Gå til innhold

HenrikWL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 788
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Alt skrevet av HenrikWL

 1. Tittelen er så treffende at det gjør vondt. Denne her var rett og slett en innertier. Jeg klør i fingrene etter å dele den på FB da jeg er så dritt lei av å se juice cleanser og diverse bullshit dietter bli spredd, men gjør jeg det så får jeg fettfobiker-stempel før jeg får snudd meg.
 2. Redusere muskelmasse

  Vel, som har blitt nevnt her før: den eneste måten å få mindre legger på er å slutte å bruke dem så mye som det du gjør nå.
 3. Orgasme på trening

  Det er visstnok ikke et så uvanlig fenomen som man skulle tro. I en studie rapporterte halvparten av kvinnene at de hadde opplevd det. Jeg vil tro det henger sammen med bekkenbunnsmuskulaturen, og den bruker du jo i alle øvelser. Vet ikke om noen måte å unngå det på (kanskje «gjøre seg ferdig» på forhånd?), alternativet er jo å heller nyte det? Skjønner godt problemet hvis det er distraherende og ødelegger for teknikken, da.
 4. Redusere muskelmasse

  Og andelen 5% som faktisk har peiling på hva de prater om. Jenter er også notorisk kjente for å ha kroppsbilde som ikke er i nærheten av virkeligheten, så at jenter med forkvaklede kroppsbilde støtter hverandre er ingen overraskelse.
 5. Livsstilforandring -> spørsmål

  Jeg la inn tallene dine i denne kalkulatoren, og fikk at ditt kaloribehov hvis du ligger i koma er på ~1400kcal. Du ligger jo åpenbart ikke i koma, så under "daglig aktivitet" må du krysse av det som passer. Du sier du har en aktiv og stressende jobb, så da antar jeg stående jobb (helsefagarbeider?). I tillegg er jo planen din å trene en del, så jeg krysser også av for trening. Da ender kaloribehovet ditt opp på ~3000kcal. Skal man endre vekt, bør man legge seg 300-500kcal over eller under sitt daglige behov, så i ditt tilfelle blir det da 2500-2700kcal/dag. Uten at jeg har stålkontroll på kaloriinnholdet i alt du lister opp, virker det noe snaut. Vil du ha full kontroll bør du logge og veie matvarene og føre et kaloriregnskap, men det er ikke strengt nødvendig. Du sier du driter i kroppsvekt – jeg støtter deg i det. Finn frem målebånd og mål deg en gang i uka eller hver 14. dag. Blir målene mindre er du på rett vei. Ting som er verdt å merke seg: ikke heng deg for mye opp i tallene. Tallet du får fra kalkulatoren er et estimat. Det kan tenkes at det reelle tallet for akkurat deg er noe forskjellig – vi snakker ikke enorme unøyaktigheter, men noen prosent kan det være. Det eneste som betyr noe er resultatene du ser på målebåndet. For øvrig: med 62kg fordelt på 169cm har du allerede et vettugt vekt/høyde forhold. Var jeg deg, ville jeg lagt meg på vedlikehold og fokusert på tung styrketrening. Med noob gainz vil du kunne "veksle inn" fett i muskler i en god stund fremover, du vil bli strammere og mindre, men vekten vil kunne øke (muskler veier mer enn fett, tross alt).
 6. Livsstilforandring -> spørsmål

  Søndag formiddag er kanskje den aller minst aktive tidsperioden på forumet her. Til innlegget ditt: veldig bra innstilling! Det er kanskje det beste utgangspunktet man kan ha, så allerede her har du god fart ut av startgropa. Når det gjelder mat: slutt å lese artikler om hva som er sunn og usunn mat. Ligg spesielt unna VG, Dagbladet og KK – her er det kun tabloid søppel. Ingen mat er hverken sunn eller usunn, mat er hensiktsmessig eller uhensiktsmessig avhengig av hvilke mål en har satt seg. Kostholdssirkelen vi lærte om på skolen er fortsatt det aller beste utgangspunktet for å bestemme seg for hva man skal spise, vekten bestemmes av hvor mye man spiser. Det du foreslår av trening ser også ut til å sammenfalle bra med målsetningen du sier du har, så jeg vil si kjør på. Hva som er best av intervall eller langkjøring tror jeg ærlig talt ikke betyr så veldig mye for deg akkurat nå; for en generell "komme i bedre form" målsetning er det du liker best, det beste. Skal du skrelle 10 minutter av en maraton blir valget mellom de to viktigere, men du er formodentlig ikke helt der enda. Dra i gang en loggbok her og gi jernet!
 7. Redusere muskelmasse

  Jeg har aldri noensinne sett en kvinne som ikke er konkurrerende bodybuilder og gått "shit, ho der har legger som en mann!" Uten å ha en gang sett deg, kan jeg si med 99% sikkerhet: leggene dine er helt normale, det er resten av deg som er en kvist.
 8. Nybegynner program hver dag?

  Hva med å rusle en tur eller gjøre noe helt annet som er mer aktivt enn å sitte i sofaen? Det er gjerne ikke for moro skyld at disse programmene har hviledager; det er jo fordi hvile er like viktig som trening. Det finnes ikke "andre muskler" enn de du trener i et fullkroppsprogram – det er hele poenget, da et fullkroppsprogram trener hele kroppen.
 9. Anbefaling - drikk under trening

  Bortsett fra koffein tror jeg ikke det finnes noe du kan drikke ut over vann som har en dokumenterbar effekt på treningen din. En ting du bør være obs på er at hvis du svetter mye (og dermed drikker mye) bør du ha litt salt i det du drikker, ellers herjer du med elektrolyttbalansen din. Det koker ned til hva du føler deg best med. Jeg kjenner ikke produktet du linket til, men til den prisen får jeg litt sånn "dyrt og unødvendig"-vibber av det. Men liker du smaken, har penger og placeboeffekten gir deg kicket du trenger – kjør på.
 10. Mat etter trening eller ikkje?

  Spiller ingen rolle hva klokka er. Du kan spise når du vil så lenge du ikke spiser for mye.
 11. Går ikke ned i vekt

  Ja, det lurte jeg også litt på. Greit nok, hvis man parkerer i senga og ikke beveger en muskel vil man kanskje miste muskelmasse fortere enn fett, og dermed "bevare fettprosent" men det er vel litt søkt.
 12. Går ikke ned i vekt

  Grunnen til at du ikke går ned i vekt, er fordi kaloriinntaket ditt er for høyt i forhold til forbruket ditt. Når det gjelder resultater – sånn du beskriver treningen din så blir resultater fra den ene typen trening slått i hjel av de andre typene. Du ville hatt langt mer igjen for å bestemme deg for én ting og så fokusere på det. Hvis vektkontroll er målet, ville jeg anbefalt styrketrening. Med mer muskelmasse får du en høyere basalforbrenning og du har "mer å gå på" når det gjelder kosthold. Du vil også bli strammere, og selvsagt sterkere.
 13. When to eat

  Spis når det passer deg best. Det gir best effekt for din muskelbygging.
 14. Øke kaloriinntaket..

  Det finnes ikke sunn og usunn mat; det finnes bare mat som passer målsetningene dine bra eller dårlig. Du som sliter med å spise normale mengder mat bør, for å få flere kalorier inn i kosten din, spise kaloritett mat. Kutt ut lettprodukter, og få nå for guds skyld i deg noe karbohydrater da. Hvorvidt du legger på deg fett eller muskler har ingenting å gjøre med hva du spiser, men alt å gjøre med hvordan du trener. Fokuser på tung styrketrening, så vil kroppen stimuleres til muskelvekst.
 15. Vil du ikke, så la være. Men som jeg skrev: med mindre du skal konkurrere på søndagen er det et musepiss i havet. Drit i dag-til-dag, se på måned-til-måned. Én enkelt dag i måneden klarer du ikke ødelegge for treningen din med mindre du går hen og knekker ryggen eller noe; selv om du lever kun på rent sukker og whisky den dagen så har det ingenting å si - det er de 29 andre dagene i måneden som teller. Ikke overtenk.
 16. Med mindre du skal konkurrere på søndagen har ingenting av det du nevner noe å si. Én kveld betyr ingenting, det er de flere titalls andre den måneden som har noe å si.
 17. Markløft

  Fordi når det henger 100+kg i armene dine skal ryggen din helst være stiv som en bjelke. Når fitness-bros lener seg tilbake slik som det der ekstenderer de korsryggen under ekstrem belastning, noe som er blant det dummeste du kan gjøre. Ideen kommer fra cuet "å skyte hofta frem i stanga" (som er et godt cue), men så har Internett omtolket dette til "len deg tilbake som en retard". Go figure… Edit: det bildet var ikke så ille, ved nærmere ettersyn. Det kan tenkes han gjør det riktig, måtte sett en annen vinkel.
 18. Bygge muskler uten å telle kalorier

  Som @NoBro sier, hvis du har telt før vet du sånn ca. hvordan forskjellige mengder kalorier av ulike varer "ser ut", så da kan du ta ting på øyemål. Følg med på vekta, går den oppover rundt et halvkilo i uka ligger du sånn passe i overskudd. Går du opp mer enn det kan du kutte litt ned, går den ikke opp i det hele tatt (eller ned) spiser du litt ekstra. Dette er lettere jo mer fastsatte kostholdsrutiner du har. Men ingenting er umulig.
 19. Funker delvis lavkarbo?

  Når det gjelder vektnedgang isolert sett er kalorier det eneste som betyr noe. Kaloriinderskudd over tid fører til vektnedgang, samme hvordan man oppnår det. Forskjellige dietter handler først og fremst om personlige preferanser og hva man føler er mest behagelig. Noen liker lavkarbo, andre foretrekker periodisk faste, noen liker paleo, etc… Men det som gjør vektnedgangen er fortsatt kaloriunderskudd over tid.
 20. Fitbit

  Du tar ikke feil, men det er et "men" her. Å måle energiforbruket ditt er unøyaktig. Ofte vil slike fitnessklokker overrapportere energiforbruket ditt. Så hvis klokka viser 3000kcal forbrukt, kan det tenkes at du egentlig bare har brukt 2500 (tenkt eksempel). Da er det litt dumt å spise som om du har brukt 3000. De 2200kcal du har i matplanen din er en antakelse basert på alder, høyde, vekt, kjønn og generelt aktivitetsnivå. Dette er også unøyaktig, men hvis du holder deg til den over tid er det større sjans for at unøyaktigheter og variasjoner "nuller hverandre ut" og du dermed ender opp med å ligge i underskudd. Kort sagt: jo oftere du endrer på ting, jo vanskeligere er det å både måle og oppnå resultater. Å spise forskjellig mengde kalorier hver dag introduserer flere mulige feilkilder enn å ha det samme kalorimålet å sikte på hver dag. Det er uansett ikke verre enn å prøve deg fram. Men som sagt, jo mindre fast og rutinemessig kostholdet ditt er, jo vanskeligere er det å holde styr på.
 21. Like mange kalorier på hviledager?

  Det har ingen praktisk betydning, så gjør det som passer deg best.
 22. Hva gjør jeg feil?

  Poenget mitt var at TS nok ikke har ligget så lavt på kaloriinntaket som han tror. Å telle kalorier er et tveegget sverd, for det er fryktelig lett å gjøre feil og bli forvirret.
 23. Hva gjør jeg feil?

  Jeg tipper vel heller at det handler om punkt 3 der: at du undervurderer hvor mye du spiser. For det første er ikke nødvendigvis MyFitnesspal og disse så veldig nøyaktige, for det andre så kan det tenkes at øyemålet ditt er litt ukalibrert og du feilbedømmer vekten av det du spiser, og for det tredje kan det tenkes at du ikke nødvendigvis fører opp absolutt alt du spiser selv om du tror det. Hadde du faktisk ligget på 1600kcal i ukesvis, hadde du sett sånn her ut: "Starvation mode" slik det snakkes om i fitnesskretser (at du kan spise nesten ingenting og fortsatt ikke gå ned i vekt) finnes ikke. Spiser du lite mat vil du gå ned i vekt. Går du ikke ned i vekt spiser du for mye mat. Det finnes ingen gråsoner, usikkerheter eller mystiske mekanismer her.
 24. http://i.imgur.com/tUUamQc.gifv Hører egentlig til i fete rutiner-tråden, men… 🤣
×