HenrikWL

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 719
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  40

HenrikWL last won the day on August 9

HenrikWL had the most liked content!

2 følgere

Om HenrikWL

 • Rang
  Fitnessblogger
 • Bursdag 01. juni 1982

Nylige profilbesøk

1 247 profilvisninger
 1. Poenget mitt var at TS nok ikke har ligget så lavt på kaloriinntaket som han tror. Å telle kalorier er et tveegget sverd, for det er fryktelig lett å gjøre feil og bli forvirret.
 2. Jeg tipper vel heller at det handler om punkt 3 der: at du undervurderer hvor mye du spiser. For det første er ikke nødvendigvis MyFitnesspal og disse så veldig nøyaktige, for det andre så kan det tenkes at øyemålet ditt er litt ukalibrert og du feilbedømmer vekten av det du spiser, og for det tredje kan det tenkes at du ikke nødvendigvis fører opp absolutt alt du spiser selv om du tror det. Hadde du faktisk ligget på 1600kcal i ukesvis, hadde du sett sånn her ut: "Starvation mode" slik det snakkes om i fitnesskretser (at du kan spise nesten ingenting og fortsatt ikke gå ned i vekt) finnes ikke. Spiser du lite mat vil du gå ned i vekt. Går du ikke ned i vekt spiser du for mye mat. Det finnes ingen gråsoner, usikkerheter eller mystiske mekanismer her.
 3. http://i.imgur.com/tUUamQc.gifv Hører egentlig til i fete rutiner-tråden, men… 🤣
 4. Hvis fullkroppsprogrammet er "for lett" så legg på 5-10kg i alle øvelsene. Jeg lover deg at du ikke får trent muskelen hardere enn det. 😂
 5. Jeg ville kanskje først og fremst jobbet med mobilitet. Jeg selv kontorrotte og hvis ikke jeg jobber bevisst med mobilitet i skuldre og øvre brystrygg så går ting lukt åt skogen. Strekk. Flere ganger i løpet av dagen. Ta tak i armen din og strekk, i alle retninger du klarer. Begge skuldre, men fokuser på den du har vondt i. Kjenn på muskulaturen rundt forbi - kjenner du noen harde, ømme klumper i muskulaturen? Gyv løs på dem til de slipper - klem, kna og knus. Åpne brystryggen. Som kontorrotter sitter vi mye fremoverbøyd - gjør et poeng ut av å strekke deg bakover over stolsetet flere ganger om dagen. Len deg tilbake og bare heng der. Tilvsarende med skumrulle hjemme - legg deg på rygg med skumrullen plassert rett under skulderbladene dine - så bare legger du deg tilbake og prøver å slappe av. Du skal kunne ha hodet i bakken. Mye av dette her er grisevondt, spesielt helt i begynnelsen. Smerte er ikke farlig, man dør ikke av det. Vær dog litt obs på type "hvitglødende" smerte, eller stikking, prikking og stråling. Det vil du unngå. Og, dersom du ikke blir bedre, oppsøk noen som kan hjelpe deg - fortrinnsvis en fysioterapeut eller, hvis du har flaks: en dyktig PT.
 6. Spør legen din ja. Hvis legen utelukker alvorligere ting, kan det for meg høres ut som ett eller annet knyttet til øvre brystrygg (disclaimer: jeg er ikke fysioterapeut eller noe i nærheten; jeg har kun egen erfaring og en over gjennomsnittlig interesse for biomekanikk). Har du en skrivebordsjobb? Jeg merker titt og ofte at hvis jeg har problemer med stivheter eller låsning i brystryggen, så kjenner jeg det langs sidene og fremme på brystkassen - ribbeina sitter jo festet til rygghvirvlene bak der, så hvis ett av dem "stivner" på grunn av problemer i ryggen så kjenner du det hele veien frem. Men igjen: gå først og fremst til legen, i hvert fall hvis det er noe vedvarende, eller du opplever det igjen. Ikke kødd med hjertet.
 7. Hvis du tenker på artikler, så er jo den delen lagt ned og det kommer nok ikke noe nytt der. Tenker du på foruminnlegg så er det sant nok ikke så fryktelig mye nytt og revolusjonerende. Det går for det meste i loggbøker og trenings-prat, men det er jo hyggelig det også.
 8. Ja, hvis du er såpass aktiv som det høres ut som om du er, er sikkert mine tall noget konservative. Prøv deg frem, bare. Når det gjelder tips til øvelser, ville jeg sett på noen av programmene som finnes der ute. Starting Strength, Stronglifts 5x5, Wendler's 5/3/1, GSLP, etc… Cliff notes: i tillegg til De Tre Store™ er det ikke uvanlig med militærpress, pendlayroing, (om nødvendig vektede) dips og chins, samt en og annen kroppsbyggerøvelse som lårcurls, leg extensions, biceps curls, triceps pushdowns, etc… Min anbefaling er å finne deg et program du liker og holde deg til det frem til du ikke lenger får fremgang. Hva "å ikke lenger ha fremgang" betyr kan for så vidt være åpent for tolkning, men hvis man treffer på den samme veggen etter en deload kan det være verdt å se seg om etter et nytt program. Jeg vet ikke hvor langt fremskreden du var da du trente mer aktivt, men etter et svangerskap tror jeg uansett du vil kunne ha nytte av et begynnerprogram. Hør ellers med @Smileyvero (og sjekk loggboka hennes! ), ho trente seg fra bekkenløsning og til der ho er i dag i løpet av et års tid. Ho er en maskin, og da snakker jeg om en sånn en: ikke en sånn en: Ellers, hvis du har lyst til å virkelig gå i dybden, sjekk ut denne artikkelen: https://www.strongerbyscience.com/complete-strength-training-guide/ Skrevet av Greg Nuckols, min helt og mancrush (#nohomo) i styrketreningsverden.
 9. http://www.calculator.net/bmr-calculator.html?ctype=metric&cage=28&csex=f&cheightfeet=5&cheightinch=10&cpound=160&cheightmeter=174&ckg=92&x=59&y=15 Hvis du ligger fullstendig i koma, vil kroppen din bruke ~1700 kalorier på å holde deg i live. Du vil aldri, aldri gå under dette – i hvert fall ikke over noen lengre tidsperiode – så 1600 er for lite. Uten at jeg skal hevde at jeg har stålpeil, vil jeg anta at du, hvis du jobber en kontorjobb (og i hvert fall hvis du er hjemme i permisjon), har et grunnforbruk på ca. 2000kcal. Med to treningsøkter på 90 minutter i uka kan vi sikkert slenge på noen hundre kcal, så si 2200-2300kcal pr. dag. Da har du "kort vei" ned til BMR, noe som betyr at du har lite å gå på. 500kcal av, så ligger du på 1800 og da kan du ikke egentlig gå så veldig mye lenger ned. Trening (som i, tidsavgrensede økter med fokusert trening) er ikke egentlig den mest effektive måten å få opp selve kaloriforbruket på. Trening er for all del viktig, og helt essensielt for å få til helt konkrete ting med kroppen, men for akkurat kaloriforbruk er det ikke det mest effektive på langt nær. For å få opp kaloriforbruket ditt, og dermed gi deg selv mer å gå på i forhold til BMR (slik at du har muligheten til å redusere inntaket ytterligere når du når platåer) bør du øke forbruket ditt utover i hverdagen. Dropp bilen til nærbutikken. Ta trapper, ikke rulletrapp og heis. Stå mye, sitt lite. Gå mer. Ellers stiller jeg meg bak det de andre sier. Fullkropp, fullkropp, fullkropp. Og, med mindre du ønsker å drive med utholdenhetssport vil jeg anbefale fokus på tung styrketrening fremfor kondisjonstrening som "generell treningsrutine".
 10. Hvis vi snakker om folk som poster gode ting, bør @NoBro med på listen. @Zigma og @Ove_68 har også relativt aktive loggbøker. Jeg glemmer helt sikkert noen her nå, men tenkte å kaste ut notifikasjoner til de jeg vet er aktive så de vet at de ikke bare roper i skogen.
 11. Det er alltid en god idé å spise variert, igjen er kostholdssirkelen din beste venn. Du vil generelt sett aldri spise "veldig lite" - du vil spise så mye som mulig, samtidig som du ikke øker i fettmasse. For å få til dette uten å telle kalorier må du rett og slett ha tålmodighet. Siden du vil bytte ut fett med muskler (og muskler veier mer enn fett), vil du i hvert fall i starten ikke ønske å gå ned i vekt i det hele tatt. Du vil holde deg vektstabil, eller endatil gå opp i vekt - 0,5kg i uka er en grei hastighet. Sjekk samtidig med målebånd rundt armer, lår, hofter og mage - disse målene vil bli mindre etter hvert som fettet forsvinner.
 12. Hvorvidt det vil føre til vektnedgang eller ikke avhenger først og fremst av hvor mye du spiser. Det beste er å ta i bruk en kaloriteller, men det kan også bli litt i overkant strikt for mange. Det er ikke umulig å få til uten dette også, men det krever litt mer disiplin. Ta utgangspunkt i kostsirkelen, og lag deg en matplan. Så veier du deg én gang i uka (samme dag, samme tid på døgnet - helst om morgenen etter toalettbesøk men før du spiser frokost), og justerer på bakgrunn av det. Gått opp, eller stått stille? Spis litt mindre neste uke. Gått ned? Fortsett som du stevner. Det kan være lurt å ikke gå for hardt ut med én gang når det gjelder trening, siden du da ikke har veldig mye å gå på når du treffer et platå. Og, helt til slutt: med 64kg på 163cm kan det vel ikke være så veldig mye vektnedgang som trengs? Hvis målet er å stramme opp, vil det å bytte ut fett med muskler være det klart mest effektive - du vil se mindre og strammere ut, men sannsynligvis bli noe tyngre.
 13. Jeg lurer på det samme, jeg bor i Stavanger. Visste ikke om trenogmat.no - det er litt Google Translate-preg over butikken og det virker litt småjalla, men ellers liker jeg idéen. Det står at de tilbyr levering på døren, noe som er noe dritt - måtte sitte pal på ræva en hel kveld bare for å få melding "forsøkt utlevert, hentes på ditt lokale postkontor" uten å ha sett snurten av noen Bring-bil. Nei takk, bare få ting til postkontoret så henter jeg det når det passer meg. Men det kan jo tenkes at man kan få det hvis man spør.