Marcus Halberstram

Medlemmer
 • Innholdsteller

  169
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Marcus Halberstram last won the day on April 5

Marcus Halberstram had the most liked content!

Om Marcus Halberstram

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 24. des. 1990

Nylige profilbesøk

689 profilvisninger
 1. Rfl av lyle mcdonald
 2. Jeg dævver. Det er en forskjell på disse to tingene: 1. Hva som er optimalt 2. Hva som er omtrent det samme Mellom de to skiller det ganske mye. Calories are king, macros are queen. Har du de to på plass spiller det andre en mindre rolle. Men det er ikke dermed sagt at det er uten betydning. Jo mer advanced, dess mer er det å hente på marginene.
 3. heheheheh jeg liker denne tråden bedre og bedre
 4. Troller du? Spiller ingen rolle om du spiser sukker eller ikke. Få i deg nok fiber bare så er du good to go. Men dette blir som å prate litt en sekk med potet. 1 dirty day = 4 dager med clean eating rett i dass 1 dag med carb up = lurt
 5. deffing

  Opp i vekt etter cut hvis du vil ha litt mer muskler. Det spiller ingen rolle om du spiser 110 gram protein eller 150 gram. Så lenge du (kanskje) er over 100 gram er det ett fett. Personlig foretrekker jeg mer carbs enn protein fordi jeg syns godteri smaker bedre enn tørr og ekkel kyllingfilet. Men folk er jo forskjellig.
 6. deffing

  På lang sikt bør du gå opp i vekt. Jenter som har trent litt på 165 kan umulig ha spesielt høy fettprosent på 60kg. Når det er sagt... Makromessig ser det greit ut. Kutt ned proteinet til ca. 120-130 gram til fordel for mer karbs. Jeg sliter litt med å se hvordan det der er 53g fett, men ok. Nå regner jeg bare i hodet, men ca 1400 kcals? Tja, det kan være passende for deg. Men hvis du skal ligge så lavt, så ikke gå full idiot på kardio sånn som de fleste jenter gjør. Edit En spisdag i uka er greit. Mem duer kan gjerne ta to. Bare ligg litt over maintenance feks 2100'og ta d lungt.
 7. Hvordan du velger å porsjonere måltidene dine er av svært liten betydning. Selv om en kalkulator sier du har maintenance på 3,300 er det svært langt fra en fasit. Du kan ha 5000, og du kan ha 2400. Derfor er det umulig å si om du ligger på et underskudd med 500-600. 3300 maintenance på 96 kg med høyde på 186 er antagelig et greit estimat, men avhengig av om du er stillesittende hele dagen eller har en jobb hvor du er i aktivitet kan dette variere +/- 1-2000 kcals. Hvis vekta går raskt nok nedover på 2700 kan du gjerne fortsette på det. Imidlertid: Tatt fettprosenten i betraktning, den relativt høye muskelmassen, og generelt ambisjonsnivå (ut i fra hvor mye du trener og hva du spiser), ville jeg definitivt lagt meg på et lavere kcal-inntak. Nå vet jeg ikke hva du ønsker at resultatet fra "deffen" skal være, men med 500kcal underskudd kan det ta en god stund før man er "deffa" (min subjektive mening i dette tilfellet).
 8. 1. Unødvendig mye proteiner. Enten kutt kaloriene eller bytt ut protein med fett/ karbs. Hvis du absolutt elsker protein, så vær så god, men emm er det ikke behov med så mye. 2. Hva du velger å spise er relativt uvesentlig så lenge du får hitter macros og får i deg nok fiber. 100 % "clean eating" er en relativt kjedelig vei å gå hvis du har 2700 kcals å deffe på. Men hvis det funker for deg, vær så god. 3. Cardio på 30 min, gåtur på 10 min. Same, same. Det spiller veldig liten rolle. Prøv å bevege deg mer generelt. 15 min før frokost, 15 min etter, 15 min etter lunsj, 15 min før middag, 20 min før leggetid. Gå istedenfor bil, trapp istedenfor heis. Personlig ville jeg utvilsomt kutta ut "gerilja kardio". Det har svært lite for seg, utenom å ødelegge restitusjon etter beinøkter. 4. Styrke 6 ganger i uka er veldig bra. Vær klar over at du ikke restituerer deg like bra på deff om ellers. 5. Jeg vet ikke hva dine ambisjoner er, men personlig ville jeg lagt meg på et vesentlig lavere kcalinntak. 500 kcal +/- vil ta relativt lang tid å utrette mye på 96 kg.
 9. Hei, Kom ut av balanse og løftet 1 rep feil på veldig tung knebøy for et par måneder siden. Fikk middels vondt (6/10) - ikke sengeliggende. Kjørte bøy igjen etter én uke - ryggen ble da litt verre. Kjørte bøy igjen etter to uker - ryggen ble omtrent som den var. Nå etter ca. 2 måneder er det eneste jeg klarer å kjøre (nesten smertefritt) litt blood flow restriction high bar (bøy) med veldig sterk brace og belte. Hacksquat, leg press, low bar - alt av hamstring-øvelser (korsrygg) inkludert ro-øvelser hvor jeg må anstrenge korsrygg og overkropp går ikke. Jeg har vær avventende med å dra til behandler, for jeg er rett og slett ikke sikker på hva de skal gjøre - eller hvem jeg skal gå til (fysio, kiro, naprapat, osteopat). Jeg trener aktive rehab-øvelser, vanligvis disse tre: https://www.youtube.com/watch?v=98ETSo14cBA I tillegg kjører jeg release-øvelser med peanut en dag hver dag: https://www.youtube.com/watch?v=WIkwxZhwltU&t=316s Mitt spørsmål er egentlig: Hva i pokker er det som hjelper?? Tips til andre øvelser jeg kan gjøre (rehab)? Beskrivelse av skaden: Nederst i korsryggen, jeg antar det er SI-joints. Blusser opp etter trening. Vondt å bøye seg. Holder seg bittelitt mer på høyre side av Sacrum. Hvis noen har verdifull input (hva som helst), setter jeg meget stor pris på det!
 10. Ronny Kolemann etter han gikk fra høyrep til lavrep.
 11. Igjen feiltolker du det jeg skriver. Han over der elsker å trekke forhastede konklusjoner. Han kalte meg MR BRO 2017, fordi han trodde mine uttalelser om anabolic window indikerte at jeg tilhørte den meget stigmatiserte stereotypiske "bro-science-bevegelsen". Jeg gjorde dermed et counter attack ved å nettopp henvise til science for å begrunne mitt standpunkt. Dette gjorde at hans påstand om at jeg var Mr Bro 2017 lite treffende.
 12. We applaud you.
 13. Ha ha ha. To muligheter, ingen andre: 1. Du spiser for mye 2. Buksene dine skrumper Den dagen man får store muskuløse lår av å løpe 2 økter i uka i 2 måneder, så ring meg. i want in.
 14. Hvis du hadde klart å bruke dine øyne ville du sett at jeg skriver "Til punkt 2 kan man jo bemerke at de fleste tar sterioder hvilket gjør høyrep fordelaktig." TIL PUNKT 2. Altså bodybuildere. Så det er bare å roe heeelt ned. Ingen anklager olympiske løftere og styrkeløftere for doping herr i gården. Og til etter "Anyway": Benekter jeg at lave repetisjoner gir "vel så god hyperotrofi"? Nei. Benekter jeg at styrkeløftere har høy muskelmasse? Nei. Men hvis en utrent person stilte meg to separate spørsmål: 1. I hvilket rep-skiktet blir jeg sterkest? 2. I hvilke rep-skiktet blir jeg størst? Ja da er det enkleste svaret på 1. Lav-rep. Og på 2. Høy rep. Selvfølgelig kan du bli stor med å trene utelukkende lav rep. Men hvis valget stod mellom å gi en nybegynner et program basert på sett med 1-3 repper, eller sett med 6-12 repper, da gir svaret seg selv.
 15. Ja, trådstarter, du har ganske så rett faktisk. Hvis man skal si det kort: Lave repper = styrke. Høye repper = muskler. Fordi i de korteste termer er dette den letteste betegnelsen. Opprinnelsen til utsagnet er basert på hundre års erfaring med løfting. 1. Hvem er sterkest? - Styrkeløfterne og de olympiske løfterne. Hva trener de? 90% lavrep. 2. Hvem er størst? Bodybuilderne. Hva trente de? 90% høyrep. Til punkt 2 kan man jo bemerke at de fleste tar sterioder hvilket gjør høyrep fordelaktig. En påstand som for øvrig åpner for diskusjon. Så hvorfor er det ikke slik likevel? Fordi hypertrophy kan oppnås både ved lave og høye repper. 3 set med 3 repper gir ikke samme hypertrophy som 3 set med 8 repper. Men omvendt gjør det det, 8 set med 3 repper. Men da snakker vi om bruk av tid. Hehe, dette er et perfekt eksempel på motsigelse. 2 repetisjoner markløft har tilnærmet ingen hensikt hvis MÅLET er muskelvekst. Derimot er det veldig fint for styrke. Altså motsier du deg selv xD Så la meg henge meg på alle de som sier "hæææ". Hvis målet ditt er muskelvekst, hva ere du driver med?