Gå til innhold

HenrikWL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 752
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  43

HenrikWL vant dagen sist September 19

HenrikWL hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om HenrikWL

 • Rang
  Fitnessblogger
 • Bursdag 01. juni 1982

Nylige profilbesøk

1 367 profilvisninger
 1. Går ikke ned i vekt

  Ja, det lurte jeg også litt på. Greit nok, hvis man parkerer i senga og ikke beveger en muskel vil man kanskje miste muskelmasse fortere enn fett, og dermed "bevare fettprosent" men det er vel litt søkt.
 2. Går ikke ned i vekt

  Grunnen til at du ikke går ned i vekt, er fordi kaloriinntaket ditt er for høyt i forhold til forbruket ditt. Når det gjelder resultater – sånn du beskriver treningen din så blir resultater fra den ene typen trening slått i hjel av de andre typene. Du ville hatt langt mer igjen for å bestemme deg for én ting og så fokusere på det. Hvis vektkontroll er målet, ville jeg anbefalt styrketrening. Med mer muskelmasse får du en høyere basalforbrenning og du har "mer å gå på" når det gjelder kosthold. Du vil også bli strammere, og selvsagt sterkere.
 3. When to eat

  Spis når det passer deg best. Det gir best effekt for din muskelbygging.
 4. Øke kaloriinntaket..

  Det finnes ikke sunn og usunn mat; det finnes bare mat som passer målsetningene dine bra eller dårlig. Du som sliter med å spise normale mengder mat bør, for å få flere kalorier inn i kosten din, spise kaloritett mat. Kutt ut lettprodukter, og få nå for guds skyld i deg noe karbohydrater da. Hvorvidt du legger på deg fett eller muskler har ingenting å gjøre med hva du spiser, men alt å gjøre med hvordan du trener. Fokuser på tung styrketrening, så vil kroppen stimuleres til muskelvekst.
 5. Vil du ikke, så la være. Men som jeg skrev: med mindre du skal konkurrere på søndagen er det et musepiss i havet. Drit i dag-til-dag, se på måned-til-måned. Én enkelt dag i måneden klarer du ikke ødelegge for treningen din med mindre du går hen og knekker ryggen eller noe; selv om du lever kun på rent sukker og whisky den dagen så har det ingenting å si - det er de 29 andre dagene i måneden som teller. Ikke overtenk.
 6. Med mindre du skal konkurrere på søndagen har ingenting av det du nevner noe å si. Én kveld betyr ingenting, det er de flere titalls andre den måneden som har noe å si.
 7. Markløft

  Fordi når det henger 100+kg i armene dine skal ryggen din helst være stiv som en bjelke. Når fitness-bros lener seg tilbake slik som det der ekstenderer de korsryggen under ekstrem belastning, noe som er blant det dummeste du kan gjøre. Ideen kommer fra cuet "å skyte hofta frem i stanga" (som er et godt cue), men så har Internett omtolket dette til "len deg tilbake som en retard". Go figure… Edit: det bildet var ikke så ille, ved nærmere ettersyn. Det kan tenkes han gjør det riktig, måtte sett en annen vinkel.
 8. Bygge muskler uten å telle kalorier

  Som @NoBro sier, hvis du har telt før vet du sånn ca. hvordan forskjellige mengder kalorier av ulike varer "ser ut", så da kan du ta ting på øyemål. Følg med på vekta, går den oppover rundt et halvkilo i uka ligger du sånn passe i overskudd. Går du opp mer enn det kan du kutte litt ned, går den ikke opp i det hele tatt (eller ned) spiser du litt ekstra. Dette er lettere jo mer fastsatte kostholdsrutiner du har. Men ingenting er umulig.
 9. Funker delvis lavkarbo?

  Når det gjelder vektnedgang isolert sett er kalorier det eneste som betyr noe. Kaloriinderskudd over tid fører til vektnedgang, samme hvordan man oppnår det. Forskjellige dietter handler først og fremst om personlige preferanser og hva man føler er mest behagelig. Noen liker lavkarbo, andre foretrekker periodisk faste, noen liker paleo, etc… Men det som gjør vektnedgangen er fortsatt kaloriunderskudd over tid.
 10. Fitbit

  Du tar ikke feil, men det er et "men" her. Å måle energiforbruket ditt er unøyaktig. Ofte vil slike fitnessklokker overrapportere energiforbruket ditt. Så hvis klokka viser 3000kcal forbrukt, kan det tenkes at du egentlig bare har brukt 2500 (tenkt eksempel). Da er det litt dumt å spise som om du har brukt 3000. De 2200kcal du har i matplanen din er en antakelse basert på alder, høyde, vekt, kjønn og generelt aktivitetsnivå. Dette er også unøyaktig, men hvis du holder deg til den over tid er det større sjans for at unøyaktigheter og variasjoner "nuller hverandre ut" og du dermed ender opp med å ligge i underskudd. Kort sagt: jo oftere du endrer på ting, jo vanskeligere er det å både måle og oppnå resultater. Å spise forskjellig mengde kalorier hver dag introduserer flere mulige feilkilder enn å ha det samme kalorimålet å sikte på hver dag. Det er uansett ikke verre enn å prøve deg fram. Men som sagt, jo mindre fast og rutinemessig kostholdet ditt er, jo vanskeligere er det å holde styr på.
 11. Like mange kalorier på hviledager?

  Det har ingen praktisk betydning, så gjør det som passer deg best.
 12. Hva gjør jeg feil?

  Poenget mitt var at TS nok ikke har ligget så lavt på kaloriinntaket som han tror. Å telle kalorier er et tveegget sverd, for det er fryktelig lett å gjøre feil og bli forvirret.
 13. Hva gjør jeg feil?

  Jeg tipper vel heller at det handler om punkt 3 der: at du undervurderer hvor mye du spiser. For det første er ikke nødvendigvis MyFitnesspal og disse så veldig nøyaktige, for det andre så kan det tenkes at øyemålet ditt er litt ukalibrert og du feilbedømmer vekten av det du spiser, og for det tredje kan det tenkes at du ikke nødvendigvis fører opp absolutt alt du spiser selv om du tror det. Hadde du faktisk ligget på 1600kcal i ukesvis, hadde du sett sånn her ut: "Starvation mode" slik det snakkes om i fitnesskretser (at du kan spise nesten ingenting og fortsatt ikke gå ned i vekt) finnes ikke. Spiser du lite mat vil du gå ned i vekt. Går du ikke ned i vekt spiser du for mye mat. Det finnes ingen gråsoner, usikkerheter eller mystiske mekanismer her.
 14. http://i.imgur.com/tUUamQc.gifv Hører egentlig til i fete rutiner-tråden, men… 🤣
×