Marcus Halberstram

Medlemmer
 • Innholdsteller

  157
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Marcus Halberstram last won the day on April 5

Marcus Halberstram had the most liked content!

Om Marcus Halberstram

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 24. des. 1990

Nylige profilbesøk

554 profilvisninger
 1. Ha ha ha. To muligheter, ingen andre: 1. Du spiser for mye 2. Buksene dine skrumper Den dagen man får store muskuløse lår av å løpe 2 økter i uka i 2 måneder, så ring meg. i want in.
 2. Hvis du hadde klart å bruke dine øyne ville du sett at jeg skriver "Til punkt 2 kan man jo bemerke at de fleste tar sterioder hvilket gjør høyrep fordelaktig." TIL PUNKT 2. Altså bodybuildere. Så det er bare å roe heeelt ned. Ingen anklager olympiske løftere og styrkeløftere for doping herr i gården. Og til etter "Anyway": Benekter jeg at lave repetisjoner gir "vel så god hyperotrofi"? Nei. Benekter jeg at styrkeløftere har høy muskelmasse? Nei. Men hvis en utrent person stilte meg to separate spørsmål: 1. I hvilket rep-skiktet blir jeg sterkest? 2. I hvilke rep-skiktet blir jeg størst? Ja da er det enkleste svaret på 1. Lav-rep. Og på 2. Høy rep. Selvfølgelig kan du bli stor med å trene utelukkende lav rep. Men hvis valget stod mellom å gi en nybegynner et program basert på sett med 1-3 repper, eller sett med 6-12 repper, da gir svaret seg selv.
 3. Ja, trådstarter, du har ganske så rett faktisk. Hvis man skal si det kort: Lave repper = styrke. Høye repper = muskler. Fordi i de korteste termer er dette den letteste betegnelsen. Opprinnelsen til utsagnet er basert på hundre års erfaring med løfting. 1. Hvem er sterkest? - Styrkeløfterne og de olympiske løfterne. Hva trener de? 90% lavrep. 2. Hvem er størst? Bodybuilderne. Hva trente de? 90% høyrep. Til punkt 2 kan man jo bemerke at de fleste tar sterioder hvilket gjør høyrep fordelaktig. En påstand som for øvrig åpner for diskusjon. Så hvorfor er det ikke slik likevel? Fordi hypertrophy kan oppnås både ved lave og høye repper. 3 set med 3 repper gir ikke samme hypertrophy som 3 set med 8 repper. Men omvendt gjør det det, 8 set med 3 repper. Men da snakker vi om bruk av tid. Hehe, dette er et perfekt eksempel på motsigelse. 2 repetisjoner markløft har tilnærmet ingen hensikt hvis MÅLET er muskelvekst. Derimot er det veldig fint for styrke. Altså motsier du deg selv xD Så la meg henge meg på alle de som sier "hæææ". Hvis målet ditt er muskelvekst, hva ere du driver med?
 4. 1. Ting skjer ikke så raskt som du tror. 2. Ligger du faktisk i et kaloriunderskudd, vil vekten gå ned så lenge du tar deg tid. 3. Ha troen på at opplegget fungerer. Ikke trekk forhastede konklusjoner basert på noen dagers diett. 4. Vannretensjon kan vedvare i ukesvis. Vekten kan stå stille i ukesvis. Ditt stressnivå som virker nokså høyt kan som vanlig medføre økt kortisolnivå som igjen gjør at vannet holder godt. 5. Slapp av. Edit. Etter at du introduserer karbs igjen vil du gå ytterligere opp i vekt. En vektnedgang på 4-5 kg i løpet av 9 dager er fullstendig urealistisk. Derfor er det naturlig at vekten også svinger.
 5. Det er faktisk forsket nokså intensivt på feilregistrering av macros, og det er heeeelt vilt. Enkelte metoder gjør det mulig å sjekke presis hvilket macro inntak deltaker X har hatt i løpet av en periode (ekke sikker på hvordan), og selv om deltakerne fikk klar beskjed på forhånd om at dette ville bli registrert, ble det likevel registrert markant feil. Det er sånn man lærer over tid. Jeg sier ikke med 100% sikkerhet at du tracker feil, men hvis jeg hadde vært flue på veggen et døgn skulle jeg sikkert funnet ett og annet å pirke på. SJekk ut denne for noen greie tips: https://rippedbody.com/how-to-count-macros/ Eks på vanlige "feil": Ikke måle olje, eller ta det på slump (det er 100 kcals fra eller til, kanskje mer, per dag). Ikke måle den ene sjokoladebiten som blir spist et par-tre ganger om dagen. Ikke regne den ene frukten du spiste. Feiltelling eller småspising av Meget næringstett mat, eks nøtter. Feilvurdering av hva slags mat som er næringstett. Også elementært; å veie mat Før de prepareres (eks kyllingfilet før stekt, ris før kokt etc). -- Hvis legen ordrett sa det du nå sier, da ville jeg rapport vedkommende til en eller annen nemd eller myndighet. Forklar situasjonen. Å si at noen må spise 500kcal per dag for å gå ned i vekt er for det første helt fullstendig riv ruskende galt. For det andre er dette en meget uheldig uttalelse som en lege skulle vært frabedt å si - dette er fullstendig uetisk og et fint startskudd for spiseforstyrrelser. Blodprøvene kan du sikkert forhørt deg med hos en annen lege. Vedrørernde en eventuell behandling eller vurdering av lave stoffskifteverdier er praksisen til leger generelt meget sprikende hva gjelder behandling. Men jeg skal ikke forhaste konklusjoner. -- Vei deg gjerne hver dag for å tracke vektnedgang. Men husk; vektnedgang, spesielt for jenter, kan skjule seg bak vannvekt. Det kan ta en måned før du dropper vekt. Bare stol på at det du gjør er rett. Resultatetene kommer.
 6. Hvis man er spesielt interessert kan man sjekke ut denne lenken http://weightology.net/weightologyweekly/index.php/free-content/free-content/volume-1-issue-4-the-pitfalls-of-body-fat-measurement-parts-3-and-4-bod-pod-and-bioelectrical-impedance-bia/the-pitfalls-of-bodyfat-measurement-part-4-bioelectrical-impedance-bia/ Kort oppsummert; ikke ubrukelig, men skal veldig mye til for at det er brukelig. Dette gjelder generelt for bio impedance-målinger, som begge de nevnte er. Kompis av meg målte 8%, og er kanskje 18%. Fitnessutøvere med 5-6% har testet 15%. Jeg anser det rett og slett ikke verdt pengene. I så fall må man være veeldig presis når det gjelder forutsetningene bak målingene (likt utgangspunkt). 99% av PTne har ingen anelse hva i helvete de driver med. 1. Går du 6-7k skritt forbrenner du mer enn 1600kcals med vekt på 71kg. Med mindre du har medisinske problemer. 2. Hvor spørsmålene "Jeg tracker ALT, ligger i underskudd, men går ikke ned i vekt", er det to mulige svar: 1. Du tracker feil (99,9999% av tilfellene). 2. Du har medisinske problemer. 3. Hvis du ønsker å bevare styrke: ro ned kardio 4. Hvis du heller foretrekker proteiner enn karbohydrater og fett, vær så god og spis proteiner. Jeg kjenner ingen som syns tørr tunfisk er bedre enn donuts, men ok.
 7. 1. Kroppsmålinger tar vi med en trillebår salt. Er det DEXA (som ett av få noenlunde "nøyaktige" målinger) kan det være greit nok, er det bio impendance kan du se bort i fra målingene. 2. Din hvileforbrenning er sikkert OK, men som han over her sier er dette et utgangspunkt. Går du over 5-6 tusen skritt hver dag kan du lett ta utgangspunkt i at du forbrenner 2k. Spesielt med vekt på 71kg. Se punkt 5. 3. 15% kroppsfett er lite realistisk. Du kan sikte deg inn på 18-20%, stort under det er ikke særlig sunt i lengden. 10 kg er likevel et greit mål. Tatt dine maksløft i betraktning vil du antageligvis være ganske heit da. 4. - 5. Enten tracker du kalorier feil ellers sitter du i rullestol. Start å tracke presist, legg deg på 1700 kcal og se hva som skjer. Juster gradvis nedover når ting stopper opp. Du kan gjerne trene litt kardio, men med mindre du har veldig lavt aktivitetsnivå anser jeg det unødvendig med det første. Øk gjerne kardio hvis det kreves at du må under eks 13-1400 kcals. Overdreven kardio vil raskt ødelegge styrken din. 45 min hurtig gange i litt stigning er tilstrekkelig. 6. Du kan gjerne dele opp øktene til fullkropp. Kjør litt ulikt rep-skikt fordelt på dagene. 3-4 økter er mer enn nok. Tren lave reps på baseøvelsene for å beholde styrke, tren evt høyere rep på andre øvelser. Styrken beholder du best med lavere repetisjoner. 7. Juster ned proteininntaket. De færreste jenter (med mindre du har en del mer muskelmasse enn jeg antar du har) trenger 155g proteiner. Hold deg over 100g proteiner i snitt, fordel deretter hvordan du selv ønsker. 20g fett er way for lavt. Jenter trenger gjerne litt ekstra fett, særlig mettet. Dette for å forhindre amonere ved hurtig vektnedgang. 8. Du virker ganske seriøs, i motsetning til 99% av de andre kjøtthuene på fitnessbloggen som ønsker å bli kvitt lubbet. Derfor sier jeg Lykke til- dette går fint.
 8. Science, bitch. Hvis du trener en del av kroppen vil resten av kroppen også vokse. Hvis du f.eks begynner å trene bein, vil overkroppen din bli mye større fordi du får mer testo i kroppen. Når du trener biceps vil derfor brystkassa også bli mye større. Hvis man i tillegg kjører biceps curl riktig vil du kunne få stor kasse av det. Hvis du ser på denne video (How to get big biceps) på ca. 6 minutter og 40 sekunder kan se den øvelsen i hvert fall jeg syns er best.
 9. Prøv å trene mer bicepscurl, da vil armene og kassa bli sterkere
 10. Jeg var litt forkjøla i går og fikk ikke trent. Har noen tips til hvordan jeg kan starte på igjen i morra?
 11. Ah, dette minner meg om den ene gangen jeg deffa i et helt år. Etter 52 uker hadde jeg gått ned 0 kg. Tipper det var metabolic damage ellerno.
 12. Når har jeg sagt at et "naturlig utseende" er mindre pent enn "4% fett, synlige muskelfibre og blodårer"? LOL. Det jeg sa er at det er enkelt å se seg selv i speilet og tro at man har 10% kroppsfett, når man i realiteten har 15%. Jeg forstår virkelig ikke hva du mener med den kommentaren, det har jo ingenting å gjøre med det jeg sa. Med den siste setningen mente jeg: Menno sier det ikke spiller noen rolle om du har lite mat i kroppen på trening. For han er det viktig å sentrere matinntaket etter trening. Hvis jeg har forstått ham rett. Ikke at jeg er enig. løkke tell.
 13. Termen "anabolic window" har fått mye pes i det siste. Ja, forskning viser at det er potato potaato om du tar shaken din rett før eller rett etter trening. Brad Schoenfeld og Eric Helms som stod for studiet som viste nettopp det praktiserer fortsatt post-workout shake, så det skader ikke. Muscle protein synthesis avtar etter 5-6 timer etter inntak av protein. Derfor kan det være en fordel med flere måltider om dagen vs IF. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15640518 og https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27916799 Mennos synspunkt er at mens for nybegynnere er anabolic window kanskje 72 timer.. for mer advanced er det definitvt ikke det. Derfor mener han det er en fordel å sentrere mesteparten av næringsinntaket post-workout. Det er vanskelig å være uenig i det. Hvis du derimot trener hver dag spiller det veldig liten rolle om du cycler kaloriene. Jeg må for øvrig takke og bukke for at jeg fikk tildelt tittelen "MR BRO 2017". Det setter jeg stor pris på, MR NO SCIENCE FULL RETARD 2017.
 14. Du blir ganske sliten å skulle ta de siste prosentene i et jafs. Det er derfor jeg anbefalte deg en litt mer moderat fremgangsmåte. Menno sitt opplegg med PSMF 4 ganger i uka funker sikkert det. Han har jo great success med sine klienter. Personlig (her jeg er nå) hadde jeg aldri giddi det. Menno legger veldig stor vekt på anabolic window og legger mesteparten av næring etter trening (tom mage på trening er bare placebo som gjør at det funker dårligere enn full mage sier hænn). Hvis du ikke har et konkret tidspunkt du må nå målet ditt på anbefaler jeg deg å ta en god pause fra dietten og roe ned reka litt. Hvis du skal kjøre 800kcal/ dag flere ganger i uka gjør det virkelig vondt verre. Å droppe ned til 9-10% kroppsfett er ikke så jævlig vanskelig bare du bruker litt tid. Det er først når du skal under dét at ting begynner å bli problematisk. For øvrig tror jeg ikke du blir midlertidig impotent og at testoverdier flyr i dass ved å gå ned til 10%. Derimot kan det fint gjøre det hvis du ikke lytter til kroppen din. 1 uke maintenance + er i utgangspunktet nok. 2 uker er anbefalt. 3-4 uker er sikkert ideelt. Og, med det samme jeg kommer på det. Når vi ser oss i speilet tenker vi subjektivt "aight, nå er jeg 10% body fat, ser bræ ut". I realiteten er det egentlig at du er 15%, og trenger å droppe minst 5kg fett til for å bli shred. Men det vet du sikkert.