Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 21. des. 2017 i Innlegg

 1. 2 liker
  Litt sent ute kanskje, men jeg gikk lei av alle appene som hadde "3000 unique exercises and 450 routines!", så jeg laget min egen enkle app med et mål; superenkel med full innsyn i mine data uten å betale for et premium-medlemsskap. Resultatet ble så bra at jeg valgte å slippe det i AppStore, helt gratis såklart. Om det skulle være interesse for en android-versjon er dette noe jeg gjerne kan utvikle https://itunes.apple.com/us/app/gymking-workout-log/id1278744103?mt=8 Kom gjerne med forslag til forbedring
 2. 1 liker
  Vi har ingen egen intro-tråd, men mange kombinerer loggbok og intro.
 3. 1 liker
  Spis mer mat asap. Helt idiotisk å ligge på 600-800 kcal per dag. Om inntaket ditt stemmer er det mer usunt enn noe annet og som andre her påpeker må man noen ganger spise mer for å gå ned i vekt. Sannsynligvis er kroppen din i overlevelsesmodus og forsøker å beholde alt du putter i deg. Hadde jeg vært deg ville jeg lagt meg på vedlikehold for en på 63 kilo en stund for å få opp metabolismen igjen også kan du etterhvert begynne å kutte forsiktig i kcal om du vil ytterligere ned i vekt. Spis mengder med grønnsaker og mye proteiner.
 4. 1 liker
  https://www.teamtoppform.com/ De er organisert og hjelper deg fra A- Å som ny. (Jeg er ikke medlem der selv) De hjelper deg også offseason dersom de mener du ikke er i god nok form enda.
 5. 1 liker
  Makrofordeling er jo en veldig fleksibel greie så lenge du er innenfor minimumet av hva du behøver.. Selv føler jeg meg best på så mye karbs som mulig, men hvis jeg ikke husker feil lå jeg på 250/250/80 når jeg var litt tyngre enn det du er nå og skulle spise i underskudd, hvor karbs var det jeg justerte ned når jeg måtte kutte på kalorier...Men ihvertfall proteiner og karbs er vel ganske fleksibelt å justere utifra hva du trives med her, Hvor mye proteiner du egentlig behøver er vel også ganske omdiskutert, skal ikke påberope meg fasiten der, men ville personlig ikke gått under 200g protein om jeg var på din kroppsvekt og skulle i underskudd, og som andre sier så er det ikke skadelig å innta mer heller. Er i overskudd selv om dagen, har egentlig sluttet helt å veie og fintelle makroer, men jeg vet av erfaring at jeg får i meg passelige mengder. Hvordan ser du for deg å kombinere styrkeløft med diett? Noen mister vel mer styrke enn andre, jeg mister alltid styrke på diett desverre.
 6. 1 liker
  Nei jeg bruker minimalt med tid på loggføre maten. Jeg har som du skriver ganske faste måltider, med veldig lite variasjon. Dette gjør det veldig lett for meg. Så det jeg har gjort tidligere er å bruke si 2 uker på loggføring, og etter det så husker jeg hvor mye jeg trenger å spise. Jeg regner med lifesum også har sånn bar-scanner? Synes den virker veldig bra på MFP, så selve loggingen går raskt. Og siden jeg spiser nesten det samme hver dag, så lagrer jo de tingene seg. Jeg skal som deg ned 10 kg, så får jeg se hvordan jeg ser ut etter det 😊
 7. 1 liker
  Takk for bidraget Henrik Tanken min var å ha en fast struktur på 3 av måltidene. Type spis x antall g proteiner/karbohydrater/fett og gjerne ha en fast rutine på frokost, lunsj og kvelds, mens middagen med familien blir mer på øyemål, da jeg ikke ønsker å veie og måle opp mat i den settingen. Så det jeg sitter igjen med nå er å starte opp dietten på 3000 kcal og jobbe meg nedover mot 2500 kcal alt ettersom hvor fort jeg dropper i vekt. Det kan jo være greit å ha noe å gå på også og ikke gå for fort ned i begynnelsen. Å ta av 0,5 - 1 kg pr uke kan være et mål. Det jeg ennå ikke har avklart er hvor mye jeg bør fordele kcal og makroer over disse 4 måltidene og om jeg kan klare meg uten kosttilskudd. Jeg spiser allerede gjerne 3-4 egg om dagen.. og ser det som en fin proteinkilde, så kan nok gjerne fortsette å gjøre det. Det du skirver om logging kjenner jeg meg igjen i. Det tar mye tid å søke opp matvarer og logge. Litt derfor jeg ser for meg et noen kjedelig opplegg med standardisert frokost, lunsj og kvelds. For oversikt og kontroll. Da er det i tilfelle kun middagen som må gjøres manuelt og "veies på øyemål". Siden jeg kun ser for meg å holde på med dette i en kortere periode (3mnd), så må jeg kunne tåle ha det litt kjedelig hehe.
 8. 1 liker
  Som de andre her synes jeg kanskje det var litt høyt på protein og litt lavt på fett. Ellers synes jeg at det å spise 200 kyllingbryst til lunsj kan bli noget i overkant hvis man skal ned i vekt. Når det gjelder måltidsoppdeling og makrofordeling så er jeg tilhenger av gjør-det-som-passer-best metoden. "Det e jabnå så dræge", som vi sier på Jæren – det er det som foregår i det lange løp som er gjeldende. Så lenge du over en uke eller to får i deg det du skal av makroer og kalorier spiller det mindre rolle hvordan den enkelte dag ser ut. Klart, det enkleste rent praktisk sett er jo å lage seg et opplegg som er likt hver dag, men hvis du er som meg må det variasjon til. Jeg har brukt LifeSum for logging av mat tidligere, og jeg skal være ærlig: det er en pain in the ass, og jeg tror ikke MyFitnessPal er så mye bedre – problemet er ikke appen, men selve loggingen. For folk som har et fast oppsett er det nok lettere (de lager seg bare ferdige lunsjer og middager og fører med et tastetrykk), men for meg som aldri spiser det samme to dager på rad blir det fort en 4-5 minutter med føring hvert måltid og det blir i hvert fall jeg fort lei av. Og hvis jeg skal veie alt i hvert eneste måltid tar det fuckings evigheter så det gidder jeg ikke, og å bare eyeballe alt – vel, la oss bare si at fallgruvene er store og mange.
 9. 1 liker
  Helt klart, viktigste er jo at du finner et antall måltid og tidspunkt som passer deg best. Kcal er vel noenlunde fornuftig, men ville ikke gått lavere enn dette på 101 kg kroppsvekt og tre måneder å gjøre det på, men det kommer jo hovedsaklig an på hvor mye du forbrenner og. Jeg ville lagt meg på 2800-3000 om jeg veide 101 kg, men det er jo som sagt individuelt. Men det første som slo meg med det oppsettet var at det var lite fett, ville aldri gått så lavt på fett, og jeg ville sagt at du med fordel kan kutte noen kalorier i proteiner til fordel for litt mer fett. Det er ihvertfall hva jeg hadde gjort
 10. 1 liker
  Det var jo veldig høyt proteininntak da. Krevende uten tilskudd. Men det skader jo ikke, så hvis du klarer det så godt for IT 😀. Jeg prøver å få i meg 2g per Kg. Å dele opp hvert måltid helt likt makromessig er jo også ganske tungvint. Sånn jeg gjør det nå er å sette opp et mål på 2500 kcal daglig. Så har jeg et mål om 200g proteiner(veier 96kg). Pleier å spise mer karbohydrater enn fett, men er ikke så nøye på det. Jeg spiser 3 måltid om dagen, evt så legger jeg til ekstra hvis jeg ikke har nådd begge målene(proteiner eller det totale kcal-inntaket) . Bruker myfitnesspal til å logge. Dette kalles vel flexible dieting hvis jeg ikke tar helt feil.
 11. 1 liker
  Du spør ikke dumt. Som HenrikWL sier er dette absolutt mulig om du er nybegynner på styrketrening, en viss periode før det blir tyngre igjen.
 12. 1 liker
  Hva slags type proteinpulver han evt. tar spiller nada rolle.
 13. 1 liker
  Som nybegynner vil du antakelig kunne klare det som kalles en "recomposition", altså en samtidig nedgang i fettprosent og økning i muskelmasse, ved å ligge på vedlikehold kalorimessig. Mange kroppsbyggere hevder å klare å få til dette selv etter mange års treningserfaring, men det er en sånn type ting som blir vanskeligere og vanskeligere jo bedre trent man er.
 14. 1 liker
  Hei , Dersom du ønsker mer muskler men samtidig minke din nåværende fettprosent , anbefaler jeg ikke en kaloristerk diett. Tren mye styrke, spis høy-proteinrik mat og lite fett. Ta gjerne proteinpulver som kosttilskudd, men da helst av typen isolat.
 15. 1 liker
  Jeg bruker ca to timer fordi jeg trener mens jeg venter på barnas aktiviteter. På de to timene varmer jeg opp, trener og tøyer. Kunne sikkert trent mer effektivt og gjort unna på kortere tid. Målet med treningen er å bli sterkere. Programmet er ikke så ulikt det pt’en min satt opp for meg, men jeg har valgt å dele opp noe for å tilpasse de øvelsene jeg har «påstartet» til min timeplan, også har jeg lagt til litt men ikke så mye. Men jeg har ikke noe spesifikt mål om å makse i en spesifikk øvelse, ikke noe plan om vektnedgang heller. Jeg liker å trene fordi det tømmer huet også har jeg En sykdom som gjør at jeg må trene for å ikke bli sengeliggende.
 16. 1 liker
  Hvis du tenker på artikler, så er jo den delen lagt ned og det kommer nok ikke noe nytt der. Tenker du på foruminnlegg så er det sant nok ikke så fryktelig mye nytt og revolusjonerende. Det går for det meste i loggbøker og trenings-prat, men det er jo hyggelig det også.
 17. 1 liker
  Korrelasjon og kausalitet er heldigvis to forskjellige ting. At noen gjør noe og får god effekt - betyr dette at det er den ene øvelsen som gjør det? Sagt på en annen måte: Hvis jeg og du trener oss opp til å ta det samme i knebøy. Vil vi da få identisk underkropp? Mest sannsynlig ikke. Jeg kan ende opp flatrumpa med stor framside - mens du ender opp med panserrumpe og underutviklet framside. Sistnevnte scenario er selvsagt ikke veldig sannsynlig - men det illustrerer poenget mitt: vi kan respondere ulikt på samme protokoll. Ved å måle muskelaktivering ved tunge løft (tung markløft, tung knebøy og tung hip thrust) ser man noe som er udiskutabelt: Knebøy gir høyest aktivitet på fremsiden. Markløft på baksiden. Hip-thrust på bakenden. Alt handler ikke om muskelaktivitet, men om baksiden og framsiden av låret får 70 % mer juling enn rumpa, så er det slik jeg ser det bare gode gener som kan tillate en godt utviklet rumpe. Om man er flink til å tøye hofteleddsbøyeren, aktivere rumpa og kjøre dype fine bøy, så vil nok mange kunne få super rumpe av dette også – men jeg tror mange opplever at det er noe mer som skal til, enn all den knebøyen.. Sprettrumpe - eller en flott bakdel er primært et resultat av gener (shape), fettprosent, hvor mye muskler du har "der bak", og symmetrien din. Selv om verdens beste kroppsbygere og fitnessutøvere ikke behøver å kjøre hip-thrust for å få flott rumpe, er ikke dette noe bevis på at det de gjør fungerer for noen som mangler rumpemuskler og definisjon. Jeg velger å stole på den store mengden amerikanske coacher som mener at den type øvelser som jeg anbefaler (spesielt anteroposterior) er de beste for rumpa. Det betyr ikke at man skal ekskludere markløft og knebøy (langt i fra), men at man må ha et helhetlig program som prioriterer det man ønsker å fokusere på - også når man tenker på symmetri. (Og der kom jeg med fasiten - hvis noen skulle være i tvil om det) :rofl::rofl::rofl:
×