Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 27. mars 2017 in all areas

 1. 6 likes
  Tenkte bare å komme med en liten oppdatering, og en takk for hjelpen. Har økt kalorier med 200-300ish hver dag, og i tillegg lagt inn en fridag på lørdager der jeg antar jeg går rundt 800 kcal over det vanlige. Har økt 1-2 kg, men har fortsatt synlige mageruter og føler selv alt er gått rett til musklene. Har itillegg økt i markløft og knebøy, og har virkelig trykk på trening!
 2. 3 likes
  Det dummeste jeg hører er "Ass to grass or go home bro!!" og "Han går ikke dypt nok!!" Som om det finnes noen universal fasit for dybde i knebøy. Hvor dypt man bør gå kommer først og fremst an på formålet med øvelsen, og man kan i tillegg ha en hel del andre årsaker til at man ikke går så dypt som det er fysisk mulig å komme. Samme gjelder jo markløft. Spør ti "Ekperter" som har bedrevet øvelsen en mannsalder hvordan et perfekt markløft ser ut og få ti forskjellige svar. Det dummeste jeg ser er folk på norwegian athletic forum som spør om feedbacks på teknikken sin. Gud og hvermann som gjør det vil alltid få passet påskrevet av nettekspertene.
 3. 3 likes
  Når du prøver å lære mer om makroer og finner ut at du har googlet makroner Kostholdsplan neste
 4. 2 likes
  Hvis man har tid og ork (En halvtimes tid) : Her er grundig research på temaet, og for TS og andre som lurer på dette så vil jeg kalle det en godt investert halvtime å lese igjennom denne: High reps / Low reps - Hypertrofi (På engelsk) Jeg kan forøvrig nevne av personlig erfaring at jeg har vokst like godt under lengre perioder med tung styrketrening på lave repetisjoner. Den korte versjonen:
 5. 2 likes
  Jeg var litt forkjøla i går og fikk ikke trent. Har noen tips til hvordan jeg kan starte på igjen i morra?
 6. 2 likes
  Skal jeg være helt ærlig så tror jeg du kan klare det hvis du virkelig går inn for det. Kravene virker ikke veldig strenge og fullt oppnåelige for en litt over normal sterk og frisk person. Du har 13 uker på deg... I løpet av den tiden kan du sikkert gå ned 10 kg, og bare det vil gjøre det mye enklere for deg å gjøre pullups og jogge 3000 m på 15 min. I tillegg vil du sannsynligvis bli sterkere og mer utholden med riktig styrketrening, løpeøkter og ikke minst riktig kosthold. Men jeg tror det vil kreve full dedikasjon fra dag én og 13 uker fremover. Ikke begynn rolig og se det an, men kjør på fra dag én. I tillegg så må du jo tenke på at "kampen" ikke er over når du har bestått testen. Som yrkessoldat er du avhengig av å være i god form hele tiden, helst bedre form enn du var ved opptaket, og det går ikke av seg selv bare fordi du er i militæret. Jeg har sett flere folk som har lagt på seg der inne. Lykke til da! Og oppdater oss gjerne på hvilket program du velger å kjøre og ikke minst hvordan det går om 13 uker. Vil jo være interessant å følge.
 7. 2 likes
  Tråden heter altså "Patetisk knebøy - Please advice". Da bør bjellene kime rimelig hardt på at teknikken IKKE er på plass her eller..
 8. 2 likes
  Hva legger dere i å trene tungt egentlig? Dette tror jeg er et relativt begrep, og jeg redd for at det er veldig mange gjør feil akkurat her. Trener man 60% av 1RM 3x10 skal jeg love deg at man ikke kommer noen vei. Å trene tungt (80-90% av 1RM) er noe man må vende seg til. Man trenger ikke å trene til failure for å få muskelvekst, men man må trene ganske høy % av 1RM. (Er dette 150kilo bør dere trene med kanskje 120kg ++). Og jeg mener såklart at å løfte tungt 3 ganger i uken er null stress hvis dere har først lært dere å trene tungt. En volumøkt? wtf? er det for pumpens skyld? Blir du ikke sterkere i beina? Spis mer, tren tyngre. (Dette er iallefall det som fungerer for meg. Jeg kan ikke snakke på andres vegne hvis de får gains av å trene kun volum).
 9. 2 likes
  Kroppen din klarer sannsynligvis ikke å ha fremgang på volumet du bruker. Prøv å senke volum. F.eks slik 20x10 40x8 50x5 60x3 70x1 80x1 90x3x3 70x12x2 Gå for "godsliten" og ikke utslitt-følelsen, i min erfaring. Ferdig.
 10. 2 likes
  Det er ingen trylling. Kjør et par uker maintenance og litt til for å nullstille systemet, om du vil, og ikke har tidsfrist. Deretter legger du deg på et helt moderat kaloriunderskudd og spiser sunt. Hvis du har lyst kan du kjøre 1-2 refeeds i løpet av uken. Om du kjører dem separat eller over 48 timer spiller ingen stor rolle. Bare husk å ta dem i betraktning når du regner totalt kcal underskudd per uke, så de ikke nuller ut kaloriunderskuddet ditt. Sørg for at du holder deg noenlunde i aktivitet i løpet av dagen. Ikke kjør noe drastisk opplegg, verken med underskudd eller styrke- og kardiotrening. Vær persistent uten store utskeielser. Hvis du ikke har noen tidsfrist er det uansett ikke en uoverkommelig oppgave. Det er lett å ty til ekstreme varianter når man vil nå målet. Erfaringsmessig er det bedre å reservere de siste prosentene til en konsistent og trygg fremgangsmåte. Hvis du kjører veldige psmf varianter vil du fort bli skuffa når du re-introduserer karbs og legger deg på maintenance. det jevner seg ut etter hvert, men still. 4-5 kg pluss minus i karb og vann synes ganske godt på kroppen. er lett å bloate som faen og bli klin deppa da.
 11. 1 like
  1. Ting skjer ikke så raskt som du tror. 2. Ligger du faktisk i et kaloriunderskudd, vil vekten gå ned så lenge du tar deg tid. 3. Ha troen på at opplegget fungerer. Ikke trekk forhastede konklusjoner basert på noen dagers diett. 4. Vannretensjon kan vedvare i ukesvis. Vekten kan stå stille i ukesvis. Ditt stressnivå som virker nokså høyt kan som vanlig medføre økt kortisolnivå som igjen gjør at vannet holder godt. 5. Slapp av. Edit. Etter at du introduserer karbs igjen vil du gå ytterligere opp i vekt. En vektnedgang på 4-5 kg i løpet av 9 dager er fullstendig urealistisk. Derfor er det naturlig at vekten også svinger.
 12. 1 like
  Helt feil er det ikke, det du nevner i TS ang. rep.antall i forhold til muskelvekst - men det er litt mer nyansert enn som så. Legg merke til at det du spør om har vært et spørsmål som har skapt STOR diskusjon i mange år, så her vil du ikke få noe fasitsvar. En ting som gjør "påstanden" din korrekt ang. muskelvekst i forhold til rep.antall er "det totale volumet musklene påføres" gjennom ukens treningsøkter. Det dreier seg ikke nødvendigvis om utmattelse. 3 sett med 1-2 repetisjoner på maksvekter i markløft kan sende hvem som helst i bakken av utmattelse. Her er det riktignok nervesystemet som slites i første omgang, og bindevev/skading av muskelfibre "tar tid" som i høyrep. Du vil her ha 3-6 repetisjoner totalt i løpet av treningsøkten. Deler du opp markløften i 3 forskjellige øvelser og trener de separat i 8-12reps x3 sett vil du naturlig prioritere muskelvekst fremfor styrke(nervesystem). For nybegynnere vil jeg si du har helt rett. Høyere antall repetisjoner gir økt hypertrofi siden du ikke vil kunne nå det samme volumet i en 1-2 reps pr. sett øvelse. Tren begge deler - nervesystem (blytunggt og lavreps i baseøvelser) og hypertrofi (lettere vekter og høyreps i isolasjonsøvelser). Det er riktignok altfor mange faktorer inni bildet til å kunne gi et krystallklart svar. Det er en "mal" du sikter til i TS.
 13. 1 like
  Halleluja -det har faktisk skjedd ting på vekten! Jeg trekker ingen konklusjoner enda, det har jo bare første ukem, men det ga meg uansett en ordentlig boost og enda mer pågangsmot til å fortsette det jeg nå gjør. Vekten viste idag 69,1 kg (fra 71,6 forrige uke)! Så med andre ord, det er nok mye vann her, men det blir spennende å se hva som skjer de kommende ukene. Det kan nok stemme, for det har jeg vært dårlig på å registrer tidligere, men nå har jeg veid absolutt ALT. Så det kan jo være det som har gjort at resultatene har uteblitt før... Ja, det er faktisk, dessverre, ordrett det jeg fikk beskjed om. Jeg satt spørsmålstegn ved det og sa at det var jo helt absurd, for hvordan i alle dager skal man kunne fungere i hverdagen på 500 kcal!? Og at man bygger fett istedefor muskler... Come again?! Jeg sa jo at jeg ønsket muskler, og at vekten sånnsett var uinteressant. "Nei, men jeg må jo fortelle deg det jeg har lært og hva som kan hjelpe når du spør om hjelp. Min datter ville også slanke seg etter at hun hadde født. Få slankere lår og midje, da måtte jeg fortelle henne akkurat det samme som jeg nå forteller deg.". Har selv tenkt på at jeg burde gjøre noe med det, men... kanskje jeg bare må få rumpen i gir og gjøre det. For jeg tenkte jo det samme, dersom hun gir disse rådene til noen som er litt mer uviten eller usikker så kan det jo gå ordentlig ille. Da skal jeg logge vekten hver dag fra nå. Tusen takk for alle tips og seriøste innspill -med kilder! Det er mye mer enn hva jeg hadde forventet
 14. 1 like
  Det er faktisk forsket nokså intensivt på feilregistrering av macros, og det er heeeelt vilt. Enkelte metoder gjør det mulig å sjekke presis hvilket macro inntak deltaker X har hatt i løpet av en periode (ekke sikker på hvordan), og selv om deltakerne fikk klar beskjed på forhånd om at dette ville bli registrert, ble det likevel registrert markant feil. Det er sånn man lærer over tid. Jeg sier ikke med 100% sikkerhet at du tracker feil, men hvis jeg hadde vært flue på veggen et døgn skulle jeg sikkert funnet ett og annet å pirke på. SJekk ut denne for noen greie tips: https://rippedbody.com/how-to-count-macros/ Eks på vanlige "feil": Ikke måle olje, eller ta det på slump (det er 100 kcals fra eller til, kanskje mer, per dag). Ikke måle den ene sjokoladebiten som blir spist et par-tre ganger om dagen. Ikke regne den ene frukten du spiste. Feiltelling eller småspising av Meget næringstett mat, eks nøtter. Feilvurdering av hva slags mat som er næringstett. Også elementært; å veie mat Før de prepareres (eks kyllingfilet før stekt, ris før kokt etc). -- Hvis legen ordrett sa det du nå sier, da ville jeg rapport vedkommende til en eller annen nemd eller myndighet. Forklar situasjonen. Å si at noen må spise 500kcal per dag for å gå ned i vekt er for det første helt fullstendig riv ruskende galt. For det andre er dette en meget uheldig uttalelse som en lege skulle vært frabedt å si - dette er fullstendig uetisk og et fint startskudd for spiseforstyrrelser. Blodprøvene kan du sikkert forhørt deg med hos en annen lege. Vedrørernde en eventuell behandling eller vurdering av lave stoffskifteverdier er praksisen til leger generelt meget sprikende hva gjelder behandling. Men jeg skal ikke forhaste konklusjoner. -- Vei deg gjerne hver dag for å tracke vektnedgang. Men husk; vektnedgang, spesielt for jenter, kan skjule seg bak vannvekt. Det kan ta en måned før du dropper vekt. Bare stol på at det du gjør er rett. Resultatetene kommer.
 15. 1 like
  Hei! Tusen takk for så bra svar! - Jeg hopper 101 cm nå så det går stadig fremover. Har engasjert PT som mener hoppinga er noe vi skal få til - Har i tillegg engasjert løpecoach! Kondisen er nok noe av det som blir verst, men har skrelt av 2.5 min på de siste to ukene på egenhånd, så jeg har troa! Setter pris på at du heier!
 16. 1 like
  Da er det ille, når et rom fullt av folk som er vant til svette rømmer på grunn av svettelukt.
 17. 1 like
  Du kan forsøke bløtlegging i eddik, men tror det maks kan gi tøyet et par uker til. Men slike plagg kan du ha i bakhånd til dager der det er for mye folk på gymmet, vi har en fyr på vårt som ikke bare har den der eimen av svette fast i syntet, men som tar av seg skoene når han skal trene, og senteret jeg trener på er lite og trangt- nå har jeg sett ham greie å tømme en hel etasje et par ganger. Hvis han faktisk er klar over det (tviler på at han er det, da), er det faktisk djevelsk smart. Mest djevelsk.
 18. 1 like
  Er bare å innse at jeg er for gammal og gnien til å bruke penger på dyre treningsklær...
 19. 1 like
  Ull innendørs? Jeg tror selv den tynneste "sommerulla" til Kari Traa vil bli veldig ubehagelig innendørs innen du er ferdig med første settet. Skjønner godt problemstillingen med lukt fra syntetisk treningstøy, men det der er vel noe man ikke kan gjøre så mye med- når det begynner å stinke, og du kjenner lukta komme tilbake igjen selv etter vask, er det ikke så mye annet å gjøre enn å pensjonere plaggene. Det er kjipt, spesielt hvis det er dyre plagg du liker, men treningstøy er forbruksvare. Jeg trener mye i singlet dels for å unngå den verste armhule-svettingen på t-skjorter, men utover det må du nok bare enten bruke veldig billige klær som det ikke er så traumatisk å kvitte seg med. Jeg finner mye trøst i at det gir meg unnskyldning til å shoppe nytt, men er ganske sikker på at det ikke er noe alle andre synes er en bonus. Re:claim vaskemiddel (fås på blant annet gymgrossisten) skal funke i noen grad, men svette + syntetiske materialer vil før eller siden lukte ille. No pain, no gain, etc.
 20. 1 like
  Tusen takk! Da skal jeg teste programmet til Espen. Gleder meg allerede til neste uke!
 21. 1 like
  Kravene er såpass overkommelige at de aller aller fleste skal kunne trene seg opp til å klare de, og på 13 uker totalt har du veldig god tid på å trene målrettet opp mot spesifike tester samt til å restituere godt mellom treningene. Man presterer som regel også bedre på testene enn man gjør når man trener på de til hverdags, men det skal man selvsagt ikke ta med i betrakningen.. Sørg for å klar dem med grei margin før selve testene. Burde være null problem. Unntaket når det kommer til fysisk form må da være de som er veldig overvektige osv, men på 176/75 er du ikke blant dem uansett for å si det sånn. Ser da selvsagt bort ifra spesialavdelingene og noen få andre spesialiserte avdelinger som opererer med nokså hardere fysiske minstekrav i forhold til det øvrige forsvaret, men kravene på befalsskolen bør du om ti uker kunne greie med god margin (Går utifra at du trent godt på de tre første ukene)
 22. 1 like
  Det kommer helt an på hva du liker og hvordan kroppen din responderer på de ulike tilnærmingene. Fire dager oppdelt i overkropp/underkropp kan funke helt fint, akkurat som tre dager med fullkropp kan funke helt fint. Personlig responderer jeg veldig bra på tre fullkroppsøkter i uken og ville nok kanskje anbefalt deg det samme. Desto oftere du klarer å trene en muskel og samtidig restituere tilstrekkelig, desto større muskelvekst vil du kunne oppnå. I tillegg ville jeg ha lagt kardioen til dager du ikke trener styrke. Å kjøre kardio på egne dager og ikke rett etter styrkeøktene er hvertfall det mest gunstige ift muskelvekst. Om du av praktiske årsaker ønsker å gjøre kardio etter styrkeøktene er det ingen krise. Bare sørg for å få i deg bra med mat i etterkant 😊
 23. 1 like
  For å gjøre det Kjetil snakker om lettere, kan du stå litt bredere med beina, sånn at hofta får plass til å svinge ned mellom dem i bunn av løftet. Du løfter litt grunt, og det er ikke lett å komme dypere enn du gjør uten å krumme korsryggen slik du står nå. Litt bredere med føttene, vinkle tærne litt mer utover, skyv knærne i samme retning som tærne peker og fokusér på å henglse i hofta. Så oppnår du både det Kjetil sier, og det Speilblankt snakker om. Men veldig bra utgangspunkt du har!
 24. 1 like
  Du har seks øvelser på bryst og to ryggøvelser. Noen grunn til dette? Programmet vil sikkert gi deg fremgang om du er noenlunde fersk i gamet men push/pull ratioen bør du gjøre noe med. Jeg ville ha flytta pushups til å være første øvelse på den andre overkroppsdagen, tatt bort fronthev og lagt til 6-8 sett med ryggtrening fordelt på de to overkroppsdagene, for eksempel chins og hantelroing
 25. 1 like
 26. 1 like
  Må titte innom en tur jeg også siden du titta innom meg. Først, har vært der selv en gang i tiden, er 10 år siden, men ja. 1. Det er et blodslit. et jævla blodslit, å komme seg til kravene. Å klare 8 pullups i bom, det klarer du fint, kanskje enda bedre om du kan gunne på å klare (helst flere) vanlige. 2. Lengdehopp er nok mer avhengig av hvor flink du er til å hoppe. Ekke sikker på at jeg hadde klart det, men var ikke kravet når jeg tok befalstest eller. Her er det vel bare å trene masse på å hoppe langt da? (du må trene på det du skal bli flink på) 3. Medisinballen går nok også fint, så fremt du trener på å kaste den, og klarer det med margin på trening.. 4. Når det gjelds løping er det nok flere veier til rom. Men her må det da løpes en god del. Både litt mengde og du må kjøre 3000 metern flere ganger. Erfaringsmessig er det fint å ha en "løpedag" i uka, hvor du nærmer deg det du ønsker å klare på hovedløpet... Selv brukte jeg denne sia en del i fjor : http://www.coolrunning.com/engine/2/2_4/142.shtml, og ga relativt god fremgang. Den trengs ikke følges slavisk, men gir litt ide på variasjon m.m. Alt i alt kreves det rå vilje for å shape opp på kort tid,men skal også sies at de første 3 mnd er perioden man har best fremgang, spesielt når man har trent en del fra før av, så viss du er villig å ofre en del, så går det fint. Lykke til!!
 27. 1 like
  På 13 uker burde det være meget overkommelig. Befalsskolen sine minimumskrav er ikke spesielt harde, og 13 uker er god tid på dette. Jeg jobbet en del år i forsvaret og har sett kvinner klare kravene med god margin som hadde langt dårligere utgangspunkt enn det du har.
 28. 1 like
  Ja, tenker på det du skriver, men da må budsjetter regnes på nytt og en del ting droppes en stund fremover. Jeg må likevel til fastlegen min om relativt kort tid, så jeg får ta den runden først. Legen min er forresten ganske grundig og liker å utfordres ang. nye ting. Det er en veldig ok lege. Forøvrig tusen takk for at du svarte, Veronica.
 29. 1 like
  Pssst; ikke alle fastleger kan like mye om treningsrelatert smerte Tipper du får beskjed om hvile og en resept på ibux. I beste fall en henvisning til CT/MR. Kjetil Larsen som har svart deg over her driver https://treningogrehab.no/ så om du ikke bor så langt unna ville jeg vurdert en tur til han
 30. 1 like
  Ser du på proteiner som noe mirakelgreier som bol?
 31. 1 like
  Ja, som getsome skriver, for å stramme opp er det styrketrening som gjelder. Vi har en utmerket nybegynnerguide her på siden, og selv om du strengt tatt ikke er nybegynner skader det ikke å begynne på scratch som du selv sier: http://fitnessbloggen.no/styrketrening-for-nybegynnere/ Og, siden du er jente kommer jeg eventuelle bekymringer du måtte ha i forkjøpet og linker deg også til denne: http://fitnessbloggen.no/beviset-pa-at-tung-styrketrening-ikke-gjor-damer-maskuline/ Selv begynte jeg med Starting Strength i sin tid og hadde god fremgang med det. En fordel du har er jo at siden du både har drevet med trening før og har båret rundt på en del flere kilo i hverdagen enn du gjør nå er du nok allerede ganske mye sterkere enn dine utrente medsøstre som har vært slanke hele livet. Så her er det bare å gi jernet, sier jeg. At du ikke er så veldig opptatt av vekten er bra, og det bør du fortsette med. Hun ser helt klart slankere og strammere ut på bildet til høyre, til tross for at hun veier mer her. Muskler veier mer enn fett, tross alt. Lykke til!
 32. 1 like
  Om du ønsker å "stramme opp" kroppen er definitivt styrketrening veien å gå. Hvordan trives du med styrketrening og hvor ofte kan du trene? Vil i første omgang anbefale deg et fullkroppsprogram tre ganger i uken
 33. 1 like
  Trener mest til denne lista. Mangler litt cypress hill her, men har det i en egen liste
 34. 1 like
  Et annet godt tips er å jobbe eksplosivt. Om du liker saktebøy eller å rase ned i bunnposisjon for å dra nytte av en sprett i bunn og over sticking point (løftets tyngste punkt) er opp til deg og dine preferanser, men om du trener deload eller f.eks på 65-75% av 1RM, og føler at teknikk og reps går greit, så jobb med hastighet. Tenk eksplosiv kontraksjonsfase. Det er vist markante forskjeller i styrkeøkning i en relativt ny publisert studie, jeg har dessverre ikke kilden for hånd, men Martin Norum og Benjamin Christensen skriver om det veldig godt i boka som de akkurat har gitt ut; "Sterkere, fra trent til veltrent"! Kan anbefale den dersom du søker fag- og forskningsbasert kunnskap om styrkeløft Har selv hatt veldig gode erfaringer, snart 200 i bøy!
 35. 1 like
  Dere er så utrolig bra! Takk, TAKK for all positiv energi, det gir meg så utrolig mye! Å gå ned i vekt skal gå bra, jeg 'kan' vektnedgang i teori, har lært utrolig mye her og av flotte folk som Lyle McDonald etc. Jeg har mangla ork og viljestyrke som er grunnen til at vekta har gått oppover igjen, men å få av meg 10 kilo før FOS ser jeg ikke på som det største problemet. Tusen takk for bra tips, skal sjekke ut dette Hybrid athletes, og kanalen din virker med første øyekast veldig bra! Helt RÅ transformasjon i intro-videoen til kanalen, kult å se! Dette er definitivt en drøm. Det blir knallhardt, jeg blir å ofre mye på i det hele tatt kunne prøve på det, men det er så surt å angre og tenke 'hva hvis?' etterpå. Dere kunne så lett falt for fristelsen med å realitetsorientere meg, i stedet heier dere og det syns jeg er så bra! Jeg snakka med noen gutter jeg såvidt kjenner i dag på den lokale bryteklubben, og de ble helt gira og ville hjelpe meg med å få detta til. Jeg kjenner en som har gått kurset jeg drømmer om, som hjelper meg med teoretiske forberedelser som gjør at jeg kan skinne på intervjuene. Plutselig har jeg et helt team i ryggen. Man kan jo bli rørt av mindre!
 36. 1 like
  Få til dette på 13 uker, fullt mulig. Det blir ikke lett, men det skal gå greit. For pullups kan du Sjekke ut Pavel tatsolini https://breakingmuscle.com/learn/greasing-the-groove-how-to-make-it-work-for-you Dette er en enkel måte å mestre pullups/pushups osv på Enig med han som sa at det vil hjelpe MYE hvis du går ned litt i vekt. Fokuser på å gå ned 10kg Når du skal starte med løping må du prøve å unngå Junkmiles. Dvs. Når fåååååålk vil bli gode til å løpe legger dem bare ut på tur, planlegg treningen din. Jeg anbefaler Alex Viada Hybrid athletes for folk som vil kombinere styrke og kondisjon. Kanskje litt overkill, men han er typen som kan få deg til å deadlifte 150kg, for så å løpe en marathon dagen etter, Det er ikke min oppgave å dømme karrierevalget ditt, men på generelt grunnlag er jeg fan av å følge drømmer:) Kjør på. For ekstra motivasjon er du hjertelig velkommen til å følge youtube kanalen min https://www.youtube.com/channel/UCZwgkTnoQhvRSKNVsZ-Yz4g Lykke til frøken!
 37. 1 like
  Jeg aner ikke hva jeg går til, annet enn at jeg har mye familie i forskjellige deler av Forsvaret.. Det kan hende det blir helt feil, men det kan også hende det blir helt KONGE. Det verste som kan skje er at jeg slutter, da vil jeg være akkurat der jeg er nå Sånne som deg er grunnen til at jeg ELSKER fitnessbloggen! Tusen, tusen takk for bra svar! Linjen jeg har tenkt på har høyere aldersgjennomsnitt og er ikke like basert på fysisk kapital, om du skjønner hva jeg mener. Jeg tror definitivt den verste fysiske testingen blir under FOS. Min storebror er på sitt niende år i Forsvaret og har sjekket det opp for meg og bekrefter teorien min, selv om livsstilen vil være mye mer fysisk krevende enn min har vært de siste 2 årene .. Men det går bra! Masse bra tips, TAKK! Det er akkurat det siste scenarioet du skisserer der jeg er redd for. Det vil jo helt klart være lettere psykisk om det er lettere fysisk. Worst case: Jeg er den dårligste på laget og sliter med å holde tritt på alt - hele tiden og det vil bare bekrefte noen av guttas syn på kvinner i Forsvaret. ÆSJ. Det er IKKE det jeg har lyst til, men sånn er nå situasjonen.. Jeg vurderer å drøye til vinteropptaket i stedet. Da kan jeg være bedre trent, bedre forberedt og sikrere i meg selv. Jeg tror det vil bli en mye bedre opplevelse, og særdeles mye større sjangse for at jeg kommer inn.. Vi får se!
 38. 1 like
  Mitt råd til deg vil være å tenke deg grundig om før du hiver deg inn i forsvaret i så voksen alder. Alt i forsvaret avhenger mye av miljøet, og hvis du skulle komme inn på befalsskolen vil du være eldre enn gjennomsnittet... Med andre ord, du vil ikke være på samme "nivå" som resten av gjengen. Det skjer ekstremt mye med folk fra de er 19-20 til et stykke opp i 20 åra... Når det er sagt, det finnes linjer hvor gjennomsnittsalderen er høyere. Vet ikke hvilken linje du tenker å søke på... Men de linjene har gjerne noe tøffere konkuranse for å komme inn på også. Hvis du fortsatt har lyst etter å ha lest det jeg skrev ovenfor, så har jeg et par tips ellers til deg; - Du må ha mye trening den neste tiden, ikke overtren! Hvis du er overtrent/skadet til FOS kommer du aldri gjennom. - Tren smart! Vet å trene smart mener jeg at du gjerne må trene hver dag, tilogmed noen dager med doble økter... Men det sier seg selv at du kan ikke gi 100% på vær økt hele uka gjennom. Du kan svømme, løpe, trene styrke, gå med sekk, gå orientering, sykle, padle osv (så du allerede har nevnt noen av disse allerede)... Stikkordet er variert, og gjerne mye utendørs. Legg opp slik at du har lett/middels/høy intensitet på ukene og få nok restitusjon. Men restitusjon betyr ikke nødvendig vis å ligge på sofa'n med beina høyt, det kan også være en veldig rolig løpeøkt.... - Gå turer med sekk. Dette er viktige økter. Mange får seg en overraskelse hvor tungt dette kan være i lengden hvis kroppen ikke er vant til sekk. Trenger ikke gå sinsykt tungt, det er stort skadepotensial for rygg og knær. Gå med vekt opp mot 25 kg max. - Tren på orientering. Dette kommer på FOS. Er du god på dette så gir det god motivasjon og mestring til deg selv, og det kommer godt med. - Du nevner "hælvettesuka". Denne uka trenger ikke være hælvette, det kommer an på hva du gjør det til. Tar du snarveier, hat løsninger osv så blir det mye tyngre en det trenger å være. Men for all del, missforstå meg rett, du vil få testet deg selv i feltuka... Hvis du er dårligst trent i laget og du alltid må ligge på smertegrensen for å holde følge med de andre vil det bli "hælvette"... Håper jeg gå deg en liten innput her... lykke til Blir spennende og følge deg hvis du gønnner på å prøver! Hilsen en som tok befalsskolen for 6 år siden og er i forsvaret enda.
 39. 1 like
  Jeg trente på meg scenebetennelse i leggen etter overdreven løping rett før opptak. Helt dust egentlig, når jeg vet jeg kunne bestått løpedelen med glans uten trening. Glad for det i etterkant da, Tror en jobb i forsvaret ikke hadde vært helt meg.Fikk ganske avsmak allerede i rekrutten. Bare ikke vær helt dust med treningen, så skal du ikke trenge å bekymre deg for skader. Har du vært i førstegangstjeneste og vet hva du går til?
 40. 1 like
  Det er mange veier til ROm, så finn deg ett program og hold deg til det =) http://www.iform.no/fra-0-til-9-pullups-pa-12-uker/ http://fitnessbloggen.no/bli-sterkere-i-chins/
 41. 1 like
  Fint program. Det går helt fint å legge til cardio på hviledager. Jeg ville kanskje tatt med en skulderøvelse også. (Selvom dips og skråbenk tar litt på forsiden av skuldrene).
 42. 1 like
  Hei! Først vil jeg gjøre litt skamløs egenreklame ved å linke til min youtube side! Der gir jeg kosthold og treningsråd til hvermansen:) https://www.youtube.com/channel/UCZwgkTnoQhvRSKNVsZ-Yz4g Så til spørsmålet ditt. For en nybegynner vil det ofte være gunstig å kjøre et fullkroppsprogram som involverer tunge baseøvelser, knebøy er en slik baseøvelse. Grunnen til at du burde kjøre fullkropp vs det å for eksempel trene bein en dag, så rygg en annen, er at du får kjørt gjennom musklene flere ganger i uka, og dette er mer ideelt:) Her er 3 supre programmer: www.fitnessbloggen.no/starting-strength http://fitnessbloggen.no/5x5-for-styrke-og-muskelmasse/ http://fitnessbloggen.no/starting-strength/ https://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout Du tenker kanskje at dette virker osm lite trening, men faktum er at du kan bygge flott og sterk fysikk utelukkende ved å gjøre dette. Jeg anbefaler folk å trene et slikt program fra 6-12 måneder, for så å finne andre programmer Du spurte etter hvordan du kan få mest ut av treninga, jeg er overbevist om at dette er rett vei og gå:) ha en super dag:)
 43. 1 like
  Jeg ser det blir nevnt teknikk her.. såklart antar jeg at TS har teknikken på plass. Alle burde prioritere teknikk på øvelsen før de vurderer å makse antall kilo på stanga.. gjør det som funkee for deg TS, men stangerer du så må du åpenbart endre på noe. Jeg vil si at mitt forslag passer flesteparten selvom enkelte kan få mer gains av andre treningsmetoder. (Typ 3x5 tre ganger per uke)
 44. 1 like
  4x4 bøy en gang i uka blir for lite til å drive progresjon sannsynligvis. Selv om du trener med høy intensitet. SS og GSLP legger opp til 3x5+ (sett x reps) 3 ganger i uka. Dette da i perioder med veldig høy intensitet, i tillegg til høy frekvens. Volumdelen er imidlertid ikke spesielt stor, men allikevel vesentlig høyere enn du gjør atm. Selv stagnerte jeg på SS og GSLP som la opp til lineær progresjon. For min del måtte det volumøkning til. Type 60+ reps og 6+ tonn løftet i en og samme økt. Samtidig med mindre slitasje og vondter i kroppen, siden intensiteten ikke var så høy.
 45. 1 like
  5x5 på 80% av din 5RM er ikke en LETT treningsøkt. Det er en GOD økt som du greit klarer å gjennomføre, inkludert teknisk. Dette bør riktignok være din letteste økt. Hvis man har 5RM på 80kg vil jeg estimere din 1RM til 100-105kg. Hvis du skal kjøre 5x5 på 80-90% av din 1RM sier det seg selv at du vil møte veggen allerede på første sett. DET var poenget mitt med forrige innlegg
 46. 1 like
  Få noen til å se på teknikken din, og gjerne filme deg så du ser selv hva du må rette på. Knebøy tre ganger i uka må til...
 47. 1 like
  Du trener knebøy 1 gang per uke, 4x4 ?, bytt til 3x5 tre ganger per uke. Du føler at du ikke klarer det? pøh, pølsevev. Bruker du mye bein når du trener markløft? Kanskje mest korsrygg for å løfte stanga fra bunnposisjon? Jeg mener nøkkelen her er at du må trene bøy oftere, for at det skal gi mer effekt (proteinsyntese 48 timer blabla.. beina vokser i 2 dager og ikke en dritt skjer de 5 neste dagene før du trener de på nytt..)
 48. 1 like
  Jeg gikk på en smell selv i helga. Følte meg ganske ok før helga, og nå føler jeg meg som en sumobryter
 49. 1 like
 50. 1 like