegg
 11. Jeg synes det blir litt gæli assa, litt villmannstrening her Man må sette dette i et perspektiv, et tidsperspektiv. Å trene tungt hver eneste treningsøkt er i mine øyne failure nummer 1 og oppskrift til dårlig teknikk og påfølgende skader. Skal man trene 5-reppere er jeg enig i å ligge på rundt 80-90% av 1RM, men da kun i de tyngste ukene. Man kan ikke ha de tyngste ukene hver eneste uke. 5-reps x3-5sett på 90% av 1RM er veldig tungt. Det er også viktig å klare og se litt forbi sitt eget nivå. Er man en tungvekter i gamet som enkelt skviser 8-reppere på 200kg kan man ikke sammenligne sitt treningsbehov med en som sliter med 80kg. For å nyansere dette litt mener jeg, at hvis det er 5-ere man er ute etter - da kan man gjøre %-utregninger av 5RM. Ikke 1RM. Når uken med maksløfting (5RM) er over vil jeg redusere vektene med 15-20% og starte oppbyggingen til ny runde som eksempelvis kan ta 5 uker. Den første uken vil da være moderat-tung, man får restituert og trent på teknikk samtidig som at denne belastningen er såpass tung at man må slite litt grunnet mange sett. Det er mye å hente styrkemessig på å ha noen uker i ny og ned med lett til moderat styrketrening hvis fokuset er rett. Man mister på ingen måte styrke av dette, snarere motsatt.
 12. Stemmer i å øke treningsfrekvensen i denne øvelsen, men pass på å tilpasse volumet pr. økt med antall økter pr. uke. Personlig foretrekker jeg 2 økter pr. uke volummessig. 3 økter vil fort bli for mye om man ikke "er flink" til å holde volumet nede. 1 økt pr. uke i en øvelse du ønsker fremgang i er svada. Du skal på ingen måte trene tung knebøy hver gang nei, som du spør om. Sett opp et helt enkelt oppsett, eventuelt benytt et program som inkluderer progresjon og deload. Mye lett trening er viktig. Maksløfting, si 5RM`s og lignende kan legges inn hver 5. uke til å begynne med, deretter vil de fleste ha behov for lengre sykluser etterhvert.
 13. Men du ville heller latt ham pushe 80kg (maks) i like mange uker, helt til pausene er nede i 30sek el.l.? Hva ville du så gjort, når den store dagen kommer at TS skal hoppe opp hele 2.5kg, føler seg utslitt og failer? Kallt det en dårlig dag kanskje? Mest sannsynlig vil også TS over tid bygge opp en "frykt" for tyngre belastninger siden han ikke blir utfordret nok i den retningen. Helt grunnleggende styrketrening hvor fokus er å øke 1-5RM dreier seg om å utfordre og til dels "rakne" CNS. Da er man med jevne mellomrom nødt til å pushe intensiteten i form av høyere belastning da det er her CNS kommer inn. Din metode er en god metode i veldig mange tilfeller, men ikke når det kommer til maksløfting i baseøvelser. Man deloader/hviler/reparerer/styrker CNS etter en kort periode med maksløfting, hvis man spiser nok mat, og 15-20% reduksjon som i eksempelet jeg satt opp tidligere er helt klassisk grunnleggende og beviselig effektivt om det følges systematisk og kontinuitet opprettholdes. Hvis man i tillegg spiser nok mat er man tilnærmet garantert fremgang.
 14. Skal du pushe maksstyrken din bør du pushe belastningene, ikke pausene. Det er vel ikke crossfit du driver med eller? Det der kan være en fin strategi i hantelpress eller bicepscurls - ikke i maksløfting og baseøvelser hvor du faktisk er avhengig av gode pauser for å kunne prestere. Jeg ville derfor også gjort som Ove lenger oppe her. Skal du pushe maksstyren din bør du også se bort fra 5 sett osv på maks belastning. 5 sett på lik belastning er fint å bruke på litt lettere vekter, for teknikk og volum. Er ditt store mål å kjøre 5x5 på 90kg, eller er målet å klare dette i ett enkelt sett? Her er et forslag: Uke1 - 70kg 5x5 Uke2 - 72.5kg 5x5 Uke3 - 75kg 5x5 Uke4 - 77.5kg 5x5 Uke5 - Maksforsøk. Kjør 82.5x5 i ett sett. Gikk det bra? Forsøk så 85kgx5 i ett sett. Fortsett helt til det stopper, eventuelt til du har presset deg så hardt at du finner en 3RM. Så ferdig. Ny utregning av uke 1-5 kan da regnes ut ifra din nye rekord, dvs mest sannsynlig starter du litt tyngre i ny uke1 fordi du er blitt sterkere.
 15. Spesielt ved underskudd/deff. Veldig godt byggeprogram i en slik periode. Man bygger som en snekker, bokstavlig talt.