Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 28. feb. 2017 in all areas

 1. 7 likes
  Jeg har fulgt Fitnessbloggens nybegynnerprogram, og har min siste økt imorra i den 8. uka. Jeg lurer nå på hvor lenge en nybegynner bør trene fullkroppsprogram før jeg evt prøver meg på et split program? Legger forøvrig ved litt skrytebilder av fremgangen jeg har hatt disse 8 ukene. Det er ca 6mnd mellom før og etter bildene, men utgangspunktet før jeg startet å trene er likt som før bildet. Så man kan si jeg er UTROLIG stolt av hva jeg har oppnådd, og jeg gleder meg til fortsettelsen.
 2. 5 likes
  Tenkte bare å komme med en liten oppdatering, og en takk for hjelpen. Har økt kalorier med 200-300ish hver dag, og i tillegg lagt inn en fridag på lørdager der jeg antar jeg går rundt 800 kcal over det vanlige. Har økt 1-2 kg, men har fortsatt synlige mageruter og føler selv alt er gått rett til musklene. Har itillegg økt i markløft og knebøy, og har virkelig trykk på trening!
 3. 3 likes
  1200 kcal er ekstremt lite da ja. Og vanskelig å følge. Ville begynt på 2200, ligget der i 2 uker, og så justert om du ikke gikk ned. For de fleste kan du ta kroppsvekt x 30-33 for å finne ca. hvor mye man forbrenner. Noen ligger en del over eller under, men det er ok utgangspunkt. 95 x 31 = 2950 kcal Så må vi ha ett underskudd, ca. 20-25 % funker bra 2950 x 0.75 = 2200 kcal
 4. 3 likes
  Du kommer med mange bra forslag, men det siste der ble vel litt dumt? Testosteron avtar gradvis omtrent 1% i året fra fylte 30 år. Om man har 90% av testosteronnivået som 40 åring ifht det optimale nivået en hadde som 25 åring, så er ikke testosteronverdiene i dass. Det er fullt mulig å oppleve progresjon og være sterk i 40 - 50 årene.
 5. 3 likes
  Det har mesteparten av tiden med mat å gjøre ja. Det er maten som kontrollerer hormonene og impulsene i kroppen. Jogging kan bare gjøre deg større eller mindre i den fasongen du er i, mens styrketrening strammer opp. Jogging hver dag kan forøvrig være å skyte seg selv i leggen om man vil justere på fettprosenten. Lurt å spise; Grønnsaker, grønnsaker og grønnsaker. Fisk, mer fisk og kjøtt Egg Frukt Bær Litt ris (hvit ris, IKKE sånn brunris og sånn), søtpotet, litt potet, quinoa etc Havregrøt om du tåler det Melkeprodukter, f.eks mager kesam (mager kesam fordi den har dobbelt så mye protein som vanlig kesam), skyr og cottage cheese Nøtter Kokosmelk, avocado, oljer, type olivenolje og kokosolje etc er best Ekte produkter over lettprodukter, unntakene er her mager kesam og lettsyltetøy Ikke spise Margarin. Margarin er ikke mat. La fiskeboller, fiskekaker, kjøttkaker, pølser og sånn høre til unntaket og ikke hverdagsmat Sukkerfri sjokolade og sånn. Ikke fordi det gjør så mye, men fordi 500 kcal fra en plate sukkerfri sjokolade er også 500 kcal selv om den er sukkerfri La glutenholdige matvarer høre til sjeldenhetene
 6. 2 likes
  haha! Går til fitnessbloggen. Spør om råd til benkpress. Ender i en diskusjon om TS fortsatt lovlig kan defineres som "mann" i en alder av 40 år
 7. 2 likes
  Nei for all del, jeg påstår ikke at du har sagt det. Det var en generell betraktning fra min side om at jeg personlig ikke gidder å etterstrebe å bli "shred".
 8. 2 likes
  Du må bli mer disiplinert, rett og slett. Jeg har ikke noen gode svar på hvordan DU kan bli det. Kanskje du kan prøve å lage deg noen langsiktige mål, feks "Jeg vil gå ned 10 kilo de neste 3 månedene" eller "Jeg vil klare 80 kilo i markløft før sommeren". Kanskje en treningspartner hjelper?
 9. 2 likes
  Det er godt at du grep inn Speilblankt, jeg var på vei til å si akkurat det samme.
 10. 2 likes
  Skal du pushe maksstyrken din bør du pushe belastningene, ikke pausene. Det er vel ikke crossfit du driver med eller? Det der kan være en fin strategi i hantelpress eller bicepscurls - ikke i maksløfting og baseøvelser hvor du faktisk er avhengig av gode pauser for å kunne prestere. Jeg ville derfor også gjort som Ove lenger oppe her. Skal du pushe maksstyren din bør du også se bort fra 5 sett osv på maks belastning. 5 sett på lik belastning er fint å bruke på litt lettere vekter, for teknikk og volum. Er ditt store mål å kjøre 5x5 på 90kg, eller er målet å klare dette i ett enkelt sett? Her er et forslag: Uke1 - 70kg 5x5 Uke2 - 72.5kg 5x5 Uke3 - 75kg 5x5 Uke4 - 77.5kg 5x5 Uke5 - Maksforsøk. Kjør 82.5x5 i ett sett. Gikk det bra? Forsøk så 85kgx5 i ett sett. Fortsett helt til det stopper, eventuelt til du har presset deg så hardt at du finner en 3RM. Så ferdig. Ny utregning av uke 1-5 kan da regnes ut ifra din nye rekord, dvs mest sannsynlig starter du litt tyngre i ny uke1 fordi du er blitt sterkere.
 11. 2 likes
  Den raskeste måten å redusere det der på er å rette deg opp når du sitter og ikke krøke deg sammen som Gollum. Alle får valker når de gjør det du gjør på bildet der. Ellers har du fått bra tips her i tråden. Hovedpoenget er at du må ligge i kaloriunderskudd, men samtidig trene styrke slik at kroppen ikke kvitter seg med muskler.
 12. 2 likes
  Først og fremst, les denne: http://fitnessbloggen.no/trenger-du-egentlig-a-slanke-deg-mer/ Så hovedfokus bør være på å spise mer enn du gjør nå. For å få resultater med styrketreningen bør du trene hver muskelgruppe 2-3 ganger i uken. Et fullkroppsprogram med fokus på progresjon vil være den beste løsningen. Crossfit økter funker greit for kondisjonen, men du blir ikke særlig sterk av det. Det er for tilfeldige økter, så kroppen får ikke noe "klart signal" om hva den skal bli bedre på.
 13. 2 likes
 14. 2 likes
  Når du prøver å lære mer om makroer og finner ut at du har googlet makroner Kostholdsplan neste
 15. 2 likes
  Det er bedre å kunne selvforsvar uten å trenge det, enn å trenge det, uten å kunne det.
 16. 1 like
  Noen flere som har slik rar/stygg form på overkropp slik som mi
 17. 1 like
 18. 1 like
  hmm, litt pause, evt paralletes knuckle handstands wrist wraps
 19. 1 like
  Neida, jeg bruker bare en liten smule overdrivelse for å fremheve poenget mitt. Forresten, les det NoBro skrev.
 20. 1 like
  Behold triceps- og skulderøvelser (men ikke overdriv). Disse har overføringsverdi til benkpress. Skråbenk er faktisk en skulderøvelse, men stående- eller sittende skulderpress er en mye bedre skulderøvelse. Anbefaler deg å kutte ut skråbenk og heller kjøre skulderpress. Flyes er en ubrukelig øvelse for alle andre enn viderekomne bodybuildere. Tenk at du skal ha hovedfokuset på å trene der brystmuskelen settes i så mekanisk gunstig posisjon som mulig... Brystmuskelens hovedoppgave er å føre armene forover og nedover. For å trene i den mest mulig mekanisk gunstige posisjonen bør du trene benkpress med skulderbladene trukket godt bakover og sammen, og et skikkelig oppspenn. Dips er også en øvelse der du fører armene forover og nedover. Den har god overføringsverdi til benkpress. Dips kan også varieres slik at den blir primært en tricepsøvelse. Prøv å finne noen gode instruksjonsvideoer på youtube for å finpusse teknikken. Har du "dårlig" teknikk kan det fort være mange kg å hente på å forbedre den. Mark Rippetoe har gode instruksjonsvideoer selv om det kan lønne seg å ikke svelge alt han sier rått. Den absolutt beste måten å øke benkpressen på er å finne en person som driver med styrkeløft, og få tips og hjelp av han/henne.
 21. 1 like
  Hva er målet ditt? Hvis målet er å bli sterkere i benkpress, så må du trene benkpress. Det er vanskelig å si noe bastant om hva som funker for andre, men jeg er rimelig sikker på at du vil tjene på å kutte ut støtteøvelsene helt. Selv har jeg trent program som er tilpasset meg de siste halvannet årene, og på den tiden har jeg ikke trent en eneste støtteøvelse. Har jeg hatt fremgang? Ja, absolutt.
 22. 1 like
  Når har jeg sagt at et "naturlig utseende" er mindre pent enn "4% fett, synlige muskelfibre og blodårer"? LOL. Det jeg sa er at det er enkelt å se seg selv i speilet og tro at man har 10% kroppsfett, når man i realiteten har 15%. Jeg forstår virkelig ikke hva du mener med den kommentaren, det har jo ingenting å gjøre med det jeg sa. Med den siste setningen mente jeg: Menno sier det ikke spiller noen rolle om du har lite mat i kroppen på trening. For han er det viktig å sentrere matinntaket etter trening. Hvis jeg har forstått ham rett. Ikke at jeg er enig. løkke tell.
 23. 1 like
  Dette stemmer rett og slett ikke.. Testosteronnivået avtar med alder ja, men for de aller fleste vil det ligge innenfor normalområdet hele livet. Så er det noen unntak selvfølgelig, der en havner under normalområdet, men det er fullt mulig å ha god progresjon selv med lavt testosteronnivå. Selvfølgelig vil en ikke kunne ha samme progresjon som en 18-åring når man passerer 40 år, men for de fleste 40-åringer er heller ikke dette et mål.
 24. 1 like
  Flott, da kan jeg nesten garantere at 82.5 5x5 går fint hvis du øker pausene dine. Mange her som prøver å over-komplisere dette, men jeg mener du fint kan nå 90kg 5x5 ved å øke pausene Eneste gode poenget jeg ville tatt med er kanskje å kutte støtteøvelsene dine, til du når målet med 90kg // (og i tillegg skråbenk 8 x 4 sett og kabler 10-12 x 3 sett+ et par triceps øvelser) //
 25. 1 like
  Hvorfor ikke pushe pausene? Det er jo belastningsøkning det også. Mener strengt tatt at 5x5 på 80kg er jo fortsatt teknikk/ tilpassing av nervesystemet for en mann på denne størrelsen. Ser ikke poenget med å bruke 4 uker på å droppe ned til 70kg altså.
 26. 1 like
  Jo, men det finnes da vel andre mer fornuftige og pedagogiske råd enn å be noen drikke 3,78 liter med melk hver dag? Da jeg kjørte SS for lenge siden, klarte jeg ikke å drikke mer enn 1-2 liter melk om dagen. Resultatet var allikevel at jeg la på meg alt for mye fett, som jeg måtte bruke lang tid på å skrelle vekk senere. Det er rett og slett en dårlig strategi å bulke hardt, med mindre målet er bli så sterk som mulig og ikke bryr seg om hvor feit man blir. Jeg tror heller det er strategien til Rippetoe å kunne vise til hvor effektiv styrkeprogresjon man får med SS, og han vet at man blir sterkest av å øke mest mulig i kroppsvekt.
 27. 1 like
  ANABOLIC WINDOW XDDDDDDDDD MR BRO 2017 Kan du forklare meg en ting mr. Siden det tar mellom 24 og 72 timer på å fordøye maten/ta opp næring. Er det ikke viktigere hva man spiser dagen før, enn 15 minutter etter trening? Den shaken du drikker vil jo ta timesvis før alt av næringen er tatt opp. Er det ikke bedre å ta den shaken før trening da? :)) Edit. Fordøyelsesprossessen tar lengre tid enn selve opptaket. Men fortsatt.. 6-8 timer..
 28. 1 like
  Du blir ganske sliten å skulle ta de siste prosentene i et jafs. Det er derfor jeg anbefalte deg en litt mer moderat fremgangsmåte. Menno sitt opplegg med PSMF 4 ganger i uka funker sikkert det. Han har jo great success med sine klienter. Personlig (her jeg er nå) hadde jeg aldri giddi det. Menno legger veldig stor vekt på anabolic window og legger mesteparten av næring etter trening (tom mage på trening er bare placebo som gjør at det funker dårligere enn full mage sier hænn). Hvis du ikke har et konkret tidspunkt du må nå målet ditt på anbefaler jeg deg å ta en god pause fra dietten og roe ned reka litt. Hvis du skal kjøre 800kcal/ dag flere ganger i uka gjør det virkelig vondt verre. Å droppe ned til 9-10% kroppsfett er ikke så jævlig vanskelig bare du bruker litt tid. Det er først når du skal under dét at ting begynner å bli problematisk. For øvrig tror jeg ikke du blir midlertidig impotent og at testoverdier flyr i dass ved å gå ned til 10%. Derimot kan det fint gjøre det hvis du ikke lytter til kroppen din. 1 uke maintenance + er i utgangspunktet nok. 2 uker er anbefalt. 3-4 uker er sikkert ideelt. Og, med det samme jeg kommer på det. Når vi ser oss i speilet tenker vi subjektivt "aight, nå er jeg 10% body fat, ser bræ ut". I realiteten er det egentlig at du er 15%, og trenger å droppe minst 5kg fett til for å bli shred. Men det vet du sikkert.
 29. 1 like
  Liker fremdeles questbarene (noen av dem i alle fall), men er enig i at Barbellbarene også er gode ja, derfor jeg anbefalte dem questbarene er best når man varmer dem synes jeg! Men på farten har vi jo ikke mulighet til det, og da er Barbell digg! Ja, helt seriøst - de mars og snickersbarene smaker virkelig bra! Tror det er litt høyere sukkerinnhold i dem enn questbar ja, but worth it og fremdeles langt bedre næringsinnhold enn vanlig sjokolade !
 30. 1 like
 31. 1 like
  Vært på øvelse i Finnmark de siste ukene, hadde helt glemt kimtony, takk for at du minner meg på hans eksistens
 32. 1 like
  Hvis jeg måtte velge et av disse alternativene, så hadde jeg definitivt gått for "a" Beste løsningen er å få deg et program som er tilpasset deg, med dine styrker og svakheter...
 33. 1 like
  Selv om jeg er så glad i proteinbarer at jeg knapt kan ha en eske i hus, og det jo er sunt med proteiner, så er ærlig talt ikke proteinbarer sånn spesielt sunne. Og det er ikke særlig stor forskjell på hvor sunne de respektive er, selv om "diettbarene" har mindre sukker (men ofte er søtet med for eksempel malitol, som ikke er mye bedre enn sukker- det gir kalorier, blodsukkerstigning (høy Gi og ikke så søtt som sukker, så man må bruke mer for å få samme søtningsgrad, evnt.kombinere med andre søtningsstoffer, noe de fleste produsentene gjør)). Det er vel ikke klart hvor mye av det som føres opp som sukkeralkoholder som faktisk kan tas opp i kroppen, det varierer vel både fra person til person, og hvilket søtningsstoff sukkeralkoholene kommer fra- de fra erythnol kan man se bort fra, men når Atkins-barer, Carb-killa etc er søtet med malitol, så kan du godt regne med at proteinbaren i praksis ikke inneholder kun "et gram sukker. Det der "net carb"-begrepet man opererer med er i beste fall unøyaktig Poenget jeg brukte mange ord på å få frem her, er at, vel, proteinbarer er ofte sunnere enn en sjokolade. Og kan spises som erstatning for sjokolade. Men per 100 gram inneholder de oftest godt over 300 kcal, og man blir ikke veldig mette av dem. Det er rett og slett næringstett mat som, hvis vi kun ser på kalori-innhold, gir deg like mye energi som samme mengde smågodt. Bedre makroinnhold, sure, men med mindre man gjerne kan få i seg mer kalorier og proteinbarer frister (de smaker jo godt), så bør man egentlig begrense inntaket. Og i alle fall ikke spise dem fordi de er sunne, erststte måltider med dem, og tro at man gjlr kroppen sin en kjempetjeneste. Se på næringsinnholdet, finn noen du synes er gode (fightit.no selger utallige varianter enkeltvis, så du kan prøve deg frem, men jeg ville egentlig ikke brydd meg så veldig om å finne den aller "sunneste". Jeg ser på det som litt sunnere godteri, og ofte velger jeg å bare spise mat, og så heller spise skikkelig godteri i blant. Vet ikke hva du legger i "jevnlig basis", men det er nok by far sunnest spise mat på jevnlig basis, og slå deg løs med en gigantisk proteinbar på lørdager. Søtsaker på jevnlig basis er uansett en uvane mange like gjerne kan legge av seg, sånn for å være skikkelig kjip. Proteinbarer er "sunnere søtsaker, men å kalle det sunt? Nja. I begrensede mengder, så! Når noe smaker oreo eller brownie eller bursdagskake, har konsistens som minner veldig mye om sjokolade, og er dekket av sjokolade, er det som regel ikke sunt. If it walks like a duck, talks like a duck, etc. Questbarene var jo lenge overlegne på næringsinnhold mye fordi konsistens og smak ikke akkurat kunne forveksles med sjokolade. Jeg ville gått for Beef jerky, nøttesmør er også sunt og kan selv i små mengder gjøre bra ting for et halvkjipt måltid. Gymgrossisten tror jeg har Beef Jerky til ok pris, og nøttesmør og annet nam som er mer mat, og sunnere, enn proteimnbarer. (Jeg har gått over på proteinpudding selv, som heller ikke er så innmari sunt, men supergodt, kalorifattig, og totally verdt det for min del- men jeg spiser det ikke daglig, liksom)
 34. 1 like
  Barbell sine proteinbarer er MEGET gode!! Disse synes jeg er best: https://www.fightit.no/products/barbells-proteinbar---caramelcashew-55g Smaken er meget god, og næringsinnholdet er veldig bra. Selv synes jeg også de nye proteinbarene Mars og Snickers er gode, spesielt Snickers. Utrolig, men sant - de smaker nesten som the real deal! https://www.proteinfabrikken.no/snickers/27561/snickers-protein-bar-18-x-51g-snickers
 35. 1 like
  Jeg brukte å kjøpe proteinbarer hvis jeg trengte proteiner "på farten". Nå kjøper jeg heller en pakke hamburgerrygg eller lignende. Det er billigere, metter bedre og har færre kalorier per gram protein. Det er jo som regel ganske mye karbs i barer. Jeg tar en proteinshake etter trening, men det er jo ikke alltid jeg har med meg pulver og flaske
 36. 1 like
  Ikke kjør kun cardio og underskudd, det er som å be om å miste alt av muskelmasse. Hvor lenge har du trent styrke? Jeg ville anbefalt et fullkroppsprogram tre ganger i uken ala 5 x 5 og et moderat underskudd. Kanskje du til og med bygger litt muskler parallelt med slankingen om du er forholdsvis fersk i gamet. Suppler gjerne med litt cardio om du vil det, men fokuset ville jeg lagt på styrke og kosthold.
 37. 1 like
  Jeg er sjelden syk, men problemet mitt er at jeg er så utrolig glad i øl og snacks...
 38. 1 like
  Cardio er fortsatt vanlig, men gjerne i mer moderate mengder. Det er veldig individuelt hvordan men legger det opp. Om du vil vite hvordan de beste dopingfrie gjør det om dagen, ville jeg ha sjekket team3Dmj
 39. 1 like
 40. 1 like
 41. 1 like
  Takk for svar. Da har jeg begynt å skyte strekkoder i appen😀
 42. 1 like
  Props som bare hopper i det og vil lære på vegen Det er veldig lettvint å holde kroppen i ketose, jeg begynte med det samme for 3mnd siden selv, da uten å kunne noe annet enn at 0 karb = ketose (basicly). Jeg kan skrive opp noen småting som ga meg et 'aha' moment når jeg skjønte det og som gjorde matvalg vesentlig lettere. - Ha innstillingen at du skal nå 10ish karbs ila dagen, da er det plass til litt slump samtidig som du sansynligvis holder deg godt under 25g - Trekk fra fiber/kostfiber i karboregningen (100g avokado har 9g carb hvorav 7g er fiber, mao har den 2g/100g) - Stek ALT i smør/olivenolje og topp det med enda litt mer olje. Kaffe med fløte og kokosolje er en twist på bulletproof coffee som smaker ypperlig (etter et par dager) og gir deg masse bra fett. - Drikk masse vann og spis nok salt. Uten carbs binder kroppen mindre vann og er derfor enda med avhengig av hyppig inntak ++. Appen 'waterminder' har en flott widget for å tracke vanninntak, det er lettere å ta det for gitt/glemme det enn man tror. - Ikke overkompliser. Det finnes latterlig mange oppskrifter på nett med brøderstatninger som er sammensatt av all slags lugubre pulver når kroppen blir mye gladere for et stykke laks, litt rømme og brokkoli. - Pass på at du får nok mat ila dagen. Hvis du er som meg føles kroppen veldig full av store mengder fett, selv kan jeg gå resten av dagen uten mat etter morgenkaffen med olje og fløte, det sier seg selv at det ikke funker i lengden, kroppen trenger fortsatt næring. - Nok vann sammen med grønnsaker for å dempe sulten kan ikke stresses nok, veldig kjekt. Dette er måten jeg har gått inn i det på og det har funket fjell. Lykke til
 43. 1 like
  Her har du en god artikkel om emnet: http://avogtil.no/artikler/slik-pavirker-alkohol-treningen-din/
 44. 1 like
  Heheheheh, så morsomt. Kan du forlate tråden, sherlock? Forbanna søppel, som må trolle.
 45. 1 like
  ...og når du har klart de siste 1,5 kg: spis én softis, så er de tilbake ;-)
 46. 1 like
  Gitt at man kan stole på kvalitet og innholdsfortegnelse har i hvert fall jeg tidligere vært veldig fornøyd med Tommis pulver. Er vel det eneste pulveret jeg har brukt de siste årene, men det siste året har jeg faktisk vært helt uten pulver. Smaker ganske godt og har en grei konsistens siden det er et blandingsprotein. Det vil si, ikke en tynn og umettende suppe slik whey er og heller ikke en tykk, udrikkelig gøgge slik kasein er. Kommer til å vurderer Tommis selv da jeg nå er i markedet for pulver, men ser gjerne hva andre her svarer først.
 47. 1 like
  Høres ut som at skulderbladene dine faller i nedrotasjon når du får stanga opp på skuldrene. Smerten du beskriver høres ut som slimpose. Det kan også være nerver, men i så tilfelle vil det spre seg utover. Det at det blir verre med crossgrip (medialrotasjon av armen) kan også henlede til slimpose. Litt lite info å gå på her til å gi deg noe konkret tiltak eller estimat. Hvis det er slimpose, så ønsker du å øke opp-/posterior rotasjon av scapula under belastning. Mao hindre scapula i å innta feilposisjonering. Er det nerver, så vil dette antakeligvis innebære at kragebenet klemmer plexus brachialis. Ofte er også respirasjonsmuskulatur slik som scalenus affisert, i slike tilfeller. Blir litt spekulativt. Må ha mer info.
 48. 1 like
 49. 1 like
 50. 1 like
  Fraråder deg det programmet der. Programmet er laget av en eks boler. 3,5g proteiner per kilo kroppsvekt? Han burde bli skutt for å veiledet mennesker i feil retning. 4 splitt er også ikke veldig gunstig hvis man er natty. Og det siste.. i et powerlift- program så er gjerne muskelstyrken i sentrum. Proffe styrkeløfter trener baseøvelser (feks knebøy) hver dag. Ikke 1 dag i uken.