Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. I går
 2. Hva skal jeg gjøre?

  Hei. Har drevet å trent styke siden januar, og det går ok. Har gått ned 4 kg, jeg alltid har tenkt å gå ned til 74-75 kg, få vekk all fettet, også bulke meg opp. Men er litt usikker nå, fordi jeg har hørt at du ikke bør/kan kutte om du har veldig lite muskelmasse, som jeg har. Er forøvrig på et 800 kaloriunderskudd. Veier 83 kg nå. Noen tanker? Burde jeg ligge ved vedlikehold sånn at jeg får lagt på meg muskler, eller fortsette å kutte?
 3. Hvor tilbøyelig er kosthold egentlig?

  Hvordan du fordeler næringsstoffene ut over dagen har litt å si. Enkel liste i prioritert rekkefølge: 1. Rett mengde kalorier 2. Nok protein 3. Nok karbohydrat og fett, minimumskravene her er ganske små. 4. Næringsrik mat. Nok frukt, grønnsaker, fiber, omega 3 osv. 5. Minst 3 porsjoner protein spredd ut over dagen. Hver porsjon bør være minst 0.3g protein per kg kroppsvekt. Så minst 30g protein for en mann på 100 kg. 6. Nok karbohydrater til å prestere på trening. Her kan de være en fordel å spise de tettere på treningen om du føler deg bra.
 4. Siste uke
 5. Hei! Nå nylig har jeg hatt mer fokus på hva og hvor mye jeg putter i meg. Det var en åpenbaring da jeg forstod hvor dårlig og lite mat jeg har fått i meg. Nå så loggfører jeg maten jeg spiser og passer på at jeg får riktige mengder karbo, protein og fett. Når kveldene nærmer seg så ser jeg at Jeg f. Eks. Mangler x antall gram karbohydrater. Er det da noe problem å trykke i meg en håndfull poteter eller er det fordeler at maten er kombinert med protein og fett? Altså for å sette det helt på spissen (ikke at dette er noe jeg ønsker) kunne man ha spist kun karbohydrater til frokost, kun fett til middag og kun protein til kvelden? Setter pris på alle svar 😊
 6. Makro- og kostholds hjelp?

  Som PaulM vil jeg nok fraråde PSMF dietten ja. Dette er en ekstremdiett som er ment brukt til morbid overvektige som må raskt ned i vekt før slankeoperasjon, under konstant oppfølging av helsepersonell. Kanskje spesielt for deg med lavt stoffskifte ville jeg for alt i verden unngått den. Jeg dør inni meg hver dag når jeg ser spretne fitnessberter rundt om kring på nettet snakke varmt om PSMF som om det ikke var ekstremsport å skulle gå i gang med den på egen hånd. Du kan selvsagt oppsøke ernæringsfysiolog på egen hånd også, men det er gjerne lange køer og de prioriterer pasienter de får henvist over pasienter som oppsøker dem utenom. Med henvisning går det jo også på frikortet, så det er jo en fordel.
 7. Makro- og kostholds hjelp?

  PSMF er en ekstremdiett, og absolutt ikke noe for en person som er sykmeldt og utbrent. Vil råde deg til å fortsette dietten du har nå med eventuelle små justeringer som foreslått av HenrikWL fram til du har drøftet saken med lege/ernæringsfysiolog. PSMF frarådes! PaulM
 8. Makro- og kostholds hjelp?

  Tusen takk for at du svarte meg!! Er godt bare å få en tilbakemelding på at jeg ikke er helt på jordet ifht makroer.... Jeg har bestemt meg for, etter å ha lest mye på forumet her, å prøve PSMF etter påske til ønsket vekt er borte, og så gå over på lavkarbo. Så lander jeg på 60-30-10 tenker jeg. Prøve seg frem er lurt. Takk for tips om henvisning til ernæringsfysiolog. Visste ikke at det er legen som henviser dit? trodde man bare tok kontakt privat, jeg. Men det var lurt, skal sjekke ut det.
 9. Varsling om nedetid 15 min

  I dag, torsdag 22. mars, vil det være en nedetid på forumet kl. 10.00. Den vil vare i ca 15 minutter. Hanne Mari, forumansvarlig
 10. Tråden for dumme spørsmål!

  Kanskje han ser dum ut. Men jeg fant et nytt middel for å miste vekt - gå inn comeon. Spill til natt, ikke spis på den tiden, og hvis du mister alle pengene, vil det ikke være noe å kjøpe mat på))) Hvordan kom jeg opp ??
 11. Makro- og kostholds hjelp?

  Hei! Utfordringen for rådgivende random forumtullinger er at med medisinske tilstander (som lavt stoffskifte) er vi fort rett og slett ikke kompetente til å gi forsvarlige råd. Det sagt, så er vel 1900kcal ditt dagsbehov dersom du ligger i koma. Det gjør du jo beviselig ikke, så det reelle dagsbehovet ditt er nok en god del høyere. Hvis du sliter med å føle deg slapp og energiløs kan det jo dermed tenkes at du rett og slett spiser for lite mat. Eller så har det med stoffskiftet ditt å gjøre – dette er hva jeg mente med manglende kompetanse for random forumtullinger. Ellers, hvis du som du sier ønsker å gå litt opp på karbs, men ikke helt til 15-20 prosent, kan du jo kanskje prøve å gå opp til 10? Og så redusere fett til 70? Og hvis du vil redusere fett ytterligere, gå til 60 fett og 30 protein? Det er vel egentlig ikke stort annet å gjøre enn å prøve seg litt fram. Alternativt, hør med legen om du kan få henvisning til ernæringsfysiolog? Hvis noen skulle kvalifisere for slikt så må det vel være folk med stoffskifteproblemer.
 12. Makro- og kostholds hjelp?

  Ingen som kan hjelpe meg her? Mulig jeg kompliserte ting litt i innlegget mitt. Alt jeg ber om er hjelp til å finne makroene mine, når jeg ønsker ned i vekt på et lavkarbo-kosthold, uten at jeg ligger så lavt som ketose......Jeg mister for mye energi på 15-20 karber, rett og slett. Jeg er "god" på det med ketogen kost, men sliter med å finne nytt nivå å ligge på, og fortsatt ned i vekt. Jeg vil opp i karber, ned i fett og kanskje øke protein? Ønsker veldig gjerne innspill på hva som er lurt her....slik at jeg fortsetter nedover uten å føle meg så tappet.
 13. Treningsutstyr

  Jeg brukte en konsulent i Trondheim, kan legge igjen lenke: Interiør Trondheim
 14. Inbody

  Det er 2 deler tull og 1 del good shit. For det første er det vitenskapelige grunnlaget for testen vaklevorent. Det er lite trolig at alt av info den oppgir er fryktelig nøyaktig, så ikke gå rundt og tro du har 5kg (eller hva det nå måtte være) muskelmasse i hvert bein fordi InBody testen fortalte deg det. For det andre så foretas som regel ikke målingene med tilstrekkelig grad av nøyaktighet og forberedelse. Det er ikke en test man bare kan hoppe på når som helst – av samme grunn som at man ikke bare kan gå på badevekta når som helst. Hvis du skal ha noe nytte av det, så må du ha noen ting i tankene. Drit i hva en enkelt måling forteller deg, det som er nyttig er å se hvordan ting utvikler seg over tid. For å ha best mulig utbytte av punkt 1. må du foreta testen under så like forhold som overhodet mulig. Ta alltid testen på samme tidspunkt på dagen – ideelt sett på morgenen, og i hvert fall før du har trent. La være å spise et par timer før testen og sørg for at tarmer og blære er helt tomme før du går på. Å sammenligne sitt resultat med andres er bortimot meningsløst. Så, altså: ta det med en klype salt, se heller på det som en slags lakmustest på om du beveger deg i ønsket retning eller ikke.
 15. PHAT - kan jeg trene det?

  Det skal gå fint. Mange rundt ditt styrkenivå som kjører det med gode resultater.
 16. Kutte ned øvelser på beindag?

  Hei, jeg kjører en upper/lower tung/lett splitt fire dager i uka: mandag: tung overkopp benkpress: 3x4-6 nedtrekk: 3x4-6 militærpress: 3x6-8 foroverbøyd roing: 3x6-8 smal benkpress: 3x6-8 tirsdag: tung bein + kjerne knebøy: 3x4-6 markløft: 3x4-6 (bygger meg opp til toppsett) utfall med stang: 3x6-8 -+ noen øvelser for legger og bein på torsdag kjører jeg varianter av disse øvelsene med 8-10 eller 10-12 (3 øvelser på bryst og rygg og bein) det jeg lurer på er om det holder med markløft og knebøy som øvelser på lår den dagen. Etter markløft føler jeg meg veldig sliten og motivasjonen faller. Blir det for lite øvelser for beina om jeg kutter den ut? litt bakgrunnsinfo: 17 år, trent i 3 men bare det siste året har vært smart trening og godt kosthold. Målet mitt er muskler og styrke(derfor jeg har en tung dag og en lett dag)
 17. Å bruke tid på å håndvaske er uaktuelt. Likeså å ha en drøss shakere og legge de i oppvaskmaskin etter bruk. De tar opp for mye plass. Kanskje elektrisk håndholdt mikser kunne være noe.
 18. Hei. Lest mye om treningsprogrammet PHAT, og lyst til å prøve det ut. Har i midlertid også lest at det på ingen måte er for nybegynnere og kroppen trenger å måtte tåle høy belasting. Jeg vet jeg på ingen måte er noe nybegynner, men er på ingen måte ekspert heller. Jeg har trent i 10 år, "tungt" i 5 år. Ja, jeg har trent lenge, men aldri fulgt noe pro treningsprogram. Kun mitt eget, som jeg også har holdt meg til i minst 5 år. Alltid bare trent fordi jeg syns det er gøy, og for å se noen lunde bra ut, og aldri hatt intensjon i å bli størst og sterkest. Før en operasjon i ankelen for halvannet år siden makset jeg 200kg i knebøy og 210kg i mark, og 145kg i benk. Mistet motivasjonen etter det, og hadde en lengre periode med kun sporadisk trening, og har vel ikke makset siden. Trener nå uten stress (5x5) med 140kg i knebøy og mark, og 112kg i benk. Kan jeg bruke PHAT, eller er det mer forbeholdt eksperter som er på komkurransenivå? Er 192 høy og 94kg dersom det har noe betydning ifht. prestasjonene.
 19. There's been much talk about a law passed in the state of Minnesota requiring that families receive counseling before moving into assisted living. Will this gain popularity and other states follow suit?The law has received much criticism both from the assisted living industry and the public. It may seem to stem from the good intention of helping seniors and their families to determine whether assisted living is the most affordable and most appropriate option for them. Indeed counseling may be a good idea for seniors considering assisted living. However, as with many mandates of this sort the driver behind it is primarily monetary. The state seeks to save money through this measure by presumably preventing unnecessary assisted living placements, and where assisted living is deemed necessary steering seniors to more affordable options.Most assisted living residents pay with private funds so seniors and their families are rejecting the counseling requirement with the argument that the government should have no control over how they spend their own money. The government however argues that some assisted living residents will eventually utilize public funds when their own funds are depleted (12% currently in MN), therefore a families decision to place a loved one in assisted living can impact the state's budget. Lastly, assisted living communities are concerned about how this will impact their business and argue that at this point in the decision making process the counseling is too late to be helpful.
 20. Til hvor mange år kan man bygge muskel?

  https://rippedbody.com/maximum-muscular-potential/ Umulig å si helt sikkert, men artikkelen over beskriver det vi "vet" så langt.
 21. Hei jeg er en mann på snart 38 år, hvor går grensen at kroppen slutter å bygge muskel😊?
 22. Hei, Jeg er ei dame på 40, som ønsker gå ned ca 10 kg i første omgang. Om meg: 174 høy, 88 kg, utbrent og sykemeldt, går turer daglig men trener ikke (har ikke energi til det) . Lavt stoffskifte, anbefalt lavkarbo-kosthold av legen. Har gått ned 8 kg allerede, ved å leve ketogent. (Makroer: 75f - 20p - 5k. Prosentvis) Ønsker en endring nå. Jeg har barn og familie og syns etterhvert det ble litt slitsomt å leve slik. Jeg ønsker senke fettet (har vært nødt til å ta mct olje, pga litt for lav energi og fordi jeg slet med å få i meg nok fett) , øke proteinet og karbene noe, men det er her det stopper opp for meg. Nå har jeg gått jevnt og trutt ned i vekt på ketogent kosthold. Hvordan vil makroene se ut, dersom jeg skal øke litt på karber og proteiner? Og hvor mye bør jeg øke for at jeg skal føle meg vel og mett? Jeg teller også kalorier, og har ligget på rundt 15-1600 daglig. Min BMR er 1600. Tror jeg minnes at TDEE er rundt 1900. Kan noen hjelpe meg litt? Ønsker fortsatt et lavkarbokosthold, siden legen har anbefalt dette, og siden jeg merker at "tåkehodet" som stoffskiftet mitt gir meg, avtar når karbene senkes. Håper noen kan hjelpe med en plan for videre vektnedgang. På forhånd takk ps. Det skal sies at jeg har vurdert psmf, men ikke kommet så langt enda. Er redd det blir for ensformig? Gjerne innspill på dette og, og evt noen tips om hvordan makroene skal se ut på et slikt kosthold. Kunne vært artig å prøve et par uke kanskje....
 23. Kjøp av spinningsykkel eller romaskin

  Ville gått for romaskin. Sykle kan du jo alltids gjøre utendørs uansett.
 24. Tidligere
 25. Hei! Skal gå til innkjøp av enten spinningsykkel og romaskin, hovedsaklig bruk for å slanke seg. Hva ville dere anbefalt, og hvilken type? Er det romaskin blir det nok concept2 PM5 Spinningsykkel er jeg veldig usikker på?
 26. Supersett? kan man trene uten?

  Det går helt fint 😊
 27. Finn deg en god dynamisk oppvarmingsrutine du gjennomfører før du går over på løftinga i tillegg til noen minutter generell oppvarming (roing, løping på mølle etc) for å få opp puls og blodsirkulasjon. Ift dynamisk oppvarming kan jeg anbefale agile 8 på det varmeste. Den forbereder både ledd og muskler og gjør deg fit for fight på fem minutter. Se linken under. I tillegg til å gjøre deg klar for å løfte vil også denne rutinen bidra til å gjøre deg mer mobil så ikke tenk så mye på stretching nå i begynnelsen. https://www.t-nation.com/training/defranco-agile-8 Utover å bytte ut skrå situps med woodchoppers eller pallof press har jeg egentlig ingen kommentarer annet enn kjør på og lykke til 😊
 1. Last inn mer aktivitet
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her