Gå til innhold

HenrikWL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 867
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  64

HenrikWL vant dagen sist Februar 4

HenrikWL hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om HenrikWL

 • Rang
  Fitnessblogger
 • Bursdag 01. juni 1982

Nylige profilbesøk

1 785 profilvisninger
 1. Genetiske fettdepoter

  Mmmm… Muskler…
 2. Skinny legs

  Her er det nok dessverre ikke mulig å bygge noe særlig, da det er særdeles lite muskler der. Ellers: med bare 67kg på 178cm har du plenty med potensiale for å bygge mer all over, så her er det bare å kjøre på.
 3. Genetiske fettdepoter

  Nei, jeg tror nok ikke at plassering av fettceller endres. Men når muskulaturen under huden endrer størrelse og fasong, vil nødvendigvis også huden (hvor underhudsfettet ligger) legge seg annerledes. Som jeg skrev, det er ikke snakk om natt-og-dag forskjeller, men generelt sett fremstår kroppsdeler fastere og strammere jo bedre trent muskulaturen er. Og med tanke på at din fettfordeling er omtrent så nært et ideal man kan komme (min subjektive mening som mann) tipper jeg at roten til misnøyen sitter mest mellom øra dine og dermed vil muligens følelsen av en bedre trent underkropp være det som skal til for å justere selvbildet ditt. Ikke vær så ivrig etter å bli kvitt alt valgflesket som gjør Det Kvinnelige Hoftepartiet til det absolutt beste partiet.
 4. Genetiske fettdepoter

  Din beskrivelse i det opprinnelige innlegget harmonerer overhodet ikke med det bildet, for å si det sånn. "Dissefu" er ikke noe jeg tenker på her, jeg synes proporsjonene er on fleek. Du har jo en ganske så bra timeglassfigur på gang her. Hvis du føler at rumpe og lår er dvaske (for store er de definitivt ikke) så kan du gjerne fokusere på å trene dem, da de dermed vil føles fastere og fettet vil fordele seg noe annerledes (ikke mye, men litt) etter som muskulaturen tar form.
 5. Genetiske fettdepoter

  Mer muskler på overkroppen!
 6. Fullkroppsprogram(?) + trene til opptak i Forsvaret

  Kroppen teller ikke økter; det er totalt volum som betyr noe. Hvis vi ser bort i fra tullete ekstremer (én økt i uka på 16 timer eller 32 økter i uka på en halvtime hver) så kan du fordele økter og øvelser som det passer deg best.
 7. https://www.strongerbyscience.com/practical-considerations-for-combining-cardiovascular-training-and-lifting/ Det er mulig å kombinere, hvis man gjør det riktig.
 8. Føler jeg spiser alt for mye

  Det at du føler at du spiser alt for mye – tror du det kan ha sammenheng med anoreksiaen? Objektivt sett spiser du ikke mye i det hele tatt. Ut over det har jeg ikke nok kjennskap eller erfaring med spiseforstyrrelser til å ville gi så fryktelig mye råd, men jeg vet at det finnes medlemmer her på forumet som har det og jeg håper noen av dem kanskje finner denne tråden. Ellers har du vel muligens et hjelpeapparat som kan veilede deg i spørsmål om trening og kosthold?
 9. Tråden for dumme spørsmål!

  Vi har ingen egen intro-tråd, men mange kombinerer loggbok og intro.
 10. Fullkroppsprogram(?) + trene til opptak i Forsvaret

  Det kommer litt an på hva det er som gjør at jeg stagnerer. Hvis f.eks. benk stagnerer fordi jeg ikke får den opp av brystkassen kan det tenkes at jeg har svake skuldre – så da hiver jeg inn litt støtteøvelser for skuldre. Får jeg stanga opp, men det stopper i kneika er det svake triceps som er problemet og da hiver jeg inn litt støtteøvelser for triceps. Alternativt (og dette er sånt som kommer av erfaring og det å kjenne sin egen kropp) gjør jeg om på intensitet/volum balansen. Enten lavere intensitet og mer volum, eller motsatt avhengig av hvilken fase jeg var i. Og hvis ingenting av dette fungerer så tar jeg en periode med restitusjonstrening med helt lette vekter.
 11. Fullkroppsprogram(?) + trene til opptak i Forsvaret

  Vel, med øvelsene knebøy, benkpress, markløft, militærpress, pendlay rows, dips og chins som SS består av, tviler jeg på at det finnes en eneste muskel du ikke får trent. Jeg har hørt mange som mener at SS kan føre til t-rex mode (sterke bein og svak overkropp), men det tipper jeg er veldig individuelt. Benkpress er en veldig teknisk øvelse og ineffektiv teknikk kan fort sette en brems på gains. Uansett: hvis du har trent av og på tidligere så har du nok spist litt av noob gainsa så da er ikke casen for et ferdig snekret nybegynnerprogram like sterk. Jeg ser ingen åpenbare hull eller mangler i programmet, da du jo har både bøy, benk og mark med der. Alt det andre er bare støtteøvelser. Jeg ville dog byttet om på bøy og markløft, altså bøy alle dagene men markløft bare en av dem. Litt smak og behag dette, men jeg er veldig sensitiv for høyt volum i markløft. For øvrig er det en myte at "kroppen blir godt vant" med øvelser. Grunnen til at folk opplever det er at de slutter å legge på mer vekter eller løfte flere reps.
 12. Fullkroppsprogram(?) + trene til opptak i Forsvaret

  For generell styrketrening ville jeg anbefalt et fullkroppsprogram som allerede finnes. Starting Strength, Stronglifts, GSLP, etc… Disse programmene dreier seg om De Tre Store™: knebøy, benkpress og markløft. Når du slutter å få fremgang med et av disse programmene (6-12 måneder, røft anslag) bør du gå over på et mer periodisert program, alternativt lage ditt eget basert på kunnskapen du selvsagt har brukt tid på å tilegne deg underveis (jeg anbefaler Greg Nuckols for nøktern, vitenskapsbasert informasjon). Etter hvert som Forsvarets opptak nærmer seg ville jeg så dreid treningen mer og mer inn mot de øvelsene som inngår i opptaksprøven. Den typen program du har postet her ville jeg egentlig kun anbefalt i to tilfeller: Du synes trening i seg selv er en morsom aktivitet, og anser selve treningsøkten som et selvstendig mål. Da kan du fokusere på øvelser som er morsomme/utfordrende/krevende og gjøre selve treningsøkta så givende som mulig, på bekostning av effektivitet. Du ønsker å drive målrettet med kroppsbygging. I så fall ville jeg fortsatt anbefalt å starte på et generelt fullkropps styrkeprogram for å få opp grunnstyrken så mye som mulig før man begynner med spesifikke byggeøvelser. Crossfit… Vel… Jeg har egentlig bare én ting å si om Crossfit: ikke la deg rive med, fokusér på å gjøre ting riktig, med god teknikk og lave nok vekter for å unngå skader.
 13. Plan for 3 mnd diett

  Som de andre her synes jeg kanskje det var litt høyt på protein og litt lavt på fett. Ellers synes jeg at det å spise 200 kyllingbryst til lunsj kan bli noget i overkant hvis man skal ned i vekt. Når det gjelder måltidsoppdeling og makrofordeling så er jeg tilhenger av gjør-det-som-passer-best metoden. "Det e jabnå så dræge", som vi sier på Jæren – det er det som foregår i det lange løp som er gjeldende. Så lenge du over en uke eller to får i deg det du skal av makroer og kalorier spiller det mindre rolle hvordan den enkelte dag ser ut. Klart, det enkleste rent praktisk sett er jo å lage seg et opplegg som er likt hver dag, men hvis du er som meg må det variasjon til. Jeg har brukt LifeSum for logging av mat tidligere, og jeg skal være ærlig: det er en pain in the ass, og jeg tror ikke MyFitnessPal er så mye bedre – problemet er ikke appen, men selve loggingen. For folk som har et fast oppsett er det nok lettere (de lager seg bare ferdige lunsjer og middager og fører med et tastetrykk), men for meg som aldri spiser det samme to dager på rad blir det fort en 4-5 minutter med føring hvert måltid og det blir i hvert fall jeg fort lei av. Og hvis jeg skal veie alt i hvert eneste måltid tar det fuckings evigheter så det gidder jeg ikke, og å bare eyeballe alt – vel, la oss bare si at fallgruvene er store og mange.
 14. Vektnedgang eller styrke

  Ja, med et godt utstyrt medisinskap er det meste mulig.
 15. Treningsprogram

  Ja, det kan jeg jo si meg enig i.
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her