Gå til innhold

IngvildK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  127
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. HIIT eller 4x4?

  Hei! Jeg var litt usikker på om jeg skulle poste denne under styrketrening eller utholdenhet, da temaet omhandler begge deler. Forsøkte å søke litt i forumet, men fant ikke mye om fordeler/ulemper HIIT VS 4x4 intervaller. Så håper på svar :-) Jeg har tilgang til treningssenter og mulighet til 4-5 treningsøkter i uken. Jeg ønsker å gå noe ned i fettprosent, bli sterkere og bedre kondisjonen. Mye på en gang med andre ord, men er i hovedsak opptatt å spise og trene meg til en sterkere og sunnere kropp. For meg er det viktigere å bygge mer muskler enn å trene kardio, det er treningsformen jeg trives best med og er avhengig av å være sterk i jobben jeg har. Men kondisen min er ikke mye å skryte av, så skulle selvsagt gjerne forbedret denne. Jeg har trent styrke i flere år, og har nå delt opp i en dag med tung fullkropp, en lettere dag med overkropp og en lettere dag med bein. Har så vidt begynt med 4x4 intervaller på mølle eller sykkel 1-2 ganger i uken. Så over til spørsmålet mitt: Vil det være best å øke antall dager med styrke, og legge til HIIT intervaller etter noen av øktene? Eller ha 3 dager med styrke, og 1-2 dager med 4x4 intervaller? Hva gir best effekt av 4x4 og HIIT mtp fettforbrenning og bedring av oksygenopptak? Eventuelle andre forslag til "fordeling" av styrke og kardio mottas med stor takk! Del gjerne din erfaring også :-)
 2. Hei! Det nærmer seg 6 uker siden jeg fikk en brystforstørrelse, og endelig kan jeg sette i gang med trening igjen. Målet er å bli sterkere, samt noe lavere fettprosent - men vil fokusere på å bli sterkere. Har tidligere trent 4 dager i uken, to for bein og to for overkropp, en tung og en lett dag. Kirurgen sier jeg må starte forsiktig, å unngå øvelser som belaster bryst. Så jeg tenker litt på et fullkroppsprogram første tiden. Noen som har innspill på gode øvelser eller treningsopplegg, som belaster bryst minimalt? Alle forslag mottas med stor takk :-)
 3. Alternativer til step up?

  Jeg sliter fortsatt med lavt blodtrykk og blodtrykksfall etter graviditeten. Har begynt å trene X-press programmet, men sliter med step up. Noen som har forslag til alternativ øvelse på "bakkeplan"?
 4. Omega 3/vitamin D til spedbarn

  Det har du jammen rett i! Nå ble jeg skikkelig imponert over legen gitt
 5. Omega 3/vitamin D til spedbarn

  Takk for svar :-) Selv om jeg stiller spørsmålet på et treningsforum, betyr ikke det at jeg ikke lytter til fagfolk. Ville bare ha sagt det Keegil! Jeg er ikke så ansvarsløs at jeg gir tilskudd til barnet mitt på grunnlag av hva Ola Nordmann mener, ha litt tiltro ;-) MEN det er alltid kjekt å høre andres meninger og synspunkter. For det jeg synes er så rart, er at mange av dere velger noe annet enn tran, og hvorfor? De fleste jeg kjenner velger å innta en annen form for omega 3/vitamin D fordi det er av bedre kvalitet. Men burde ikke da spedbarn ha det aller beste? Noen lovpriser tran, mens noen mener det er ubrukelig. Noen anbefaler d-vitamin dråper, mens andre mener at syntetisk fremstilt vitamin D3 er direkte skadelig. Noen hevder det er skadelig for spedbarn med omega3, mens andre mener det er høyst nødvendig. Det finnes en rekke ulike meninger, alle disse har jeg hørt av fagfolk. Med andre ord er det eneste "trygge" anbefalingene om tran/d vitamin, selv om det kanskje ikke er det beste :-)
 6. Ja, litt utenfor dette - men regner med at frøkna på 6 uker setter sine ben inn i på styrkerommet når hun blir eldre. Og da må jo grunnlaget legges allerede nå Til babyer anbefales det å gi tran, både pga omega 3 og vitamin D. Vanlig omega 3 har visstnok ikke et høyt nok innhold av vitamin D i følge helsesøster. Vi andre i familien bruker Vital Artic Oil fra Myrevolution. Er det noen med god peiling på ernæring, som vet om jeg kan bruke dette og evt vitamin D dråper i tillegg? Eller andre alternativer enn tran?
 7. Treningsprogram som gravid?

  Takk Aequitas, prøver så godt jeg kan! Bortsett fra kvalme og svimmelhet, har jeg ingen symptomer overhodet - og er veldig glad jeg har sluppet bekkenløsning så langt Takk for tips Merta: Har forstått at jeg kan trene de skrå magemusklene jeg, men at det er de rette det ikke er noen hensikt i å trene? Magemusklene splittes gradvis, men mine er splittet siden forrige svangerskap og vokste aldri helt sammen igjen. Burde defintivt bli flinkere til å gå turer, det skal jeg prøve på Takk LeanMachine! Jeg er 25+4 i dag, så du ligger akkurat 6 uker før meg Jeg svømte sist svangerskap, og hadde helt glemt hvor godt det var! Og det føltes godt å lese at du ikke tar det så tungt med antall treningsøkter. Jeg har nesten dårlig samvittighet over å ha trappet ned såpass på treningen. Vi har hatt det ekstremt travelt ifm husbygging, så har måttet prioritere det litt ned. Og så synker styrken da, og det er dårlig motivasjon i seg selv... Tror jeg defintivt går for fullkroppsprogram da, så slipper jeg å bli så stressa dersom jeg ikke får gjennomført alle øktene
 8. Jeg har tidligere trent styrke ca 4 ganger i uka, 2 splitt program (delt overkropp og bein), en tung og en "lett" dag hver. I tillegg har jeg løpt 4x4 intervaller en gang eller to i uka. Jeg har ikke hatt tid, overskudd eller vært i form til å trene noe særlig intervaller hittil i svangerskapet, men har klart minst 2-3 styrkedager i uken - selv om jeg ikke kan presse meg like hardt. Jeg har fått streng beskjed om å lytte til kroppen, men kan gjerne trene når jeg har overskudd til det. For min del gir jo stort sett en treningsøkt overskudd, og jeg merker at jeg har veldig godt av det både psykisk og fysisk. Jeg trenger også å ha en konkret treningsplan, jeg har ingen gode økter uten mål rett og slett. Ser for meg å trene ca 4 ganger i uken fremover, noe styrke og noe jogging. Noen som har gode tips til oppsett på et treningsprogram som kan passe godt for gravide?Jeg er godt over halvveis i svangerskapet, har ingen plager annet enn lavt blodtrykk. Har derfor måttet kutte ut knebøy, svimer av ved for tunge løft - og det er ikke spesielt gunstig med en stang på skuldene... Ser for meg en fullkroppsprogram nå som verken treningsmengden eller intensiteten blir like høy? Alle tips mottas med stor takk
 9. Det er noen år siden sist jeg lagde matpakker. I månedene fremover blir det veldig travelt, og jeg må med meg lunsjen min som matpakke. Har ingen oppvarmingsmulighet heller, og sliter med å finne på sunne og gode lunsjer som smaker godt kaldt! Så har noen forslag til lunsjtips, som er gode kalde og holder seg i matboksen frem til lunsjtid? Gjerne rask å lage, og ekstrabonus hvis den følger prinsippene rundt biorytmedietten
 10. Aktivering av rumpa

  Takk for alle svar så langt Glutebridge med stang er prøvd, både med bred og smal beinstilling, beina langt inn til rumpa og langt unna, føttene pekene rett frem og litt ut mot sidene. Det samme med andre øvelser, har definitivt bedre kontakt med bred beinstilling og når jeg presser beina godt utover. Men jeg tror problemet ligger i selve aktiveringen? Jeg har nemlig prøvd "superdog" øvelsen til Nick Tumminello en del ganger, men jeg klarer rett og slett ikke løfte foten. Han kan jo sakene sine, og dette var et tegn på dårlig aktivering av rumpe-muskulaturen. Men jeg klarer jo ikke aktivere den heller, så what to do???
 11. Aktivering av rumpa

  Jeg sliter med å aktivere rumpa på trening, ofte tar hamstrings over. Dette til tross for at jeg prøver å fokusere på rumpa, skvise, prøve med forskjellig vektbelastning osv. Jeg kjører en rekke aktiviseringsøvelser, og det bedrer kontakten betraktelig - men ikke nok Begynner med å tøye hofteleddsbøyere, fortsetter med glutbridge med strikk, quadruped hip extension, reverse hyper på ball og en øvelse jeg er usikker på hva heter. Strikk rundt beina, så går jeg sidelengs. Jeg trener bein to ganger i uka, en dag med 4 sett og 4-8 reps, og en dag med 3 sett og 8-12 reps. En typisk dag ser slik ut: - Knebøy eller utfall fremover - Strake markløft - Hipthrust eller glutebridge evt med strikk rundt bena - Reverse hyper i kabel eller pullthrough - Sittende legcurl - Liggende legurl Jeg øker ikke nevneverdig mye på vektene som øvelsene som spesifikt går på selve rumpa heller, sammelignet med resten av kroppen. Jeg kjenner jo at jeg får litt kontakt, men det svir liksom ikke på samme måte som bakside eller fremside lår. Det er nesten uten unntak alltid hamstrings som aktiviseres mest, deretter fremside lår og til slutt rumpa. Om noen sitter på tips til hva jeg kan prøve, andre aktiveringsøvelser, andre øvelser for rumpa eller hva som helst - så tas det i mot med stoor takk!
 12. Trening under svangerskap

  Lusca, sikkert lurt å være litt forsiktig da ja - når hun sliter litt med smerter! Lykke til da, håper treningen kan hjelpe til med å holde det litt i sjakk og at hun er raskt tilbake etter fødsel Håper det bare er litt vanlige rykk og napp LeanMachine, så du slipper unna denne gangen også!
 13. Trening under svangerskap

  Det er anbefalt å vente i ca 6 uker med trening etter en normal fødsel. Det handler spesielt om at magemusklene har blitt splittet under graviditeten, og bruker litt tid på å normalisere seg. Har man et normalt svangerskap, og en normal fødsel og føler seg klar for å trene tidligere - er det sagt at man kan gjøre det også. Det var det fysioterapeuten sa her. Men man må selvsagt starte forsiktig, og ikke presse seg for hardt. Og så er det visstnok lurt å unngå øvelser med høyt buktrykk rett etter fødsel, på samme måte som man bør vente med å trene mage. Lusca: Har hun bekkenløsning nå? Hun kan ikke trene på seg en bekkenløsning hvis det er det hun bekymrer seg for. Men dersom hun har bekkenløsning, kan det ta en god stund etter fødsel før det blir som normalt
 14. Trening under svangerskap

  Gratulerer så mye Jeg "avviker" litt fra statistikken. Normalvektig, kanskje litt ekstra - men ble ansett som veltrent før jeg ble gravid. Jeg mistet en tvilling, og hadde flere episoder med blødninger. I disse periodene holdt jeg meg i ro. Jeg slet også med kvalme under hele svangerskapet, men den ble ikke forverret av å trene. Snarere tvert i mot. Treningen var vel det som gjorde at jeg hadde litt energi til overs! Jeg klarte ikke løfte tungt, hadde nok med kroppsvektøvelser og typisk "hjemmetrening". I tillegg jogget/gikk jeg tilnærmet hver dag. Jeg spiste sunt, kuttet nærmest alt som inneholdt sukker. Bortsett fra kvalmen, var jeg i veldig god form. Egentlig tilsier det en lett fødsel med en baby med normalvekt. Babyen min veide nesten 5 kg, og fødselen endte med keisersnitt pga komplikasjoner. Nå skal de sies at vi får veldig store barn i min familie, så her spiller nok genene i stor grad inn. Desverre har jeg en kropp som ikke er laget til å føde store barn! Jeg husker ikke hvor mye jeg gikk opp, men var på før-vekt 10 dager etter fødsel. Jeg tror ikke man gjør noe galt, så lenge det føles rett! Som skrevet over, lytt til kroppen og ikke overdriv Ja, angående faren for spontanabort: I nesten alle tilfeller skjer spontanaborten fordi det er noe feil. Ikke fordi man GJØR noe feil. Jeg veit ikke hvor langt du har kommet, men uke 12 regner jo som en milepæl. Har man et risikosvangerskap blir selvfølgelig saken en annen, men så lenge man er frisk tviler jeg på at man gjør noe galt med å trene. Heller tvert i mot
 15. Fotballfrue er gravid! Men ikke synlig...

  Jeg håper ikke noen mistolket noe jeg skrev her nå? For å understreke, vil jeg ikke synse rundt andres kropp og hva som er sunt og ikke. Men på et generelt grunnlag bør alle gå opp i vekt. Som sagt veier både baby, morkake, fostervann og økt blodvolum litt - og derfor burde vekten gå oppover under et svangerskap. Angående magestørrelse, kjenner jeg flere slanke jenter som knapt har fått gravidmage før helt på slutten
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her