Gå til innhold

Zigma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 975
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  47

Zigma vant dagen sist November 14

Zigma hadde mest likt innhold!

6 følgere

Om Zigma

 • Rang
  Fitnessblogger
 • Bursdag 24. nov. 1979

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Sted
  Krisiansand
 • Interesser
  Styrkeløft, fluefiske og ølbrygging :)

Nylige profilbesøk

1 805 profilvisninger
 1. For meg personlig er det ikke noe problem at folk er feite og ikke gjør noe med det. De om det. Det eneste problemet jeg har er når de samme folkene legger skylden for sin overvekt på andre/annet enn seg selv. Ansvarsfraskrivelse som at det er butikkenes skyld fordi de har for billig/lett tilgjengelig smågodt, eller at det er skolens skyld som ikke lærer de hva som er sunt og usunt å spise, Informasjonen for hvordan unngå overvekt finnes lett tilgjengelig. Blant annet enn i denne artikkelen. Ingen kan forvente at andre skal ta ansvaret for seg. En må gjøre jobben selv. Akkurat som det er normalt å stå opp om morgenen og gå på jobb, dersom en har forventning om å få lønn.
 2. Har jeg hatt en lang tung økt, så kan jeg kjenne det i muskulaturen i mange timer etterpå, og da hender det at jeg sliter med å sovne om treningen avsluttes sent på kvelden. Som regel går det derimot greit dersom jeg har en time avslapping etter trening før leggetid. Etter en liten research: Melatonin er bygd opp av tryptofan som er en essensiell aminosyre. Altså må det proteiner til for å produsere melatonin. Derimot kan inntak av karbohydrater (og trening) lette hjernens opptak av tryptofan, og dermed indirekte øke produksjonen av melatonin.
 3. Det de andre sier, men personlig så liker jeg å spise kveldsmat (etter trening), så jeg unngår å våkne på natta og må stå opp å spise fordi jeg er sulten..
 4. Hvordan burde oppsettet mitt se ut??

  Det er riktig det Superspurv sier, men dersom treningsgrunnlaget ditt er helt fraværende er det faktisk mulig å bygge muskler på underskudd en kortere periode. Så et alternativ da er trene nevnte styrkeprogram og spise i underskudd til du stagnerer, for så å spise mer og bygge opp muskelmasse, for så å kutte igjen. Men som nevnt fungerer det kun dersom du er helt nybegynner.
 5. Hvor lang diett?

  Hei! Hva funker best for deg når det gjelder lengde på diett? Tillegg spørsmål som kan besvare i kommentarfeltet: 1. Hva slags type diett kjører du? (periodisk faste, paelo, biorytme, kun kcalunderskudd) 2. Kjører du stort kcal underskudd fra dag 1, eller øker du det gradvis underveis i dietten? 3. Endrer du på antall måltider i løpet av dagen? 4. Hvilke grep gjør du for å vedlikeholde mest mulig muskelmasse og styrke?
 6. Treningstøy

  Kjøpte 3 nye vanlige syntetiske polyester trenings t-skjorter for en uke siden, og de stinker faen meg etter første økt . Trente med vanlig bomull t-skjorte i går og det lukter absolutt ingenting. Konklusjon? Hiver alle syntetiske treningsklær i søpla, og trener heretter kun i bomull :D. Har etter litt research også funnet ut at vask av syntetiske treningsklær også er en kilde til mikroplast i havet. Så altså er det både bra for miljøet og treningsmiljøet og gå over til bombull
 7. Treningstøy

  Haha godt poeng! Skal spare på et sett som jeg skal kun bruke i januar hvert år for å skremme vekk nyttårsforsetterne!
 8. Treningstøy

  Er bare å innse at jeg er for gammal og gnien til å bruke penger på dyre treningsklær...
 9. Treningstøy

  Du har nok rett i at ull innendørs kan bli i varmeste laget ). Jeg får prøve en siste gang å vaske det sure tøyet, så går det i søppla.. Får vel bare vende meg til å kjøpe nytt treningstøy en gang i året eller oftere
 10. Hei! Er det noen som har erfaring med ull treningstøy? Er det holdbart, eller blir det fort ødelagt av for eks ved knebøy? Blir det for varmt? Tar gjerne imot tips og link Jeg kunne tenkt meg å gått vekk fra syntetisk treningstøy fordi det lukter hest etter en stund, selv med vask på 60 grader og eddikvask. Bomull blir vått og kaldt.
 11. Patetisk knebøy - Please advice.

  4x4 bøy en gang i uka blir for lite til å drive progresjon sannsynligvis. Selv om du trener med høy intensitet. SS og GSLP legger opp til 3x5+ (sett x reps) 3 ganger i uka. Dette da i perioder med veldig høy intensitet, i tillegg til høy frekvens. Volumdelen er imidlertid ikke spesielt stor, men allikevel vesentlig høyere enn du gjør atm. Selv stagnerte jeg på SS og GSLP som la opp til lineær progresjon. For min del måtte det volumøkning til. Type 60+ reps og 6+ tonn løftet i en og samme økt. Samtidig med mindre slitasje og vondter i kroppen, siden intensiteten ikke var så høy.
 12. Kan vel konkludere med at det er grunnen til at SS er et dårlig program da.
 13. Øke benkpress

  Du kommer med mange bra forslag, men det siste der ble vel litt dumt? Testosteron avtar gradvis omtrent 1% i året fra fylte 30 år. Om man har 90% av testosteronnivået som 40 åring ifht det optimale nivået en hadde som 25 åring, så er ikke testosteronverdiene i dass. Det er fullt mulig å oppleve progresjon og være sterk i 40 - 50 årene.
×