Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 14. april 2018 i alle områder

  1. 1 liker
    Hvis du går ned i cm, føler deg strammere og sterkere, så bytter du ut fett med muskler. Dette vil gjøre at vekta står stille en periode (eller endatil går opp, da muskler veier mer enn fett). Hvis du derimot over tid hverken går ned i vekt eller cm, så er det et ufravikelig faktum at du spiser på vedlikehold eller mer. Man vil nå platåer riktignok, men hvis man står bom fast så er det rett og slett så enkelt som at man spiser for mye. Du sier at du spiser rundt 1300-1600kcal. Det er rett og slett ikke fysisk mulig at det stemmer. I koma forbruker kroppen din rundt 1900kcal bare for å holde organene dine i funksjon og deg i live. Du forbruker i realiteten langt mer enn det når du er oppegående og bevisst. Det er to måter å forholde seg til dette med kalorier på. Den ene måten er å gå all in. Da må du, i hvert fall en god stund, veie all maten du får i deg og loggføre den med utgangspunkt i en av kaloridatabasene som finnes. All maten. Det inkluderer twist-biten du spiste på jobben etter lunsjen (eller var det en 4-5 biter?), tequila-shotten (eller var det også en 4-5?) du tok på fredagen og granolabaren du tok med deg da du var innom Essoen. Går du denne veien må du også tenke på at kaloridatabasen du bruker ikke nødvendigvis er 100% nøyaktig, kroppen din utnytter ikke nødvendigvis 100% av energien i hva det nå enn er du putter i deg, og kanskje viktigst av alt: selv om man loggfører maten sin så nøye som dette, kan man ta feil med så mye som 30-40% (som regel undervurderer man hvor mye man spiser). Dette er fordi hele vårt vesen er giret på å trykke i seg så mye mat som mulig når vi har sjans til det, og det går utrolig kort tid i fra vi har spist noe og til vi har glemt at vi gjorde det. Kaloritelling er altså i beste fall kun et hjelpemiddel for å justere, og må komplementeres med vekt og målebånd for å se om man beveger seg i ønsket retning. Den andre måten er å fullstendig drite i kaloritelling, og heller bruke vekt og målebånd utelukkende. Spis vettugt, med utgangspunkt i kostsirkelen du lærte om på barneskolen (med mindre du har allergier eller ting legen har bedt deg om å være oppmerksom på), og juster rett og slett mengden du spiser. Står vekta stille i lang tid – spis mindre. Hvis du faktisk spiser i underskudd, så vil vekta krype nedover.
  2. 1 liker
    Hei, Jeg er i samme båt som deg. Jeg har spist sunt, trent styrke 4 ganger i uka og hatt mye hverdagsaktivitet (ikke kardioøkter, bare beveget meg, gått tur og ikke sitti på ræva hele dagen). Jeg er 165cm høy og veier 75kg nyttår MEN jeg har gått inn nesten 10 cm rundt livet og litt cm på lår, rumpe og armer. I tillegg har jeg økt styrken i markløft med 30kg og knebøy med 20kg. (Jeg er helt nybegynner og snuser nå på 100kg. ) Dette anser jeg som veldig god fremgang og jeg er veldig fornøyd! Jeg er langt fra en "ideal bikinikropp" men jeg er på vei og blir nok ikke helt fornøyd til denne sommeren, men neste år. Og med tanke på tallene du ser over så veier jeg kanskje akkurat det samme men den vekta inneholder mindre fett og mer muskler og muligens så holder jeg på vann. Har opplevd en gang tidligere når jeg gikk ned 3kg i vekt over natten, fordi lite kalorier er stress for kroppen noe i tillegg til andre faktorer som kan utløse en slik "Woosh". Å endre kroppen tar tid, både fysisk og mentalt. Jeg anbefaler deg å lese Børge Fagerli sine artikler, han vet hva han snakker om. Mitt tips: Slutt og stress og ha det morsomt på veien. Spis kjøtt, egg, grønnsaker og fisk og hovedsakelig lite prosesert mat. Det er ikke noe som heter NEI-mat.
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her