HenrikWL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 642
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

HenrikWL last won the day on April 20

HenrikWL had the most liked content!

2 følgere

Om HenrikWL

 • Rang
  Fitnessblogger
 • Bursdag 01. juni 1982

Nylige profilbesøk

1 036 profilvisninger
 1. Jeg aner ikke, jeg er treningsmoteforbryter selv. Jeg har en gammel, sliten treningsbukse i nylon, og bruker diverse band- og geeky t-skjorter. Haha! Ja, da skjønner jeg at det fort kan bli litt stramt!
 2. Da er det ille, når et rom fullt av folk som er vant til svette rømmer på grunn av svettelukt.
 3. Gainsa er jo uansett wasted om du ikke kler dem i siste kolleksjonen til Better Bodies uansett da. Eller kanskje Gasp? Bare å gjøre lommeboka også swole, så går det så greit, atte.
 4. teknikk

  For å gjøre det Kjetil snakker om lettere, kan du stå litt bredere med beina, sånn at hofta får plass til å svinge ned mellom dem i bunn av løftet. Du løfter litt grunt, og det er ikke lett å komme dypere enn du gjør uten å krumme korsryggen slik du står nå. Litt bredere med føttene, vinkle tærne litt mer utover, skyv knærne i samme retning som tærne peker og fokusér på å henglse i hofta. Så oppnår du både det Kjetil sier, og det Speilblankt snakker om. Men veldig bra utgangspunkt du har!
 5. Hvis de har 7-11% kroppsfett, og fortsatt har farlig fett rundt innvollene, så er det enten snakk om noen som gjerne vil selge dem "løsningen" på dette "problemet", eller så er det rett og slett bare sånn genene deres er. Fett legger seg på forskjellige steder på forskjellige mennesker, og på 7% er man så skrapa som man får blitt uten å ha et kreativt og godt utstyrt medisinskap på badet hjemme. Det som måtte være igjen av "farlig fett" da får bare være. Tror ikke du trenger å bekymre deg for det. Ellers vet jeg ikke om noe annet enn den InBody greia. Eller kan jeg vagt erindre å ha hørt om "Tanita" eller noe slikt, men jeg har skjønt at det er akkurat samme sakene.
 6. Tenker du på en InBody test? http://bodyanalyse.no Det er verdt å merke seg at vitenskapen rundt disse maskinene er omstridt (selv om selgerne vil fortelle deg en annen historie), og man bør ikke ta alle verdier for god fisk. Dette her har vel egentlig størst verdi som sammenligningsgrunnlag, altså å følge med på utviklingen over tid, hvorvidt ting som fettprosent reduseres eller ikke. Én enkelt måling har ikke forferdelig stor verdi, men kan tjene som en pekepinn på hvordan tilstanden er. Jeg vet at mange SATS Elixia sentre har disse maskinene her, men du må betale for hver gang du bruker den så vidt jeg vet. Og det mange ikke får beskjed om er at det er med dette som med vekt: man bør helst gjøre det under så like forhold som mulig hver gang. Ideelt sett til samme tid på morgenen, etter at man har vært på toalettet og tømt seg, men før man har spist noe. Og igjen: det er omstridt hvorvidt de tallene man får ut av disse maskinene er nøyaktige så ikke legg for mye vekt på en enkelt måling, men se heller på flere målinger over tid for å se om det foregår en endring i kroppen din.
 7. Ja, som getsome skriver, for å stramme opp er det styrketrening som gjelder. Vi har en utmerket nybegynnerguide her på siden, og selv om du strengt tatt ikke er nybegynner skader det ikke å begynne på scratch som du selv sier: http://fitnessbloggen.no/styrketrening-for-nybegynnere/ Og, siden du er jente kommer jeg eventuelle bekymringer du måtte ha i forkjøpet og linker deg også til denne: http://fitnessbloggen.no/beviset-pa-at-tung-styrketrening-ikke-gjor-damer-maskuline/ Selv begynte jeg med Starting Strength i sin tid og hadde god fremgang med det. En fordel du har er jo at siden du både har drevet med trening før og har båret rundt på en del flere kilo i hverdagen enn du gjør nå er du nok allerede ganske mye sterkere enn dine utrente medsøstre som har vært slanke hele livet. Så her er det bare å gi jernet, sier jeg. At du ikke er så veldig opptatt av vekten er bra, og det bør du fortsette med. Hun ser helt klart slankere og strammere ut på bildet til høyre, til tross for at hun veier mer her. Muskler veier mer enn fett, tross alt. Lykke til!
 8. Ja, det er nettopp det. SS er laget for å gjøre deg så sterk som mulig på så kort tid som mulig. Vekt er fullstendig uinteressant.
 9. Joda, for all del… Jeg tror muligens poenget til Rippetoe er overskudd, GOMAD er bare den letteste måten å drive det poenget hjem på, for å unngå masse diskusjon og usikkerhet rundt hvorvidt det er for mye med 3 ekstra egg om den typen ting. GOMAD - voks først, så kan man skrelle vekk fett etterpå. Men det er ikke bærekraftig i lengden, det er helt sikkert.
 10. Med tanke på at GOMAD er en del av programmet, så følger man jo ikke programmet om man ikke ligger i overskudd, gjør man vel?
 11. Som det sies, fortsett med samme program så lenge du opplever fremgang. Skal du bytte, så bør det være fordi du ikke lenger klarer å ha fremgang - eller hvis du synes programmet er så dørgende kjedelig at du risikerer å bare droppe hele greia. I så fall kan det være verdt det å "ofre" litt effektivitet til fordel for variasjon hvis det er det som skal til for å holde en i aktivitet. For øvrig: bra form allerede!
 12. Lavt testosteron alene er ikke nødvendigvis noe problem (vanlig misforståelse), det relevante er forholdet mellom fritt og bundet testosteron. http://www.furst.no/analyse-og-klinikk/analyser/fri-testosteron-indeks/ Tilsvarende ville jeg ikke hengt meg for mye opp i graden av behåring, den sier isolert sett heller ikke nødvendigvis noe om testosteronnivå - man kan ha skyhøyt testonivå men lite hår, og motsatt. Med forbehold om at jeg ikke er lege, vil tallene dine gi en FTI på 7,4 (10xS-testo / SHBG, 10*9,7 / 13 = 7,4), noe som er omtrent midt i referanseområdet for menn over 14 år (se linken over). Men gitt at du opplever de plagene du gjør ville jeg absolutt også bedt om en henvisning til endokrinolog hvis jeg var deg.
 13. Den raskeste måten å redusere det der på er å rette deg opp når du sitter og ikke krøke deg sammen som Gollum. Alle får valker når de gjør det du gjør på bildet der. Ellers har du fått bra tips her i tråden. Hovedpoenget er at du må ligge i kaloriunderskudd, men samtidig trene styrke slik at kroppen ikke kvitter seg med muskler.
 14. Min erfaring med muslkelstrekk generelt, selv om jeg aldri har strekt akkurat hamstringen, er at det beste er å ikke belaste muskelen tungt men samtidig passe på å holde den aktiv så ikke den stivner. Rolig strekking og massasje første uka, så kan man forsiktig, forsiktig begynne å belaste (avhengig av hvor kraftig strekken er). Jeg bruker smerten til å bestemme tempoet - litt smerte går greit an å jobbe seg gjennom, men hvis det smeller betyr det at jeg har vært for dristig og må ta noen skritt tilbake. Og så er det bare å ta tiden til hjelp. Jeg strakk noe inni hofta her for en tid tilbake, og det tok vel et par måneders tid med lett restitusjonstrening før jeg kunne begynne å gunne på i knebøyen igjen. Og det var med et par-tre tilbakeslag hvor jeg var idiot og tok i for hardt - uten dem tipper jeg det hadde vært unnagjort på en måned. Jeg er ingen fysioterapeut eller på noen måte fagmann her. Kun forumtulling som løfter ting opp og setter dem ned igjen.