Gå til innhold

Strølle

Medlemmer
 • Innholdsteller

  949
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Strølle vant dagen sist Januar 10

Strølle hadde mest likt innhold!

Om Strølle

 • Rang
  Avansert medlem

Nylige profilbesøk

1 107 profilvisninger
 1. Livsstilforandring -> spørsmål

  Den enkleste måten å justere kaloriinntak på er å spise det man vanligvis spiser og bruke målebånd og vekt, går cm eller vekt for mye opp kutter du bare vekk en brødskive eller en liten mengde av det du allerede spiser og ser hvordan det fungerer. Og justerer deretter. Og omvemdt om du går ned for mye, da legger du til litt mat.
 2. Livsstilforandring -> spørsmål

  Til syvende og sist handler vektnedgang om kalorier inn og kalorier ut. Kroppssammensetning er forholdet mellom fettfri masse og fettmasse, en økning av den første eller en nedgang i den siste vil føre til en lavere fettprosent. En blanding av styrketrening og utholdenhetstrening er bra, både for fettprosenten og for helsa. I forhold til hva som er sunt så er det vel fremdeles sånn at det er de gode gamle kostholdsrådene som gjelder, variert kost, med innslag av kjøtt, fisk, grønnsaker, korn osv. Det innlysende er vel at godteri og junkfood er det dårligere alternativet til den norske husmannskosten. Bortsett fra det er det kalorier inn vs kalorier ut som gjelder. Når det kommer til utholdenhetstreningen så er det vel sånn at en langkjøring forbrenner mer under selve økta, men ved intervalltrening så er etterforbrenninga mye høyere. I tillegg er intervalltrening mer effektivt når det kommer til å øke utholdenhetsprestasjoner og vo2max, særlig ved treningsstart, noe som senere kan øke prestasjon og effekt på langkjøring og intervaller. Men det går også an å kjøre feks en intervall-økt og en langkjøring om du planlegger å løpe to ganger i uka. Det viktigste er å ta hensyn til psykologiske faktorer som feks motivasjon, og da mener jeg motivasjonen til å gjennomføre. Det hjelper lite å skulle løpe harde intervaller to ganger i uka, om du hater det og ikke er motivert til å gjennomføre. Da er det viktigere med lystbetont trening som du faktisk gjennomfører. Lurer du på noe mer konkret så er det bare å spørre.
 3. Dorian Yates hadde vel lavt volum, men ekstremt høy intensitet(altså tung belastning). Når det har sagt, og du får unnskylde meg om jeg husker feil, men holder du ikke på med en vektnedgang? Og hvis så er tilfelle, så kan man jo ikke forvente seg gull og grønne skoger med styrkeøkninger hvis man slanker seg, da skal man vel stort sett være fornøyd om man klarer å bevare styrke? Og særlig ikke på kun 4 uker. Husk at styrke er ikke en lineær prosess. Igjen, når det er sagt, så er nok kvaliteten på den treninga du gjennomfører viktigere enn at det er mange kule fancy øvelser. Er det sterkere du vil bli, så bør du heller analysere øvelsene dine, se etter svakheter, og velge ett arsenal av øvelser som angriper svakheter, noe som gjør at effekten av treningen din blir betraktelig større enn å kjøre biceps curl for å kjøre biceps curl.
 4. Jeg syns nå det virker helt ok, for min del ser det ikke ut som ett veldig stort volum. Du må tenke arbeid per muskelgruppe, ikke totalt arbeid. Så i løpet av en trening så har du kanskje ikke løfta så veldig mye på feks skuldre. Beina tåler jo også mye mer juling. Høy treningsfrekvens har jo vist seg å produsere veldig gode resultater, man gjør mindre hver økt, men oftere. Hvis man da treffer med volumet i forhold til restitusjon så er jo høy frekvens i og for seg bedre. Med tanke på oftere stimulering av proteinsyntesen. Proteinsyntesen peaker etter ca 24 timer, og er nesten tilbake til normalt etter +-36 timer, så optimalt vil man jo trene akkurat nok til at man er restituert ferdig etter 36 timer, for så å begynne på nytt. Men nå vet jo ikke jeg hvor mange sett/reps du har, og hvilke belastninger du løfter på, og treningsbakgrunnen din osv. Høyere frekvens under diett er nok kanskje bedre, nettopp fordi man kan ha mindre volum hver økt, men flere økter, som gjør det lettere for kroppen å hente seg inn når kroppen allerede er på underskudd. Men vitenskapen bak det er jeg ikke 100% sikker på. Men en lett måte å sjekke det på er jo bare å regne ut totalvolumet ditt på en uke med ditt gamle treningsprogram, og totalvolumet ditt på en uke med Menno. Så ser du jo fort hvor mye/lite som skiller.
 5. Hva er problemet da, hvis det fungerer? Det er ikke så mye volum på hver muskel.
 6. Her har du alle øvelsene du trenger for å stramme opp maska, Mens du er i gang så kan du også utfordre deg selv med denne treningsformen her:
 7. enkel kaloririk frokost

  De beste to kaloribombene jeg har brukt til frokost når det er ekstrembulking er: Nr 1: Ca 160g havregryn, ca 5dl helmelk, ca 60-70g peanøttsmør og ca 100g jordbærsyltetøy. Da snakker vi omkring 1500 kalorier. Nr 2: 4-5 brødskiver med masse peanøttsmør og nugatti og 4-5 glass med helmelk. Vær generøs med peanøttsmør og nugatti. Her snakker vi rundt ca 2500 kalorier.
 8. Det er ikke noe mer praktisk enn å spise grønnsaker. Folkeopplysningen gjorde ett forsøk på Spirulina, og fant overraskende nok ut at det vil gi deg mer nytte og spise litt kål hver dag. Kål, som man får til 6kr/kg, kontra spirulina til 1300kr/kg. Supermat er ikke noe fantastisk produkt som gjør underverker mer enn andre grønnsaker, men det er ett fancy navn, det høres lukerativt ut. Det er nok mer enn psykologisk effekt basert på at tror på produktet, og derfor innfris også forventningene som er plantet i deg angående produktet.
 9. Trøtt..

  Jepp, SNS trenger karbohydrater for å være optimalisert! Så TS, du bør nok vurdere å innføre karbohydrater tilbake til kosten, men du kan gjøre det gradvis over tid, isteden for å total-omvende på dagen. Feks begynn å legg til karbohydrater rett etter trening i starten, og så øker du antall måltider med karbohydrat over en periode på 4 uker, hvor du da vil ha 4-5 måltider dagen med karbohydrater.
 10. Kettlebell trening

  Det viktigste i starten er ikke innholdet i treninga de, men at du syns det er gøy, og at du er motivert til å fortsette å gjøre det. Det hjelper lite om Arnold setter opp verdens beste treningsprogram til deg, men du bare trener det i 4 uker før du er dritt lei Derfor er det også lurt å begynne litt rolig, og heller øke mengden etterhvert som man kanskje får mersmak! 15 minutter med effektiv trening kan fort tilsvare 60 min med dassing, så fortsett sånn du gjør. Så kan du etterhvert feks ordne deg tyngre kettlebells, bytte ut øvelser, eller legge til øvelser. Turkish get-ups er forresten en kanon kettlebell-øvelse!
 11. Nå er det heldigvis sånn at hvis man trener det man kaller maksimal styeketrening så vil muskelen øke i tverrsnitt. Det betyr at du slår to fluer i en smekk. Det er i hovedsak to måter å skape hypertrofi på, mekanisk drag(tunge vekter) og metabolsk stress(mange reps). En større muskel er en sterkere muskel. Men ved tung styrketrening kan man også fremkalle små forandringer i aktivering av muskelfibre og fyringsfrekvens. Men som nybegynner ville jeg kanskje fokusert på litt styrke, for det danner grunnlag for å trene metabolsk stress på høyere mekanisk drag. Altså trene flere reps på tyngre vekter. Da får man i pose og sekk.
 12. Markløftsprogram

  Det er mange måter å bli sterk på, det viktigste er at du syns det er gøy slik at du har kontinuitet i treninga. Et markløft program trenger ikke være avansert, og så lenge man legger inn progresjon og variasjon over tid får man som regel resultater. Det er derimot enda mer effektivt å trene øvelser som styrker svakheter i løftet, slik at treningen blir mer effektiv uten at det blir tyngre eller tar lenger tid. Jeg kan sette opp et program til deg hvis du vil. Send meg evt en melding 😊
 13. Bygge så mye som mulig på noen måneder?!

  Tren tungt, hardt, ta testo, igf-1 og insulin til det tyter ut av øra på deg og spis som en hest.
 14. Hva har skjedd med treningsverdenen ?

  Broscience: 50% fact, 50% magic, 100% result Er nok mange fasiter, men generelle retningslinjer og prinsipper må være tilstede for at treningen skal gå noen vei. Problemet er jo at folk overkompliserer noe som egentlig er veldig lett, de vikler seg inn i alt som er vanskelig, de forstår det feil, de mistolker noe som blir sagt, og de skaper alternative sannheter som presses videre til neste kompis i rekka. I eksempelet alle som skal trene treningsprogrammet til Phil Heat tar ikke høyde for at Phil Heat også ikke bare spiser 'proteinpulver'. Det er litt som om jeg skulle prøvd å forstå kompleks kvantefysikk uten noen kvalifikasjoner, uten engang å kunne mer enn gangetabellen, for så å skulle videreformidle det jeg lærer til nestemann. Det ligger i korta at noe informasjon uteblir, noe informasjon er feil, noe informasjon er svada og litt av infoen er riktig.
 15. Hva har skjedd med treningsverdenen ?

  Det er mye feilinfo ute å går. Særlig når de som deler info ikke klarer å være kildekritiske, og tar alt for god fisk. Avsporing https://www.nrk.no/ho/verdens-sterkeste-trener-seg-svakere-1.13301444
×